Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Päävalmentaja Henrik Dettmann vierailulla 

Päävalmentaja Henrik Dettmann vierailulla 

VS logo

janne
Su, 17.02.2019 – 19:44

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann vieraili Kouvolan kaupungintalolla tiistaina 12.2. 

Valtuustosalissa pidetyssä pienseminaarissa taustoitettiin ensin Valkealan lukiossa ensi syksynä aloittavan koripalloakatemian toimintaa, minkä jälkeen Dettmann kertoi ammattivalmentajan kokemuksella liikunnan merkityksestä nykyihmiselle.

Tiiviin puolitoistatuntisen avasi Kouvolan urheiluakatemian johtoryhmän puheenjohtaja Veikko Niemi. Hän kertoi akatemian juhlineen jo 10-vuotista taivaltaan viime syksynä, ja urheilijoita olevan mukana kaikkiaan 29 lajissa.

Akatemiajohtaja Timo Pahkala palasi myös ajassa taaksepäin. – Kymmenen vuotta sitten oltiin tässä samassa salissa perustamassa akatemiaa. 

Valkealassa syksyllä aloittavan koripallotoiminnan tuleva valmentaja Harri Mannonen puolestaan kiitteli jo etukäteen Valkealatalon mainioita harjoitustiloja. 

Lukio-opiskelun ja urheiluharrastuksen yhdistämistä valotti rehtori Juha Malinen. Koulurakennus ja liikuntasali ovat vain 5 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan. Yhteishaku Valkealan koripalloakatemiaan alkaa viikolla 8.

Seminaarin pääpuhujaksi kutsuttu Henrik Dettmann esitti huolestumisensa koulun nykyliikunnan tilasta: Lapset liikkuvat opetussuunnitelman mukaan entistä vähemmän. Tämän asian pitäisi soittaa jokaisen hälytyskelloja. 

Pääpuhuja korosti, että liikunta ja urheilu ovat kaksi eria asiaa. Hän heitti ajatuksen: Liikunta voi tukea urheilua, mutta voiko urheilu tukea liikuntaa? Vastaus saatiin yleisön joukosta: 

– Kyllä voi, vaikkapa esikuvien muodossa. Ja varsin hyvänä esimerkkinä tästä nousi esille Suomen tämän hetken ykköspelaaja, Amerikassa koripalloammattilaisena pelaava Lauri Markkanen. Henrik Dettmann muisteli Lauri Markkasen tulleen aikoinaan Helsingin Basketball Academyn (HBA) oppilaaksi. Hänelle koulunkäynti ei ollut ykkösjuttu, mutta kun urheilu sujui, alkoi myös opiskelu sujua. Ja Lauri Markkanen suoritti akatemian läpi kolmessa vuodessa, vaikka oli ensin suunnitellut opiskeluajaksi puolta vuotta enemmän. 

Valkealan Basketball Academylle (VBA) Henrik Dettmann antoi seminaarin lopuksi seuraavanlaisia eväitä: 
– Hanke onnistuu, kun arki ja valmennus ovat kunnossa. Opettajan ja valmentajan vastuu korostuu tässä erityisesti. 

 

Jari Sahala

 

 

Henrik
Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann luennoi seminaarissa, jossa markkinoitiin Valkealan lukiossa alkavaa koripallopainotteista opiskelua.

 

 

Jaa artikkeli: