Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Perhekahvilassa viihdytään

Valkealatalon diskotilassa on monena maanantaina ollut mahdollisuus aamupäivällä tulla lasten kanssa viettämään aikaa. Tarkemmat tiedot löytyvät perhekahvilan järjestäjän, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Valkealan yhdistyksen sivuilta. Hiihtolomalla ja pääsiäisen alla on väliviikot, jolloin perhekahvilaa ei järjestetä.

27. tammikuuta käynnistyi perhekahvilan kevätkausi. Yhdeksäntenä maaliskuuta soitettiin marakasseja ja rytmimunia muskarissa. Kevätkauteen on kuulunut askartelua ja omien lempikirjojen lukemista. Lempilelujakin on voinut tuoda.
Yleensä perhekahvilassa ollaan omilla eväillä, kahvi ja tee tarjotaan. Maaliskuun loppupuolella järjestettiin nyyttikestit. Lapset saavat perhekahvilassa seuraa leikkimiseen ja aikuiset juttelemiseen. Siellä tapaa muita lapsiperheitä ja uusia ystäviäkin on mahdollista saada.
Perhekahvilassa käyminen ei edellytä MLL:n jäsenyyttä. Mukaan voi tulla koska tahansa ja käydä niin monena kertana kuin itse haluaa.
Muskarikerta oli vähän hiljainen. Aikuisia käy perhekahvilassa keskimäärin neljä ja lapsia vähän enemmän. Mianna on kova värittämään. Hän väritti parhaillaan ja päättäväisesti tuumi, että sitten lähdetään kotiin, kun piirros on valmis. Perhekahvila on tullut hänelle tutuksi monien käyntikertojen myötä. Perhekahvila oli puoli vuotta tauolla, jolloin sinne ei päästy.
JK

Mianna väritti ahkerasti.
Lattialla oli monenlaisia leluja leikittäviksi.
Jaa artikkeli: