Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Palvelutaloihin iloa

Iltatähdessä saatiin lahjoituksena kotimaisia tuotteita, joita päästiin kesäkuun puolella jakamaan.
Reijo Sahlbergin ovikello soi ja luvassa oli iloisena yllätyksenä konvehtirasia. Toiminnanjohtaja Arja Kaitainen ja toiminnanohjaaja Tiina Aalto-Munne aloittivat jakokierroksen.
Suomalaisen Työn Liitto ja Vanhustyön keskusliitto haluavat jäsenyritystensä palvelutaloihin jakamilla tuotepaketeilla piristää asukkaiden arkea. Samalla he osoittavat kiitoksensa arvokasta työtä tekeville hoitajille.

Lahjoituksia

Kun yhteiskuntaa alettiin hiljalleen avata kohti normaalia toimintatapaa, se ei kuitenkaan koskenut merkittävää osaa ihmisistä. Fyysisen kanssakäymisen välttämistä jatkettiin muun muassa palvelutaloissa. Onkin noussut huolenaiheeksi niin palvelutalojen asukkaiden kuin heidän hoitajiensakin jaksaminen.
-Pienillä teoilla ja suurilla tunteilla on tässä poikkeusajassa iso merkitys ja siksi halusimme tällä Arjen iloksi -teolla jakaa tekemistä ja ilon aiheita niin ikäihmisille kuin kiitokseksi henkilökunnalle taukotiloihin, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.
Avainlippu-Palvelutalojen yhteistiloihin jaettavat paketit ovat Avainlippuyritysten lahjoittamia tuotteita. Henkilökunta jakaa ne 425 yksikössä. Hoitohenkilöstöä asukastiloissa on kaikkiaan noin 3300 ja asukkaita keskimäärin 5500. Palvelutalot ovat saaneet joko Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu- ja/tai Yhteiskunnalline Yritys -merkin. Ne ovat jäsenjärjestöinä Vanhustyön keskusliitossa.
K-ryhmä kehitti keväällä ikäihmisille uusia asiointipalveluja. K-ryhmä on mukana kampanjassa huolehtimalla tuotepakettien logistiikasta. Paketit saapuivat palvelutaloihin K:n foodservice-tukku Kespron autoilla.
-Palvelutalojen asukkaat ja työntekijät kohtaavat päivittäin koronan tuomat rajoitukset ja toivomme, että nämä lähetykset antavat viestin siitä, että palvelutalojen ulkopuolella heitä ei ole unohdettu”, kertoo Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara.
Berner, Fazer, Finlandia Candy, Marimekko, Nordqvist, Novita, Orthex Group, Otavamedia, Pentik, Plastex, Sinituote, Tactic ja Transmeri ovat lahjoittaneet tuotteita.
Pentikin torkkupeitteen alla voi siemaista Norqvist-teetä ja nauttia sen kera Fazerin pullia ja suklaata sekä Finlandia Candyn makeisia. Samalla saattaa vaikka lukea Otavamedian aikakauslehtiä.
Novita-langat, Plastexin muovikauhat, Bernerin LV-shampoo, Marimekon sekä Transmerin tuotelajitelmat, Sinituotteen teippi- ja kynsiharjat, Tacticin peli ja Orthexin laatikko täydentävät tarjontaa. Pakettien antimista onkin varmasti iloa ympäri asuntoa. Fazer antoi myös 5 800 suklaakonvehtirasiaa jaettavaksi senioriasunnoissa asuville ikäihmisille.
JK

Jakelukierros aloitettiin Reijo Sahlbergin kotoa. Tilanteen takia ei valitettavasti voitu edes kätellä.

Artikkelikuvakollaasi Iltatähdeltä

Jaa artikkeli: