Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Päivän vain

Joulukuun ensimmäisenä ehdin Kouvolan pääkirjastolle samana päivänä avautunutta valokuvanäyttelyä katsomaan. Lyhyeksi jäi näyttelyn alkuvaihe, kun seuraavana päivänä jo lehtisali suljettiin. Oikeastaan näyttely päättyikin sitten jo siihen ensimmäiseen päivään, koska rajoituksia jatkettiin.

Yhdistyksen 5 V -valokuvanäyttelyn teoksia tulee olemaan esillä Kouvolan Hansa-keskuksen vitriinissä. Teoksia tulee olemaan kuukausi/kuvaaja kerrallaan tammikuun alusta lokakuun loppuun.

Kouvolan valokuvataiteilijat ry perustettiin 2015. Viime vuoden keväällä tulikin kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun yhdistys perustettiin.
Juhlanäyttelyssä oli esillä kuvia jäseniltä vedoksina ja digikuvina. Joitakin valokuvateoksia on nähty aiemmissa näyttelyissä. Toki mukana oli monia uusia ja ennennäkemättömiä töitä.

Kari Toivosen kuva on nimeltään Ready to Attack

Kuvaajia

Kari Toivosella kiinnostus valokuvaamiseen heräsi jo varhain. Hänen molemmat vanhempansa harrastivat kuvaamista ja kuvien vedostamista. Kari arvelee olleensa kahdeksan saatuaan ensimmäisen oman kameransa. Niitä kuvia on tallessa vieläkin.
Santtu Syvänen sai Nikonin järjestelmäkameran joululahjaksi vuonna 2017. -Valokuvaus on tapa ilmaista itseäni, ja sen avulla voin tuoda päivittäisiä tunteita, visuaalisia ideoita ja inspiraatioita fyysiseen muotoon, hän kertoo.
-Tasainen valo valokuvassa on kuin huonolla kopiokoneella tehty printti. Sopivasti lankeava valo tai vartavasten luotu valaisu tuo valokuvaan tunnelman ja saa sen elämään, kokee Kuusankoskelta kotoisin oleva Jari Heikkilä.
Maaseudulle Sippolaan asettautunut Minna Metsärinne kuvaa enimmäkseen luontoa eri elementeissään.
Luonto on hänelle tärkeä voimavara ja energianlähde. Hänen kuviensa kantavana voimana ovat useimmiten kontrastit, vahvat värit, sekä valot ja varjot.
Raimo Sävilä teki aikoinaan Ähtärin eläinpuistossa Pekka Kolarin kanssa esittelyfilmin 16mm filmille. Häkissä parikymmentä ilvestä katsoi kuvaajaa epäillen, mutta eivät tulleet päälle.
• Janne Kousa

Artikkelikuva: Jari Heikkilän kuvalla on luvullinen nimi 5-15.

Anu Hedborgin Ahdin morsian kaikuu luonnon sävyjä.
Minna Metsärinteen mielikuvituksellinen kuva on nimeltään Merisulhanen.
Jaa artikkeli: