Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisin tiedotteista 15-17.11.

Automurtoja Kouvolassa sekä liikennerikoksia Pohjois-Kymenlaaksossa

17.11.2020 klo 13.34 Kaakkois-Suomi

Murtoja pysäköityihin autoihin Kouvolan Kankarossa 15. – 16.11.2020

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Kouvolassa tunkeuduttiin ikkuna rikkomalla kolmeen Penttilänkadulla pysäköitynä olleeseen ajoneuvoon.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa: [email protected] tai p. 0504479574.

Keskeinen tapa estää ajoneuvon varkaus, tai omaisuuden anastaminen ajoneuvosta, on lukita ajoneuvo huolellisesti. Auton vara-avaimia, tai muitakaan avaimia, ei kannata säilyttää autossa. Mahdollisuuksien mukaan ajoneuvoa kannattaa säilyttää lukitussa tilassa tai hyvin valaistulla alueella. Tämä ehkäisee myös ajoneuvoihin kohdistuvaa ilkivaltaa. Jos sinun on välttämätöntä säilyttää autossa omaisuutta esim. työkaluja, älä jätä niitä näkyville.

Viikonlopun liikennerikoksia Pohjois-Kymenlaaksossa

Poliisi tapasi viikonlopun aikana Kouvolassa ja Kuusankoskella neljä henkilöauton kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen sekä Iitissä henkilöauton kuljettajan, jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Edellä mainituista kuljettajista kahden epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikokseen. Yhtä kuljettajista epäillään lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Viikonlopun aikana Kuusankoskella suistui tieltä kaksi henkilöautoa, joiden kuljettajia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi toisen auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja toisen kuljettajaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mielenosoitus aiheuttaa liikennehaittaa keskiviikkoaamuna Helsingin keskustassa

17.11.2020 klo 15.20 Helsinki

Helsingin keskustassa järjestetään keskiviikkona mielenosoitus, joka haittaa liikennettä. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan Elokapina-ryhmän mielenosoitus katkaisee Mariankadun liikenteen Hallituskadun ja Kirkkokadun väliltä klo 8.45-14.00 väliseksi ajaksi.

Poliisit ohjaavat paikan päällä liikennettä kiertoreiteille. Mielenosoitus vaikuttaa myös Helsingin seudun liikenteen reitteihin.

Poliisisoittokunnan kappale valittiin Vuoden lastenlauluksi 2020

17.11.2020 klo 12.51 Helsinki

Helsingin poliisisoittokunnan kappale Tuu mun mukaan on valittu Vuoden 2020 lastenlauluksi. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Poliisisoittokunnan muusikko Onni Lonka. Laulun sanat kertovat ystävyydestä ja toisen ihmisen arvostamisesta, ja kappale nostaa esiin kouluissa niin usein tapahtuvaa kiusaamista. Vuoden 2020 lastenlaulun valitsi Lastenmusiikki ry.

Kappale on julkaistu keväällä Helsingin poliisisoittokunnan lastenvideosarjassa ja sen musiikkivideon voit katsoa oheisesta linkistä (linkki alla). Orkesterina toimii Helsingin poliisisoittokunta, kapellimestarina ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

–Olemme kaikki iloisia ja ylpeitä Onnista! On suuri rikkaus, että orkesteristamme löytyy soittajia, jotka osaavat myös säveltää ja sovittaa. Kuullessani demon ensimmäistä kertaa tuli tippa linssiin. Toivotaan, että laulu jää elämään kuten vuonna 1955 Poliisisoittokunnan kapellimestarin Georg Malmsténin säveltämäLasten liikennelaulu, Ruusuvuori hehkuttaa.

Yli sata valistuskonserttia lapsille ja nuorille

Poliisisoittokunta puhuu lapsille ja nuorille tärkeistä aiheista valistuskonserteissaan. Poliisin ennalta estävän työn kautta erilaiset valistusteemat ovat olleet tärkeä osa soittokunnan toimintaa jo Malmsténin ajoista lähtien.

Koko orkesterin voimin esitetään vuosittain yli sata valistuskonserttia eri ikäisille lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Pienyhtyeet Nallekopla ja Leijonapartio esiintyvät päiväkodeissa ja alakouluissa, joissa teemoina ovat olleet liikennekäyttäytyminen ja kiusaaminen sekä muut lapsia koskettavat aiheet. Yläkoululaisille on puolestaan järjestetty Pidä huolta! -valistuskonsertteja. Niissä teemoina ovat olleet kiusaaminen, sosiaalinen media, seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja päihteet.

Kaikkiaan Poliisisoittokunta tavoitti viime vuonna valistuskonserteillaan lähes 26 000 lasta ja nuorta. Koronan vuoksi tämän vuoden konsertteja on siirretty ensi vuoden puolelle.

Vantaalla pidettävä Pidä huolta! -konsertti toteutetaan etänä ja se on kaikkien vapaasti katsottavissa Vantaa-kanavalla 26.11.–3.12.2020. Konsertti katsotaan yläkouluissa ohjatusti ja siihen liittyy luennoitsijoiden tekemä oppimateriaali. Myös vanhemmat voivat katsoa konsertin!

Rovaniemellä 6.11. kadonneeksi ilmoitettu 16-vuotias lappilaisnuori on löytynyt

16.11.2020 klo 12.10 Lappi

Rovaniemen poliisi pyysi havaintoja marraskuun alussa Rovaniemellä kadonneesta Ossi Alatalosta. Hän on palannut asuinpaikkaansa.

Poliisi kiittää kaikkia kadonneesta vihjeitä antaneita henkilöitä.

Polamk mukana marraskuun digitaalisilla koulutusalan messuilla

16.11.2020 klo 11.42 Poliisiammattikorkeakoulu

Poliisiammattikorkeakoulu on marraskuussa mukana kaksilla digitaalisilla koulutusmessuilla esittelemässä poliisikoulutusta. Haavi-messut järjestetään 17.−18.11. ja Studia verkossa -messut 25.−26.11.

Studentum.fi:n Haavi-messuilla kävijät pääsevät seikkailemaan 3D-messuympäristössä, tutustumaan oppilaitoksiin ja chattaamaan messuedustajien kanssa. Polamkin chatissa on juttelemassa niin opiskelijoita kuin henkilöstöä. Webinaaripaikalla saa ensiesityksensä myös Polamkin uusi esittelyvideo, jota esitetään useita kertoja päivän aikana.

Studia verkossa -messuilla Polamkilla on oma näytteilleasettajasivu, jonne on koottu tietoa Polamkiin hakemisesta, valinnoista ja koulutuksesta. Myös Studiassa kävijät voivat ottaa chatissa yhteyden Polamkin messuedustajiin. Polamkilla on messuilla molempina päivinä ohjelma-aikaa, jolloin esitetään uusi messuvideo ja haastatellaan opiskelijoita.

Poliisi löysi anastetun Volvon

15.11.2020 klo 12.22 Lappi

Tornio 13-14.11.2020 kello 19.00 – 07.40 varkaus ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus

Kemin poliisi otti 14.11.2020 kello 02.50 kiinni Kemin kaupungin alueella liikekiinteistön piha-alueelle tunkeutuneen kemiläisen miehen. Miehen taskusta löytyi kiinniottotarkastuksen yhteydessä Volvon avaimet. Poliisille tuli ilmoitus 14.11.2020 kello 07.40, että Laivakankaan raviradan alueelta on anastettu Volvo XC70 ja alueen rakennukseen on murtauduttu. Poliisin suorittamissa tutkimuksissa ja kuulusteluissa kävi ilmi, että mies oli syyllistynyt myös näihin rikoksiin ja kyseinen anastettu Volvo löytyi miehen kiinniottopaikan läheltä.

Kemi 14.11.2020 kello 21.22 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos

Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Pankonkadulla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen mies. Mies tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille, kannabikselle ja betzodiazepiineille, josta syystä mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänellä on vuoden sisällä 19 kpl kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta.

Kemi 14.11.2020 kello 23.48 törkeä rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta

Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Siikakankaankujalla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen mies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,64 mg/l. Mies vietiin Kemin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,68 mg/l. Mies oli määrätty aiemmin ajokieltoon.

Jaa artikkeli: