Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Peruskoulu päätökseen

Kesäkuun ensimmäisenä olivat Valkealatalon yläkatsomot ääriään myöten täynnä yläkoulun kevätjuhlassa.
Ohjelman kuvitus oli neljän oppilaan, joista kaksi oli peruskoulun päättäviä ja kaksi vielä ensi vuoden jatkavia.
Koulun kuoro esitti Katri Kuritun johdolla rytmikkäästi Kalle Chydeniuksen säveltämän ja sanoittaman kappaleen Sinä olet aurinko. Sovitus oli Katrin.
Pauli Pölösen puheessa tuli esille, miten huima hyppy monella oli kehityksessä seitsemännen luokan syksystä yhdeksännen kevääseen. Rehtori kertoi, että Lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoteen kuuluu Kympin todistus. Todistus tuo esiin, että jokainen lapsi ja nuori on arvokas. Todistuksessa muun muassa persoonallisuus, turvallisuus, koskemattomuus ja hyvinvointi ovat kympin arvoisia.
Lastenoikeuksiin sisältyy vastuu. Kouluun kuuluu työrauha. Jokaisella on oikeus henkiseen ja fyysiseen koskemattomuuteen. Kiusaaminen on loukkaus ihmisarvoa kohtaan. Kiusaamista ei kukaan saa ikinä hyväksyä. Siihen on kaikilla velvollisuus puuttua.
Stipendejä oli runsaasti ja saajat kutsuttiin yksitellen. Siihen nähden, että useampi saajista oli yläkatsomoissa, oli jakaminen kuitenkin melko joutuisaa. Koulumenestyksen lisäksi arvostettiin esimerkiksi sosiaalisia taitoja. Lähimpänä toimiviin lahjoittajiin kuuluu Valkealan Perämetsäsäätiö.
Yhteiskuville ja onnitteluille oli varattu loppuun hyvin aikaa.

JK

Jaa artikkeli: