Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Patsas hyvää kiertämään

Kouvolan Teatterin kevään 2020 lastennäytelmäksi on valittu Zacharias Topeliuksen satuklassikko Adalmiinan helmi. 23. elokuuta tästä näytelmästä saatiin teatterilta vasta hiukan tietoa.
Näytelmän on muuntanut tähän päivään sen käsikirjoittanut Anna Krogerus. Koko perheelle suunnatussa teoksessa pohditaan monia tärkeitä asioita, kuten rajojen asettamista ja sitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää.
Ohjaaja Seppo Honkonen, pukusuunnittelija Jenni Purmonen ja lavastaja Aili Ojalo ovat vierailijoita. Näyttelijävalintoja ei vielä kerrottu.
Yleisötyöntekijä Anne Jokivirta luki näytelmään liittyvän viestin:
– Topeliuksen klassikkosatu Adalmiinan helmi saa ensi-iltansa Kouvolan Teatterissa ensi vuoden maaliskuussa. Adalmiinan helmen uskotaan tuovan omistajalleen kauneutta, viisautta ja rikkautta. Kouvolan Teatteri haluaakin tehdä hyvää ja siksi laitamme tämän kiertopatsaan liikkeelle Kouvolan alakouluihin. Toiveena on, että patsas kiertää viikoittain eri luokissa ja oppilaat tekevät sen viikon aikana yhden hyvän teon. Ensimmäisenä patsas luovutetaan viime kauden kummiluokalle, Valkealan Kirkonkylän kouluun ja sen tulee vastaanottamaan luokanopettaja Heidi Toots.
Kirkonkylän koululta patsas lähti Jokelaan. Siellä ensimmäisenä vuorossa oli Aulimarjaana Roos’n vetämä luokka 3A, joka luovutti patsaan rinnakkaisluokalle, jonka opettajana toimii Jenni Lehtovuori.
– Lapsilta tuli heti huimia ideoita ”hyvän” toteuttamiseen. Suunnitelmissa oli aluksi isoja koko koulun yhteisiä tapahtumia, juhlia ja kilpailuja. Lopulta he päätyivät helpommin toteutettaviin, pienemmän mittakaavan asioihin, kuten siistijä-Tiinan ja keittäjä-Sannan auttamiseen sekä pienempien koululaisten eli eka- ja tokaluokkalaisten auttamiseen. Näiden töiden pohdittiin auttavan loppujen lopuksi kaikkia ja lisäävän yhteistä viihtyvyyttä, Aulimarjaana Roos kertoo.
Siistijää autettiin mm. roskien tyhjentämisessä, moppailussa ja pulpettien pyyhinnässä. Keittiötyöntekijää autettiin pöytien pyyhinnässä ja tuolien nostamisessa paikoilleen. Ekaluokkalaisia autettiin päässälaskuissa ja tokaluokkalaisia askartelutunnilla.
Rinnakkaisluokka jatkoi siistijän ja keittäjän auttamisprojektia, järjesteli koulun yhteisiä välinevarastoja.
Adalminan helmi-haaste lähti vielä Jokelan koulussa kiertämään ainakin ensimmäisessä ja toisessa luokassa. Sitten on jonkun toisen koulun vuoro.
• JK

Satu Lemola saapui lavalle kiertopatsas mukanaan. Artikkelikuvassa hän on juuri luovuttanut patsaan Heidi Tootsille.
Jaa artikkeli: