Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Palkintosade suomalaiselokuville Lyypekistä

61. kertaa järjestetty Nordische Filmtage Lübeck jakoi palkintonsa lauantaina 2.11. Suomalaiselokuvat pokkasivat peräti neljä palkintoa.

Parhaana esikoiselokuvana palkittiin Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama Aurora. Palkinnon arvo on 7500 euroa ja sen vastaanotti paikan päällä elokuvan pääosassa nähtävä Mimosa WillamoAurora on palkittu aiemmin mm. Edinburghin festivaalilla.

© LevelK
Darian (Amir Escandari), Aurora (Mimosa Willamo), Liisa-mummo ( Miitta Sorvali)

Festivaalin yleisöpalkinnon voitti Mika Kaurismäen ohjaama draama Mestari Cheng. 5000 euron arvoista palkintoa sponsoroi Lübecker Nachrichten -lehti ja sen vastaanotti näyttelijä Anna-Maija Tuokko.

© The Yellow Affair

Niin ikään 5000 euron arvoisen dokumenttielokuvapalkinnon sai Paul-Anders Simman Luodi fábmu (Joiun voima). Elokuva kuvaa saamelaisten taistelua maidensa puolesta, kun turismi ja ilmastonmuutos uhkaavat. Sääolosuhteiden vuoksi Simma vastaanotti palkinnon etäyhteyden kautta.

© ainakin artikkelikuvassa Paul Simma

Lasten- ja nuorten elokuvien sarjassa pääpalkinnon vei Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän. Tuomaristo kehui elokuvan kykyä mennä lähelle päähenkilöitään sekä sosiaalisten ja poliittisten kysymysten käsittelyä ilman sormenheristelyä. Vilhunen oli itse paikalla vastaanottamassa 5000 euron arvoisen palkinnon.

© Uwa Iduozee

Festivaalin muita suomalaistuotantoja

Jään vetovoima, MC Landebööna, Luontosinfonia

© Hannu Käki
© Finnish Film Foundation
© MRP Matila Röhr Productions

Suomen Elokuvasäätiö

Jaa artikkeli: