Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Päivä pianon äärellä

KlaviaTuuri -pianotapahtumassa järjestettiin huhtikuun viimeisenä lauantaina kolme konserttia. Esiintyjiä oli päivän mittaan monia kymmeniä Simelius-salissa. Pohjois-Kymen musiikkiopiston järjestämä tapahtuma oli ilmainen.

Alkufanfaarissa esiintyivät nuoret piano-opiskelijat Pohjois-Kymen Lappeenrannan ja Kotkan seudun musiikkiopistoista. Teoksina kuultiin muun muassa Martha Mier’n Belle, the Bashful Butterfly ja Klaus Badelt’n He’s a Pirate

Pianopäivä-konsertissa oppilaat soittivat teokset Mirka Dojanin kirjasta Pianopäivä. Säveltäjä Mirka Dojan kertoi itse kappaleistaan ja tuurasi tarvittaessa. Hänellä oli syntymäpäivä, joten onnittelulaulu oli paikallaan. Mirka tykkää paljon Chopinin musiikista. Soittoääni-kappaleen hän kehitteli sellaiseksi, että sitä voisi kuulla kännykässä. Puolassa käymistä hän suositteli. Oma Puolan vierailu innoitti esimerkiksi Puolalaisella kävelymatkalla-teokseen. 

Finaalissa kokeneet piano-opiskelijat soittivat esimerkiksi Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maijan, Jean Sibeliuksen Kuusen ja Astor Piazzollan Milonga del Angelin.

JK

Otsikkokuva: Mirka Dojan esiintyy, säveltää ja opettaa. 

Jaa artikkeli: