Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pokaali jäi tiukasti Toikkalaan

Kovaäänisistä kuuluu taukomusiikkia. Nuoriso pelaa pingistä kopissa. Toikkalan kaukalossa on kesäinen tauko. Neljä joukkuetta on vielä jäljellä ja mitalit ratkomatta.

Kylämölkyt pelattiin 10. elokuuta Toikkalassa, joka viime vuonna voitti turnauksen tiukassa kamppailussa muun muassa edellisvuonna juhlineelta Pihlajasaarelta.
Valkealan Kylät ry järjestää kilpailun. Isäntänä toimii edellisen vuoden voittaja. Kylän yhteisrannan naapureista saapuneet talkooemännät esittivät toiveen, että Toikkala ei tänä vuonna voittaisi. Panostus Elovalkeat-kylänä painoi vielä harteita, eikä tämä kesäkään ihan helpolla päästänyt. Uhrautumista riitti, sillä tarjolla oli jopa lettuja. Kevätin kesävieraatkin kävivät vatsojaan täyttämässä tarjonnan huomattuaan.
Osuimme taukoon ja ehdimme lettukesteihin ennen pelien jatkumista. Jäljellä olivat Kirkonkylän ykkösjoukkue, Toikkala ja Pihlajasaaren molemmat kovat joukkueet.
Kolme joukkuetta oli siirretty alkukilpailuissa toimitsijoiksi tai katsomoon. Lappakoski sai sijoitukseksi saman kuin oli pelinumerokin. Mika Nikkanen, Pekka Laine, Mari Nikkanen ja Timo Nikkanen joutuivat tunnustamaan, että paikalla oli tarkempiakin heittäjiä. Vuohijärvi ja Kirkonkylän kakkosjoukkue sentään vaihtoivat numeroitaan eli Vuohijärvi otti viidennen sijan haastettuaan tiukasti Toikkalan kokeneen joukkueen. Vuohijärveltä pelasivat Matti Kukonaho, Aulis Paasonen, Kalevi Siikonen ja Ritva Kukonaho. Kirkonkylän toisen joukkueen muodostivat Timo Heikkilä, Pirkko Palmu, Martti Kolkka ja Sakari Hautamäki.
Tuttuun tapaan juontoja hoiti tarpeelliseksi katsomansa määrän Kari Henttu.

Finaalit

Semifinaaleissa pelattiin nopeat pelit, joissa laskettiin kahden kierroksen pisteet yhteen. Kannustushuutoja ja taputusta saatiin vuoroon kummallakin kentällä. Pelaajat hikoilivat muutenkin kuin jännityksestä.
Pihlajasaaren joukkueet joutuivat kakkoskentälle pronssipeliin vastakkain. Järjestys oli numeroiden mukainen. Hannu Mauno, Harri Mauno, Raija Mauno ja Martti Konka olivat tarkempia kuin Keijo Nikula, Riku Teräväinen, Reino Konka ja Raija Forsström.
Jo viime vuonna kovan vastuksen antanut Kirkonkylän joukkue sai aloittaa, sillä pisteitä oli semifinaaleissa kertynyt hitusen vähemmän kuin Toikkalalla.
Matti Ravantti, Hannes Forsell, Jouko Seppälä ja Tuija Koskinen kävivät tiukkaan taistoon. Ohiheittoihin ei olisi ollut varaa, kun vastassa oli tarkka Toikkala eli Vesa Heikari, Jussi Papu, Seppo Nikkanen ja Minna Heikari. Pisteissä palattiin harvinaisen vähän alkuun, ja kohta Toikkala oli vetänyt nimiinsä ensimmäisen erän.
Pian oltiin tilanteessa, jossa tarvittiin voittoon sama kahden heitto kuin ensimmäisessä erässä. Oletettavaa oli, että vuorossa ollut Minna Heikari vetäisi kaksi keilaa nurin. Hyvillä hermoilla, taidolla ja ehkä hitusen tuurillakin hän kaatoikin kaksi ryhmässä, lähellä ollutta keilaa ja se oli siinä. Voitto oli Toikkalalle jo kolmas, joten kylä sai pokaalin omaksi.
Elo-Matti Eero Nykänen kehui pelaajia ja tunnelmaa sekä jakoi palkinnot Mika Nikkasen ylläpitämien listojen mukaisesti. He olivat Sinikka Nykäsen kanssa seuranneet koko turnauksen.
Puheenjohtaja pääsi lopuksi kehumaan taas omiaan ja kutsumaan väkeä vielä kesän viimeiseen koitokseen kylärannan naapuriin.

• A&SK

Artikkelikuva: Minna Heikari heittää tarkasti tiukkaan ryhmään, kaataa kaksi keilaa ja tuo Toikkalalle voiton.

Hopeaa saavat: Matti Ravantti, Hannes Forsell, Jouko Seppälä ja Tuija Koskinen. Vesa Heikari Toikkalasta ja Hannu, Harri ja Raija Mauno Pihlajasaarelta seuraavat taustalla, miten Seppo Nikkanen saa mikrofonin haltuunsa juonnot hoitaneelta Kari Hentulta (oik.), vaikka Matti Papu osoittaa, että puheenvuoro kuuluisi Minna Heikarille.

Jaa artikkeli: