Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pöhköt koolla

Kuulaksessa Pukinmäen taidekoulut Helsingistä esitti Hölmöläisiä. Hassutuksia tarjoutui koko perheelle.
Sehän nyt oli selvää, etteivät hölmöläiset turhia pohdiskele ennen ryhtymistään puuhiin. Nykyistä virettä oli otettu siinä, kun pohdittiin, onko yksi hölmöläinen ukko vai akka. Kuulin, että olisivat sanoneet akko. Eli sillä varjolla tulevaisuudessakin voi olla akkoja. Ukka olisi tarjonnut uuden tien, mutta ilmeisesti sille eivät hölmöläiset astuneet.
Eräs pelkäsi, että jos hänestä on tullut ampiainen. Sittenhän hän olisi myrkyllinen. Pelokkaiksi ei hölmöläisiä voi syyttää. Keräsiväthän he sen verran rohkeutta, että halusivat karhulle oikeudenkäynnin tikkarin viemisestä.
Tanssiva hevonen toi kyltin, jossa luki kuti kuti. Siitä hölmöläiset tiesivät, että sekaisin menneitä jalkoja on kutitettava, jotta tietää kaikilla olevan omat jalat tallella.
Esitykseen kuului laulua, soittoa ja akrobatiaa. Tilana oli Pato Areena, joten yleisöllä oli varaa istua väljästi.
Anu Myllyniemi ja esiintyjät käsikirjoittivat Anun ohjaaman näytelmän. Sirkusohjauksesta vastaa Sanni Sarlin ja apulaisohjauksesta Janna Eskelinen. Venla Pulkkinen loi puvut. Hevosnukesta vastaa Mira Laine ja sen tanssista Jilka Repo. Musiikin sävelsi Petri Keinonen. Sen sovittivat Annariina Kaartinen, Anu Myllyniemi ja Pekka Seppänen.
Maija Haapsaari, Vilma Lahtinen, Kukka Lamroth, Minttu Lamroth, Maija Mattelmäki, Elma Rantala, Anna Rantanen, Peppi Parkkinen, Sofia Saarikoski, Emilia Turkki, Helena Turkki ja Malla Vilja näyttelevät.
Janne Kousa
Kuva Anu Myllyniemi

Jaa artikkeli: