Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Paikallisia baletin taitajia

24.-27. toukokuuta Kouvola-talolla nähtiin Satubaletti Pikkuballerinan ja Kouvolan Balettikoulun kevätnäytökset. Helppo oli nähdä molemmat samalla reissulla, kun näytökset järjestettiin peräkkäin pienellä väliajalla.
Esityksestä näki jo alkuhetkinä, miten taitavia tanssijoita seudulta löytyy. Jos ei ole vielä nähnyt balettikoulun esityksiä, kannattaa asianlaita jossakin vaiheessa korjata. Lapset ja nuoret ovat harjoitelleet ahkerasti, ja se näkyi.

Juhliva koulu

Näytöksessä nähtiin teos Balettiunelmia höyhensaarilla. Siinä oli otteita Tšaikovskin rakastetuista klassikkobaleteista Pähkinänsärkijä, Prinsessa Ruusunen ja Joutsenlampi. Tarinassa entinen ballerina on kutsunut sukulaistyttönsä luokseen yökylään. Nukkumaan mennessään tytöt löytävät balettiasusteita. Niitä täti on säilyttänyt muistona nuoruuden rooleistaan. Yön saapuessa baletit heräävät tyttöjen unissa eloon. Sorella Strandén suunnitteli ja ohjasi teoksen.
Aluksi saatiin seurata kahta Aino Karstisen näyttävää nykytanssikoreografiaa sekä kaksi Milja Järvensivun laatimaa kaunista tanssinumeroa. Tuntien tanssi toteutettiin Kouvolan Balettikoulun perustajan Ritva Ståhlbergin alkuperäiskoreografian pohjalta. Samalla juhlistettiin koulun 60-vuotista historiaa. Näytöksen valaistuksesta vastasi Erkki Heikkilä. Balettikoulun oppilaista nuorimmat ovat 8-vuotiaita ja vanhimmat jo balettia pitkään harrastaneita lukiolaisia.

JK

Baletin uusia tuulia tuotiin taitavasti koreografioituna ja tulkittuna lavalle.
Tuntien tanssin päivässä varpaillaan Venla Toijonen ja Pinja Kurki.
Tuntien tanssin aikaraamit ulottuivat yöhön. Lia Nurmilaukas, Elisa Kotilainen ja Anna Kosola tanssivat varjot takanaan.
Hyppyjäkin kevätnäytöksessä nähtiin.
Makeishaltijattaren variaatiota tanssii Josefiina Rönkä
Lintu sinisen variaatiossa taiteilee Tilda Strandén
Spagaatit näyttävät yksinkertaisilta, mutta vaativat paljon.
Jaa artikkeli: