Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisin tiedotteista 21.7.-24.7.

Autopalo ja rattijuopumuksia Kouvolassa

24.07.2020 klo 12.54 Kaakkois-Suomi

Poliisi pyytää havaintoja Valkealan autopalosta

Perjantaina 24.7.2020 aamuyöllä Harjunmäen frisbeegolfradan parkkipaikalla Valkealassa paloi harmaa Audi A6 -henkilöauto. Ilmoitus palosta tuli hätäkeskukseen aamuyöllä noin klo 02.45. Poliisin saapuessa paikalle ajoneuvo oli ilmiliekeissä. Pelastuslaitos sammutti ajoneuvon, joka paloi lähes täysin.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa: [email protected] tai p. 0504479574.

Epäiltyjä rattijuopumuksia Pohjois-Kymenlaaksossa

Maanantain ja perjantain välisenä aikana Kouvolassa tavattiin yhteensä seitsemän epäiltyä rattijuoppoa.

Alkuviikosta poliisi pysäytti Kuusankoskella moottoripyöräilijän ja Kouvolan Lehtomässä henkilöauton kuljettajan, joita epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä rattijuopumuksesta huumaavien aineiden alaisena.

Tiistaina 21.7. aamuyöllä poliisi pysäytti Voikkaalla henkilöauton, jonka kuljettajan lähti puhallutuksen jälkeen yllättäen pakenemaan poliisia. Poliisipartio tavoitti henkilöauton ja sen kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta huumaavien aineiden alaisena.

Keskiviikkona ja torstaina poliisi pysäytti Myllykoskella ja Kouvolassa henkilöautot, joiden kuljettajia epäillään rattijuopumuksesta huumaavien aineiden alaisena. Torstaina Kouvolan keskustassa henkilöauton kuljettaja puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Torstaina Kuusankoskella tavattiin kuljettaja, jonka epäillään ajaneen sekä alkoholin että huumaavien aineiden alaisena.

Poliisi ei tavannut maanantain ja perjantain välisenä aikana Iitissä epäiltyjä rattijuoppoja.

Vakava kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus Kouvolassa

21.07.2020 klo 16.05 Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen poliisin alueella Kouvolassa tapahtui tiistaina 21.7.2020 aamupäivällä vakava liikenneonnettomuus, jossa on menehtynyt yksi henkilö.

Tapahtumapaikka on valtatien 15 ja valtatien 6 risteysalue Kouvolan Tykkimäessä. Alustavien tietojen mukaan henkilöauto nousi 6-tien rampista ylös kohti 15 tietä tarkoituksena kääntyä vasemmalle Mikkelin suuntaan. Samaan aikaan oikealta, Kotkasta Mikkelin suuntaan lähestyi moottoripyörä, joka törmäsi kääntyvän henkilöauton oikeaan kylkeen.

Moottoripyörän naismatkustaja menehtyi tapahtumapaikalla. Kuljettajana toiminut mieshenkilö toimitettiin sairaalaan Helsinkiin. Henkilöauton kuljettaja ja matkustaja selvisivät vammoitta. Henkilöauton ajosuunnasta on väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Tapahtuma-aikana sää oli kirkas ja aurinkoinen sekä tienpinta kuiva.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuoleman- ja vammantuottamuksena.

Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi jatkavat tapahtuman tutkintaa. Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa: [email protected] tai puh.0504479574.

Poliisi pyytää havaintoja Kouvolan Saanjärvellä anastetusta soutuveneestä

21.07.2020 klo 13.07 Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyytää havaintoja Saanjärven Torpanlahden venerannasta 16. – 20.7.2020 anastetusta Kelo 48 -soutuveneestä. Lasikuituvene on väriltään vaaleanvihreä ja siinä oli anastushetkellä kiinni Suzuki-perämoottori.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa: [email protected] tai p. 0504479574.

Poliisi muistuttaa edelleen – Älä anna pankkitunnuksiasi kenellekään

24.07.2020 klo 16.55 Itä-Suomi

Puhelimessa poliisiksi esittäytynyt henkilö yritti ”kalastella” iäkkäämmältä joensuulaiselta mieheltä pankkitunnuksia viimeksi eilen.

Poliisi, eivätkä muutkaan viranomaiset tai pankit kysele keneltäkään pankkitunnuksia puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviesteillä. Eikä pankkitunnuksia tulla kyselemään myöskään kotiovelle.

Mikäli joku kysyy sinulta pankkitunnuksia puhelimessa, niin ilmoita tapauksesta välittömästi hätäkeskukseen numeroon 112. Näin rikollisen jäljille päästään välittömästi tai mikäli tunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin, niin nopealla toiminnalla on mahdollista estää rahojen siirtäminen rikollisen tilille.

Poliisi varoittaa Microsoft huijaussoitoista – älä anna pankkitietoja tai henkilötietoja puhelimessa

24.07.2020 klo 16.47 Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen poliisille on tehty ilmoituksia Microsoft huijauksista, joissa soittaja on esittäytynyt Microsoftin teknisenä tukena ja tiedustellut puhelimessa pankkitunnustietoja ja henkilötietoja.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnustietoja tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse.

Jos olet epävarma, onko kyseessä huijaus, sulje puhelu ja soita viranomaisen tai yrityksen omaan viralliseen numeroon. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikortti pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.

Muistutus pysäköintisäännöistä hillastajille

22.07.2020 klo 15.38 Oulu

Hillakuumeen ollessa kuumimmillaan poliisi muistuttaa, että ajoneuvon pysäköinti on kielletty taajaman ulkopuolella ajoradalle, jos tie on liikennemerkillä osoitettu etuajo-oikeutetuksi.

Poliisille on tullut useita ilmoituksia valtateiden varsilta ajoradalle pysäköidyistä autoista, joiden kuljettajat ovat olleet suolla noukkimassa hilloja. Perinteisesti Pudasjärven Ranuantie on ollut yksi sellainen tie, jossa tällaista virheellistä pysäköintiä on muiden muassa havaittu. Vaaraa aiheuttavasta pysäköinnistä voidaan kirjoittaa sakkorangaistus.

Itä-Suomen poliisilaitoksella on esitutkinnassa Joensuussa ja sen ympäristössä toiminut laaja huumausaineiden myyntiorganisaatio

21.07.2020 klo 10.20 Itä-Suomi

Itä-Suomen poliisilaitos on paljastanut yhteistyössä Keskusrikospoliisin kanssa Joensuussa ja sen ympäristössä toimineen huumausaineiden myyntiorganisaation. Päätekijäksi epäillään joensuulaista 47-vuotiasta miestä, jonka poliisi epäilee kuuluneen United Brotherhood Karjala -kerhoon.

Pitkäkestoisessa esitutkinnassa ovat reilun kahden vuoden aikana olleet epäiltyinä lähes kaikki poliisin tiedossa olleet United Brotherhood Karjala -kerhon ja sen alla toimivan Bad Union Joensuu -kerhon jäseniksi epäillyt henkilöt. Kaiken kaikkiaan törkeitä huumausainerikoksia on ollut tutkinnassa 11 kappaletta sekä näiden lisäksi lukuisia huumausainerikoksia. Kaikissa tapauksissa poliisi epäilee tai on epäillyt huumausaineiden laajamittaista levittämistä. Suurin osa edellä mainittujen kerhojen jäsenistä on jo tuomittu useiden vuosien vankeusrangaistuksiin nimenomaan törkeistä huumausainerikoksista. Poliisi on tutkinut myös kerhojen jäseniksi epäiltyjen henkilöiden tekemiä väkivaltarikoksia vuonna 2019 ja hekin ovat jo rangaistustaan suorittamassa vankilassa. Myyntiorganisaation epäillään välittäneen eteenpäin pääasiassa amfetamiinia, metamfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia.

Koko esitutkinnan aikana poliisi on takavarikoinut lähes 2400 grammaa amfetamiinia, 4500 ekstaasitablettia, 1250 grammaa marihuanaa, 40 grammaa kokaiinia ja 40 grammaa metamfetamiinia. Huumausaineiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 192 000 – 245 000 euroa.

Kaikki kerhojen jäseniksi epäillyt ovat 25–50-vuotiaita joensuulaisia miehiä.

Tällä hetkellä esitutkintakokonaisuuteen liittyen on tutkintavankeudessa kolme henkilöä ja asia siirtyy syyteharkintaan lähiviikkoina.

Jaa artikkeli: