Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pendolino viihdytti

Pendolino viihdytti

Pendolino

janne
Su, 17.02.2019 – 20:00

VR:n eläkeläisten kuoro Pendolino toi ystävänpäivän Vanhan Iltatähden saliin. Talon tarjoamat kahvit ehdittiin nauttia ennakoitua nopeammin. Niinpä myös konsertti alkoi jo hieman yli kahden.

Viisi naista ja kymmenen miestä lauloi kuoron lähtökohtiin sopivia reissulauluja. Tapani Pesu esitteli laulut ja johti kuoroa. Itse Lasse Könönen oli saatu säestämään. 

Kuoroon kuuluvat miehet ovat työskennelleet rautateillä. Naiset ovat rautatieläisten puolisoita. Yhtenäiset asut syntyivät miesten sinisistä solmioista ja naisten astetta vaaleammista huiveista.

Pöytien äärillä käännettiin tuoleja sen verran, että jokainen näki hyvin laulajat. Yleisöä oli konsertin alussa kolmekymmentä henkeä, ja muutama ehätti lisääkin siihen mennessä kun konsertin piti alkaa.

Matkalla oltiin koko konsertin ajan, mutta sentään muuallakin kuin rautateillä. Junalla lähdettiin kuitenkin liikkeelle, Kouvolasta tietenkin, Kuopion suuntaan.

Aikamies tarttui toisessa halussa yhdistelmäajoneuvon rattiin ja huikkasi: ”Hei, huomenta Suomi!” Topparoikka sai jo jonkun käden nappaamaan tahtia. Sanoja ei enää tämän päivän laulussa hyväksyttäisi, mutta resiinojen aikakaudelle sanoitus sopi. Johtaja veteli resiinaa, kun siitä laulussa puhuttiin.

Autostradan Daabadaadasta jatkettiin hieman nuottikorvaa omaavilla kulkureilla. Eräs asukas tiesi, että 70-luvun alkuvuosina kappale voitti syksyn sävelen. Kuoppamäen matkassa palattiin Pohjoisen pikajunaan. Lähdön sovittiin tapahtuvan Vuohijärveltä. Niin korkealle mentiin kartan lisäksi nuottiasteikolla, että bassoäänillä oli jo hieman vaikeuksia.

Jos Kirkan mukana oli kertoa helppo vetää pari vuosikymmentä nuoremman, Vanhan merimiehen muisteluihin lähti jo suuri osa yleisöstä mukaan.

Puoli tuntia alkoi olla täynnä, mutta todettiin, että vartin lisäaika sopisi kaikille erinomaisesti. Sen verran kuorolla hyvin vielä reissulauluja riitti.

A&SK

 

Jaa artikkeli: