Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pikkuruiset asuntomessut

Kymin Nikkarit järjesti sunnuntaina 18. elokuuta päättyneet miniasuntomessut. Kuusankosken Taideruukin Pato Areenan miniasuntomessujen pihapiirin on askarrellut Kouvolan nukkekotiharrastajat.
Kerho on osa Kymin Nikkaria. Taideruukki oli asuntomessujen oheiskohde.
Kymin Nikkarit ry. perustettiin vuonna 2009 jatkamaan Kymin ja Voikkaan tehtaiden piirissä ollutta harrastetoimintaa. Yhdistys on avoin kaikille kädentaidoista ja kulttuurista kiinnostuneille.
Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tukee yhdistyksen toimintaa. Erilaisin tapahtumin ja koulutuksin tuetaan harrastetoimintaa. Nikkarit korostavat kädentaitojen merkitystä sekä monipuolista virkistystoimintaa. Siten he pyrkivät parantamaan jäsenistön hyvinvointia ja vireyttä.

Luonnonmateriaaleja hyödynsivät useat näyttelyn kokoajista.
Paljon on näppäryyttä vaadittu, että on saatu näyttely kokoon.

Käsitöiden etuja
Kädentaidot siirtävät tietoa, taitoa ja perinteitä sukupolvelta toiselle. Kädentaidoilla herätetään perinteitä uuteen elämään. Luova ajattelu ja ongelmanratkominen paranevat kädentaidoilla. Käsillä tekeminen luo onnellisuutta. Itseä voi toteuttaa luovasti, tuntea materiaalit ja nähdä työn tulokset.
Kymin Nikkarien jaostoja ovat puutyö, kutomo, ideanikkari ja nukkiskerho sekä kulttuuri. Näyttely on hyvä esimerkki siitä, miten toiminta on tullut tutuksi myös muille kuin jäsenille.
• JK

Kiitettävän paljon näyttelyssä oli vaihtelevuutta.
Värikkäillä tukillaan erottuvat Trollsit muistaa moni lapsuudestaan.
Nukkekodeissa tapahtuu monenlaista.
Jaa artikkeli: