Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Paljon valoa ja näyttävää taidetta

Tämän vuoden messuilla nähdään hyvin. Kaikissa taloissa pääsee luonnonvalo hyvin sisälle. Luonto tulee eniten sisälle korkeimmalla sijaitsevan Jukkatalo Ainan ikkunoista. Luonto on tuotu vahvasti myös sisustukseen. Vanhaa ja uutta on yhdisteltu ennakkoluulottomasti ja toimivasti.

Kaksi olohuoneen ikkunaa antaa naapureiden suuntaan, joten voisi kuvitella, että talossa ei kuljeskella talvella kovin vähin varustein. Tosin tuskin niin tehtäisiin muutenkaan, sillä talo on ajateltu neljälle hengelle, jotka ovat kolmessa sukupolvessa.

Asuminen vaatii sopua samalla tavoin kuin minitaloissa. Henkeä kohden neliöitä on noin 26. Keittiössä on ajateltu joustavuutta. Saareke on tehty liikkuvaksi, jolloin ruokapöydän ääreen mahtuu ihmisiä myös päätyihin.

Taidetta

Virkkulataloissa on valokuvatapettien lisäksi esillä taidetta yhteistyössä Taidekeskus Salmelan kanssa. Miesten talossa esimerkiksi on luontokuvakilpailun voittajatyö.

Stailauksen tehnyt Jorma Välimaa tilasi valkealalaisen Leena Raussin taidetta kohteeseen numero 23. Se on Ainoakoti Villa Lande. Keltainen talo erottuu hyvin messujen pääosin mustavalkoisesta maailmasta.

Olohuoneen pitkän seinän kookas taulu valmistui sen verran myöhään, että sisustuslehdessä sen paikalla on vielä tilaan nähden aivan liian pieni taulu. Kohteeseen valikoituivat selkeän täyteläiset kukkataulut, jotka yhdistävät hienosti tilat toisiinsa. Sisustus on muutenkin hallitun värikäs.

Villa Landen oheiskohde on Tertin kartano Mikkelin itäpuolella.

Kohde 14 on nimeltäänkin Taide. Tänne taide jää varmasti myös messujen jälkeen. Johanna Oras on asukkaiden toiveiden mukaisesti maalannut seiniä teemalla Rakkauden pyörteissä. Nimi jää katsojan mielikuvituksen varaan, sillä kuvien aiheena ovat kallat. Johanna Oras kutsui uudelleen käymään 10 vuotta toimineessa taidekartanossa. Siellä on tarjolla värikkäämpää. Messutalon maalaukset hän teki omistajien toiveiden mukaisesti vähillä sävyillä.

• A&SK

Taide on tärkeä osa sisustusta.
Jukkataloon tulee myös ikkunoista runsaasti valoa. Luonto on vahvasti mukana sisustuksessa.
Lapinjärvitaloissa on ajateltu toimivuutta jopa kaappirakenteita myöten.
Muun muassa Sievitalo Untossa on ikkunoita lattiaan asti. Muuten kohtuullisen kokoisessa talossa on pukeutumishuone.
Leena Raussin kukat tuovat seinille värimaailmaa.
Sauna on valoisa.
Lastenhuoneessa on viidakon tunnelmaa.
Syyspimeillä näkee kulkea.

Artikkelikuva:

Johanna Oras maalasi seiniä kohteessa, joka sai myös nimen Taide.

Jaa artikkeli: