Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Paikallispiiri esittäytyi

Kuusankoskitalolla 12. marraskuuta 2019 järjestetyssä luontokuvaillassa esiteltiin järjestäjä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piiri ry:n toiminnanjohtaja on Riku Rinnekangas. Hän esitteli runsaslukuiselle yleisölle piirin toimintaa.

Luonnonsuojeluliitolla on koko maassa jäseniä noin 30 000, Kymenlaaksossa hieman yli 900. Yhdistyksiä on kolme. Suomen luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistyksen alueeseen kuuluvat Virolahti, Hamina ja Miehikkälä. Meri-Kymen Luonto on Kotkan ja Pyhtään paikallisyhdistys. Pohjois-Kymen Luonnossa on jäseniä Kouvolasta ja Iitistä. Vapaaehtoisaktiiveja paikallisyhdistyksessä on noin kolmekymmentä. Kouvolan toimistossa on kaksi työntekijää.

SLL:n Kymenlaakson piirillä on kaksi puolta. Näkyvää ovat esimerkiksi talkoot, retket, tapahtumat, ympäristöpalkinto, luontopuoti ja mielipidekirjoitukset.

Toinen puoli jää helposti monelta näkymättömiin. Lausunnoilla, aloitteilla, muistutuksilla, maastokäynneillä ja muilla tavoin tehdään työtä luonnon suojelemiseksi. Piiri on vaikuttamassa Kymenlaakson kaavoitukseen ja maankäyttöön lain perustalta. Tehtävänä piirillä on puolustaa maakunnan luontoa ja sen monimuotoisuutta.

Piirin vaikuttamiskohteisiin ajanjaksolle 2017-2019 kuuluivat muun muassa Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -tiekartta, Kotkan ja Kouvolan taajamametsät, merenhoito-ohjelma, vesistöjen suojavyöhykkeet metsänhakkuissa, Pyhtään lentopaikkahanke sekä Repoveden kansallispuiston ja Aarnikotkan metsän hoito- ja käyttösuunnitelman päivitys.

JK

Riku Rinnekangas esitteli luonnon suojelemiseksi paikallisesti tehtävää työtä.
Jaa artikkeli: