Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Perinteitä pienempänä

Vilppulan Nuorisoseurantalolla oli Asuntomessujen ensimmäisen viikonlopun aikana Korian Mini-Erämessut ja Lähituotetori.
Kymenlaakson Kylät ry:n Näkyvät Kylät -hankkeeseen kuuluu osana Näkyvä Koria -projekti. Tapahtuma oli osa tätä projektia. Pohjois-Kymen Kasvu ry on rahoittanut hanketta Manner-Suomen maaseutuohjelmasta tulevalla Leader-rahoituksella.
Korian Pioneeripuistossa useana vuonna järjestetyt Erämessut saavuttivat suuren suosion. Tänä kesänä perinnettä pidettiin yllä pihaympäristössä. Sisällä oli laserammuntaa ja jälkien tunnistamista.
Tapahtumaan oli vapaa pääsy. Pihalla viihdytti lapsia pomppulinna. Lauantaina Takomo Riimurautan järjesti työnäytöksiä. Suupielet sai makeaksi Korian Sotilaskotiyhdistyksen munkeilla, ja suolaiseksi hiukopalaksi saattoi paistaa makkaraa.
Metsästäjäliiton Kymen piirin osastolla Rauli Lonka neuvoi laserammunnassa. Taulujen lisäksi pääsin kaatamaan villisikoja. Simulaattori antoi vihjettä siitä, miten tarkkaa puuhaa metsästäminen on. Hipaisuja oli huomattavasti helpompi saada kuin osumia. Näin simulaattori auttaa hahmottamaan, että jos esimerkiksi villisikaa ammutaan, on laukaisun oltava tarkka ja nopea.
Simulaattoreita on kaksi, joista toinen oli Korialla. Rauli kertoi metsästysseurojen voivan lainata simulaattoreita. Laitteen hinta yllätti ainakin allekirjoittaneen, joten suosittelen vuokraamista, jollei käyttötarve ole tiheä.
JK

Laiva seilaa korkeuksissa.
Rauli Lonka näytti elektronisen aseen käyttöä.

Jaa artikkeli: