Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Perinne jatkuu

Kannuskosken Martat, Kannuskosken kyläyhdistys ry ja Väliväylän Etappi järjestivät perinteisen Kannuskoskipäivän 20. heinäkuuta.
Otvalla oli Maakirkko ja Marttojen kahvila. Baarilla arveltiin väkeä olevan kolmestasadasta neljäänsataan. Kirkossa oli kävijöitä noin 80.
Osallistujamäärään vaikutti varmasti jopa lämpimäksi käyvän sään ohella ilmaiskonsertti.

Pihalta oli helppo huomata vanha Simca

Urheilun huumaa

Lasten Olympialaiset olivat kolmilajiset. Lapset kisailivat pussijuoksussa, hernepussien heitossa hulavanteisiin ja saappaanheitossa. Pehmeällä maalla, pilvisen taivaan alla miteltiin. Osallistujia oli kymmeniä. Saappaanheitossa kannatti olla tarkkana mittaajan ja muidenkin. Sitä kun ei varmaksi tiedä, mihin suuntaan saapas päättää milloinkin lentää.
Pienimmät juoksivat yksitellen ilman pusseja. Pussijuoksussa mentiin kolme rinnakkain. Matkaa oli sen verran runsaasti, että eroa ehti syntymään. Keskenään hyvin tasaisiakin hyppijoitä oli. Tarkkana sai pussilla mennessään olla, ettei kaatunut. Mutta ei sen annettu haitata.
Pienistä useat juoksivat vanhemman syliin. Mukana saattoi olla tuleva maratoonari. Eräs lapsista jatkoi nimittäin juoksuaan innokkaasti vielä pitkään maaliviivan jälkeenkin.

Pienet osallistujat ponkaisivat juoksuun.
Lapset olivat melko tasaväkisiä, joten kilpailijoiden määrä täytyi pitää kohtuullisena tulosten saamiseksi.

Aino lauloi

Useampi lapsi jutteli Aino Niemen kanssa ja pääsi yhteiskuvaan. Tangokuningatar Aino Niemeä säesti Soimannit, jonka soittajista ainakin Arto Karnaattu on nähty Valkealan kesäteatterilla. Illalla Etapilla oli luvassa karaokea Jorcen johdolla ja kyläyhdistyksen arpajaiset.
Aino Niemi lauloi muun muassa monelle tutut tangot: Jos sielusi löydän ja Ranskalaiset korot.
Aino on ehtinytkin viime aikoina ilahduttaa lähialueella. Tiistaina 9.7. hän esiintyi Auvosenkoskelle suunnitellussa konsertissa menneiltäkin vuosilta hyvin tutun orkesterin Pirttipelimannien kanssa.

Ainolla on runsaasti kuulijoita kaikissa ikäluokissa, selvästi myös lapsissa.

Kaupankäyntiä

Kymen Seudun Osuuskauppa ja Kannuskosken kyläyhdistyksen omistama Kylän HaliBaari Oy sopivat joulukuussa 2017 kiinteistökaupasta, jolla lopetetun Kannuskosken Lähimyymälän kauppakiinteistö siirtyi Kylän HaliBaari Oy:n omistukseen.
Alkuperäinen kaupparakennus oli kirjailija Mikko Uotisen huvila. Se ostettiin 1923 Terijoelta ja siirrettiin Kannuskoskelle. Rakennus paloi kesällä 1983. Nykyinen kaupparakennus valmistui saman vuoden marraskuussa.
Perinteisessä Kannuskoskipäivässä, Väliväylän Etapilla useat tapahtumat sijoittuvat kyseisen kaupan lähistölle. Pihalla myyjillä oli kaupan kirjoja, lehtiä, vaatteita ja vaikka mitä muuta. Puusta oli kuvioitu erilaisia koristekylttejä.
Kaupparakennuksessa oli avoinna kirpputori, jonka valikoimaan kuului esimerkiksi Valistuksen ahkeruuslaatikko. Siinä on alakansakoulun askarteluvälineitä.
JK & SK

Mukana oli useita myyjiä.
Tältä näyttäisi jos kissat kävisivät koulua.
Jaa artikkeli: