Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisin tiedotteista 29.5.-7.6.-20

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tulipalosta Utunmäentiellä Kouvolassa

07.06.2020 klo 13.14 Kaakkois-Suomi

Kouvola Utunmäentie 2.

Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä, noin klo 03.00 paloi Lehtomäen kaupunginosassa,Utunmäentie 2 kerrostalon pihamaalla ollut roskakatos. Katos on ulkomitoiltaan 6×20 m ja sen 6×6 m roskakatososa paloi lähes kokonaan. Rakennuksen toisen pään varastotilassa olleet tavarat mm puutarhatyökalut, polkupyörät, lastenrattaat ym kärsivät palo-, savu- ja nokivaurioita.

Kouvolan poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta ja pyytää toimittamaan mahdolliset tiedot [email protected] tai vihjepuhelimeen 0504479574.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota enempää asiasta.

Puhtailla sukilla ulos kaupasta Vantaalla

06.06.2020 klo 16.22 Itä-Uusimaa

Vantaan alue

Näpistelijä vaihtoi kaupassa puhtaat sukat jalkaansa

Vantaa, Ojalehdonkuja, 5.6.2020 klo 14.30

Kolmekymppinen mies otti kaupasta uudet sukat ja laittoi ne saman tien jalkaansa. Tämän jälkeen mies yritti kävellä kaupasta ulos puhtaissa sukissa. Anastetun omaisuuden arvo oli alle neljä euroa. Asianomistaja ei suostunut asiassa sakkomenettelyyn, joten tekijä kuulusteltiin näpistyksestä epäiltynä ja asia siirrettiin esitutkintaan.

Päihtynyt näpistelijä kahakoi vartijoiden kanssa

Vantaa, Iskoskuja, 5.6.2020 klo 17.35

Parikymppinen mies otti kauppakeskuksen myymälästä kolme kelloa, laittoi ne taskuunsa ja poistui myymälästä maksamatta tuotteita. Kauppakeskuksen vartijat ottivat hänet kiinni myymälän ulkopuolelta. Sekavasti käyttäytynyt ja silminnähden päihtynyt mies vastusti kiinniottoa fyysisesti niin, että vartijat joutuivat laittamaan hänet käsirautoihin.

Turvallisuustarkastuksessa miehen repusta löytyi kirves, jonka mukana ololle ei löytynyt mitään hyväksyttävää selitystä, ja kannabikseksi epäiltyä ainetta. Miestä epäillään huumausainerikoksesta, näpistyksestä, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Nuoret seurasivat pyörävarasta ja hälyttivät paikalle poliisin

Vantaa, Lehtikummuntie 5.6. klo 19.35

Poliisi sai tehtäväksi mennä Lehtikummuntielle, jossa ilmoittaja kertoi seuraavansa pyörävarasta. Kun partio pääsi kohteeseen, siellä oli paikalla joukko teini-ikäisiä nuoria, jotka kertoivat nähneensä, miten eräs mies oli tutkinut Ollaksenkujalla talojen pihoja. Mies oli ottanut erään talon pihasta polkupyörän ja lähtenyt taluttamaan sitä.

Ollaksenkujalla tapahtuman nähnyt nuori oli sanonut miehelle, että soittaa hätänumeroon. Paikalle oli tullut myös muita nuoria, jotka olivat lähteneet seuraamaan pyörällä paennutta miestä. Pakomatkan aikana mies oli yrittänyt heittää seuraajia jukurttipurkilla. Mies onnistui livahtamaan karkuun, mutta partio löysi hetken päästä todistajien kuvausta vastaavan henkilön lähitienoolta.

Pyörä, jolla mies oli ajanut karkuun, palautettiin omistajalleen. Pyörävarkaalla oli mukanaan myös toinen pyörä, jota epäillään varastetuksi. Tapahtumapaikalla ei selvinnyt tämän pyörän omistajaa ja pyörä otettiin poliisin haltuun.

Pyörävarkaaksi epäilty mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Asiaa tutkitaan varkautena.

Kankaanpään taidekoulun pihalla rikottu taiteilijan kilpikonnatyötä

05.06.2020 klo 15.29 Lounais-Suomi

Kankaanpään taidekoulun sisäpihalla todettiin perjantaina 5.6. aamulla, että sisäpihalla ollutta kilpikonna- taideteosta oli rikottu. Taideteoksen tehnyt taiteilija kävi tekemässä asiasta rikosilmoituksen Kankaanpään poliisiin.

Taiteilija arvioi taidekokonaisuuden arvoksi 1500 – 2000 e.

Amfetamiinin käyttö on lisääntynyt pääkaupunkiseudulla edelleen– huumeiden käytön kasvu näkyy myös liikenteessä

04.06.2020 klo 09.18 Poliisihallitus

THL:n jätevesitutkimukset osoittavat, että amfetamiinia käytetään pääkaupunkiseudulla nyt ennätyksellisen paljon. Sen käyttö on jatkanut kasvuaan poikkeusolojen aikana. Samalla huumerattijuopumusepäilyjen määrä on ylittänyt ensimmäistä kertaa alkoholirattijuopumusepäilyjen määrän.

Amfetamiinin käyttömäärät ovat nousseet pääkaupunkiseudulla tänä vuonna ennätyslukemiin. Asia selviää käynnissä olevien jätevesitutkimusten lähes reaaliaikaisista tuloksista. Näytteitä alettiin kerätä viikoittain maalis-huhtikuussa.

”Amfetamiinin käyttö on kolminkertaistunut vuodesta 2013, eikä minkään jätevedestä tutkitun huumeen käytössä ole havaittu kevään aikana selkeää laskua koronan rajoitustoimista huolimatta”, sanoo THL:n oikeustoksikologiayksikön päällikkö Teemu Gunnar.

Maaliskuun puolivälin jälkeen, jolloin poikkeusolot astuivat voimaan, amfetamiinin käyttö on lisääntynyt keskimäärin 15 prosenttia verrattuna edelliseen puolen vuoden ajanjaksoon pääkaupunkiseudulla.

”Amfetamiinin käytön lisääntymisen ei voida osoittaa johtuvan koronan aiheuttamista poikkeuksellisista olosuhteista. Tosiasia kuitenkin on, että amfetamiinin käyttö on ainakin pääkaupunkiseudulla ollut kevään aikana suurempaa kuin koskaan aiemmin”, Gunnar toteaa.

Metamfetamiinin käytössä oli piikki vuosina 2016 ja 2017. Sen jälkeen käyttö on palautunut alhaiselle tasolle eikä tänä keväänä metamfetamiinin käytössä tapahtunut suurta muutosta.

Kokaiinin käytön kasvu taittunut ja ekstaasin käyttö pysynyt lähes samalla tasolla

Kokaiinin käyttö kasvoi pääkaupunkiseudulla vuodesta 2013 vuoteen 2019 moninkertaiseksi. Käyttömäärä on kuitenkin viime aikoina tasaantunut ja jopa laskenut.

”Koronavirustilanteen vuoksi asetetut rajoitustoimet, kuten ravintoloiden sulkeminen, kokoontumisten rajoittaminen tai rajanylitysliikenteen rajoitukset, eivät kuitenkaan näyttäisi vaikuttaneen voimakkaasti kokaiinin käyttöön. On mielenkiintoista nähdä, mikä vaikutus rajoitusten poistamisella on”, sanoo kehittämispäällikkö Aino Kankaanpää.

Ekstaasin käytössä ei ole havaittu kevään aikana muutoksia aiempaan. Ekstaasin keskimääräinen käyttö nousi vuosina 2013–2015, mutta on sen jälkeen pysynyt hyvin tasaisena.

Huumeiden käytön lisääntyminen näkyy poliisin työssä

Jätevesitutkimuksen tulokset vahvistavat poliisin näkemystä huumetilanteen kehittymisestä. Käytön kasvusta johtuvat yhteiskunnalliset ilmiöt näkyvät myös poliisin valtakunnallisissa tilastoissa. Poliisin mukaan tammi-huhtikuussa kaikkien huumausainerikosten määrä kasvoi 40 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Poliisin havaintojen perusteella huumausaineiden saatavuus ei ole vähentynyt myöskään poikkeusolojen aikana.

”Suurin osa lukumääräisestä noususta selittyy viime vuonna paljastetusta Silkkitie-tutkinnasta, jonka rikosilmoituksia on kirjattu paljon myös tämän vuoden puolella. Huumausainerikosten määrä on kasvanut jo vuosia ja kasvaa edelleen”, kertoo poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta.

Huumerattijuopumusepäilyjen määrä ylitti tammi-huhtikuussa ensimmäisen kerran Suomessa alkoholirattijuopumusepäilyjen määrän. Huumerattijuopumusepäilyjen määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajasta 846 tapauksella ja niitä oli kaikkiaan 3 525.

”Poliisilla on ollut tavallista enemmän aikaa puuttua liikenteessä tapahtuviin juopumustapauksiin, koska esimerkiksi kaikki poliisin koulutukset on koronaviruksen takia peruttu. Lisäksi liikenne on ollut vähäisempää, joten poikkeavuudet liikennekäyttäytymisessä on pystytty huomioimaan normaalia paremmin”, toteaa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Huumerattijuopumusten määrä on noussut voimakkaasti jo pitkään. Vuosittaisten epäilyjen määrä on kasvanut vuosina 2013–2019 yli kaksinkertaiseksi. Alkoholirattijuopumuksen määrä on puolestaan pudonnut alle puoleen vuosituhannen alusta.

Helsingissä tammi-huhtikuussa 2020 huumausaineiden osallisuutta epäiltiin peräti 72,5 prosentissa kaikista rattijuopumusepäilyistä. Koko maan osalta muun huumaavan aineen käyttö oli osallisena 55,3 prosentissa epäillyistä rattijuopumustapauksista.

Amfetamiini on ollut huumerattijuopumuksissa yleisin löydös jo lähes 20 vuoden ajan. Vuonna 2019 noin 60 prosenttia huumerattijuopumuksesta epäillyistä oli käyttänyt amfetamiinia. Tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1 771 huumerattijuopumustapauksessa todettiin amfetamiinia henkilön näytteessä. Viime vuonna vastaavaan aikaan amfetamiinia todettiin 1 359 rattijuopumustapauksessa.

Amfetamiini näkyy myös alkuvuonna Rikosteknisessä laboratoriossa tutkituissa takavarikoiduissa huumausaine-näytteissä. Yhteensä 1 853 näytteen yhteismäärä on ollut tammi-huhtikuussa lähes 125 kiloa. Vertailun vuoksi vuonna 2018 koko vuoden yhteismäärä oli noin 147 ja vuonna 2019 noin 157 kiloa.

”Takavarikkomäärien osalta tulee muistaa, että niihin vaikuttavat paljon yksittäiset esitutkinnat, rikoslaboratoriossa ei myöskään yleensä tutkita käyttörikoksiin liittyviä pieniä takavarikoita”, Saukoniemi kuvailee.

Jätevesitutkimusten tuloksia luvassa kattavammin syksyllä

THL:n tekemä jätevesitutkimus tuottaa tietoa huumeiden käytössä ajallisesta ja alueellisesta tapahtuvista muutoksista.

”Tänään on julkaistu pääkaupunkiseudun pitkäaikaisseurannan tulokset. Syksyllä saamme tutkimustuloksia kaikkiaan 27 kaupungista lähialueineen”, Gunnar kertoo.

THL vastaa lisäksi Suomen osuudesta Euroopan huumausaineiden seurantakeskuksen (EMCDDA) vuosittain julkaisemassa kansainvälisessä jätevesitutkimuksessa.

Poliisi epäilee: Kerrostalohuoneistosta tiputettiin vajaita alkoholijuomatölkkejä Kalasatamassa

03.06.2020 klo 13.19 Helsinki

Poliisi epäilee, että Kalasatamankadulla Helsingissä sijaitsevasta kerrostalosta pudotettiin tiistai-iltana 2.6.2020 alkoholijuomia sisältäviä tölkkejä kadulle aiheuttaen vaaraa jalankulkijoille. Poliisin saaman tiedon mukaan sivulliset ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä.

Poliisipartiot ottivat kerrostalohuoneistosta kiinni kolme henkilöä vaaran aiheuttamisesta epäiltyinä. Heidät vietiin Pasilan poliisivankilaan. Rikoksesta epäillyt ovat alle 25-vuotiaita miehiä.

Poliisi kertoi julkisuuteen jo viime kuun alkupuolella, että poliisille oli siinä vaiheessa tehty kolme rikosilmoitusta, joiden mukaan samasta kerrostalosta on heitetty tai pudonnut esineitä, muun muassa numerokylttejä, paistinpannu ja lasisia esineitä. Nyt juttuja on tutkittavana tuorein tapaus mukaan lukien viisi. Poliisi selvittää, onko kaikista niistä syytä epäillä samaa tai samoja henkilöitä.

Rikosnimikkeet jutuissa ovat tutkinnan tässä vaiheessa vahingonteko tai vaaran aiheuttaminen. Nimikkeet saattavat tarkentua tutkinnan edetessä.

Poliisin tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut pudotettujen tavaroiden vuoksi. Ainakin osassa tapauksista toiminnasta on kuitenkin aiheutunut konkreettista vaaraa sivullisten terveydelle.

Poliisilla ei ole asiasta tällä erää muuta tiedotettavaa.

Olemattomia traktoreita myynnissä netissä

02.06.2020 klo 15.57 Lappi

Lapin poliisille on paljastunut, että verkon kauppapaikoissa on myynnissä myös olemattomia traktoreita. Myyjät ovat käyttäneet lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta hyväkseen. Useimmat traktorit ovat sijainneet Lapissa.

Huijarikauppiaiden pyrkimyksenä on saada ostaja maksamaan ennakko-/varausmaksu myyjän tilille, epäilee poliisi. Etevä myyjä saattaa osata kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin. Ostajan kysyessä tarkempia kysymyksiä, kiireeseen vedoten myyjä sivuuttaa kysymykset ja pyrkii saamaan ostajan tekemään nopeasti ostopäätöksen ja ennakkomaksun tililleen. Maksun jälkeen paljastuu, ettei traktoria ole olemassa ja kauppiaaseen ei saa enää yhteyttä.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen ja varmistamaan kauppakohteen ennen maksua, esimerkiksi tarkistamalla rekisteritunnuksen avulla traktorin olemassaolon ja oikean omistajan. Myyjästä kannattaa etsiä myös kaikki saatavilla oleva tieto alkaen hänen nimestä ja puhelinnumerosta sekä tilinumerosta.

Väkivaltainen mies rusikoi asuntovaunua ja vastusti poliisia

02.06.2020 klo 03.34 Oulu

Nuorehko pariskunta oli asettautunut nukkumaan asuntovaunuunsa Taivalkosken Koitilantien varressa, kun tuntematon, ulkopaikkakuntalainen mies oli tullut häiriköimään ja uhkailemaan heitä. Humalassa ollut mies oli rikkonut vaunun ikkunoita ja hakannut vaunun kylkiin lommoja. Majoittuneet olivat päässeet pakenemaan väkivaltaisesti käyttäytyvää miestä autoonsa ja ajamaan turvalliseen paikkaan odottamaan poliisia.

Sillä välin tekijä oli poistunut henkilöautolla kohti Kuusamoa. Poliisi tavoitti kyseisen auton Kuusamon puolelta, jolloin mies pyrki karkaamaan kääntymällä sivutielle. Karkuun pyrkiminen epäonnistui kun hän suistui autollaan ojaan.

Humalassa ollut mies vastusti väkivallalla poliisin toimenpiteitä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä kotirauhan rikkomisena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Laaja lapsiin kohdistunut kaltoinkohteluiden vyyhti siirtyy syyteharkintaan

01.06.2020 klo 15.24 Lounais-Suomi

Rikoskokonaisuus tuli poliisin tietoon useiden kotimaisten ja kansainvälisten vinkkien avulla. Epäilty tekijä on käyttänyt apunaan sosiaalisen median palveluita. Poliisi on esitutkinnassa suorittanut paljastavaa rikostutkintaa, jonka seurauksena uhreja on löytynyt eri puolilta Suomea. Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että uhreja paljastuu vielä lisää kansainvälisen oikeusapumenettelyn avustuksella.

Asiakokonaisuuden päätekijä on ollut tutkintavankina alkukeväästä alkaen. Turun pääpoliisiasemalla tutkittavana olleessa juttukokonaisuudessa on ollut esitutkinnan kohteena myös kolme muuta henkilöä.

Poliisin tiedossa on tällä hetkellä noin 30 kaltoinkohdeltua lasta, joiden henkilöllisyydet on saatu selvitettyä. Näistä 13 uhrin osalta esitutkinta on valmistunut ja saatettu syyttäjälle syyteharkintaan. Kaikki tiedossa olevat kaltoinkohteluiden uhrit ovat 8–14-vuotiaita tyttöjä.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Vanhempien ohjeistettava lapsia turvallisessa somen käytössä

Tapaus toistaa samaa kaavaa, kuten useat aiemmin tutkinnassa olleet vastaavat jutut ovat osoittaneet. Häpeän tunteen takia suurin osa uhreista ei kerro tapahtumista vanhemmilleen tai muille aikuisille, ennen kuin poliisi on ollut perheeseen yhteydessä. Useissa tapauksissa korkeintaan vain lapsen hyvä kaveri tietää kaltoinkohtelusta.

Sosiaalisen median palvelut ovat hyviä alustoja verkostoitumiseen, tiedonhankintaan ja viihteeseen, mutta ne luovat myös mahdollisuuden väärinkäytöksiin. Sosiaalisessa mediassa on paljon lapsia, joten sinne ovat löytäneet tiensä myös lapsista väärällä tavalla kiinnostuneet henkilöt. Lapsia ja nuoria tuleekin ohjeistaa pienestä pitäen turvalliseen somen käyttöön: mitä itsestään kannattaa kertoa tuntemattomille, mihin ei pidä suostua ja millaisia kuvia verkkoon kannattaa laittaa. Tässä korostuu aikuisen ohjaava rooli.

Vanhemman tai muun huoltajan tulisi myös varmistaa, että kotona vallitsee avoin keskustelukulttuuri. Toisin sanottuna lapsen ei koskaan pitäisi hävetä tai pelätä kertoa ikävistäkään hänelle tapahtuneista asioista tai oudoista yhteydenotoista. Lisäksi aikuisen tulee muistaa, että lapsi ei ole vastuussa häneen kohdistuneesta rikoksesta ja lasta ei saa syyllistää uhriksi joutumisesta.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Etelä-Karjalan poliisin tiedote

01.06.2020 klo 12.47 Kaakkois-Suomi

Taipalsaarella alle 15-vuotias poika kaatui lauantaina 30.5.2020 luvatta käyttöönsä ottamalla moposkootterilla. Kaatumisen seurauksena poika loukkaantui ja hänet vietiin EKKS:aan tarkistuttamaan vammansa. Perheen omistama käytöstä poistettu moposkootteri vaurioitui kauttaaltaan. Poikaa epäillään rikollisiin tekoihin kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lappeenrannassa sunnuntaina 31.5.2020 aamuyöllä liikenteen valvontaa suorittava poliisipartio mittasi paikkakuntalaisen nuorehkon miehen kuljettaman henkilöauton nopeudeksi 235 km/h valtatie 6:lla jossa 100 km/h nopeusrajoitus. Kuulustelussa mies kertoi ajonopeutensa syyksi ”halunsa ajaa kovaa turvallisissa olosuhteissa.”

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Lauantaina 30.5.2020 illalla keski-ikäinen mies menetti kuljettamansa henkilöauton hallinnan Parikkalassa ja suistui ojaan.

Kuljettaja loukkaantui ja hänen vietiin EKKS:aan. Puhalluskokeen perusteella miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta , hänet määrättiin ajokieltoon.

Poliisi pysäytti Imatralla 31.5.2020 aamuyöllä alle 18- vuotiaan nuoren miehen kuljettaman mopon jossa oli kyydissä kaksi henkilöä. Puhalluskokeen perusteella nuorukaista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Su 31.5.2020 illalla poliisi pysäytti Imatralla toisenkin alle 18-vuotiaan nuoren miehen kuljettaman mopon, puhalluskokeen perusteella häntä epäillään rattijuopumuksesta ja määrättiin ajokieltoon.

Poliisi tutkii Lappeenrannassa huhtikuun lopulla tapahtunutta tekoa jossa Lappeenrannan kaupungin edustaja on tehnyt rikosilmoituksen Kahilanniemessä lähellä Saimaan rantaan asuvan henkilön toimista. Paikkakuntalainen mies oli kaatanut kaupungin omistamalta maalta asuintalonsa ja rannan välistä kaksi vaahteraa, pienpuustoa ja sahannut poikki muiden puiden oksia. Syyksi puiden kaatamiseen mies kertoi niiden haitanneen hänen Saimaa- näkymää. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja rakentamisrikkomuksena.

Poliisi on selvittänyt tulipalossa tuhoutuneen Inkeroisten uimarannan pukukoppirakennuksen syttymissyyn

01.06.2020 klo 12.27 Kaakkois-Suomi

Lokakuun alussa 2019 tulipalossa tuhoutuneen Inkeroisten uimarannan pukukoppirakennuksen syttymissyy on saatu selville. Poliisi tutki asiaa törkeänä vahingontekona, koska oli epäilys, että rakennus oli tahallaan sytytetty palamaan.

Yksi tekoon syyllistynyt henkilö myönsi tekonsa myöhemmin syksyllä isälleen, ja tämä ilmoitti asian edelleen Kaakkois-Suomen poliisille. Tekijöiksi on paljastunut kolme alle 15-vuotiasta henkilöä, jotka eivät ole asiassa rikosoikeudellisessa vastuussa ikänsä puolesta.

Poliisi ja muut viranomaiset ovat pitäneet tekijöille ankkuritoiminnan mukaisia puhutuksia, joissa asioita on selvitelty. Puhutusten aikana kaikki kolme tekijää huoltajineen sekä jutun asianomistaja, Mämmälän kotiseutuyhdistys ry, ilmaisivat halukkuutensa sovitteluun vahingonkorvauksiin liittyvässä asiassa. Kymi-Saimaan sovittelutoimistosta on tullut tieto poliisille 15.5.2020, että vahingonkorvausasiassa on saatu sovitteluratkaisu, ja myös poliisin osalta asian tutkinta on saatu päätökseen.

Poliisin mukaan sinänsä ikävässä asiassa on ollut hyviäkin puolia. Ankkuripuhutuksissa tekoon syyllistyneet nuoret osoittivat katumusta, ja vaikka poliisi ei sovitteluratkaisua tarkemmin lähde avaamaan, on näille nuorille aiheutunut teosta myös varmasti herätteleviä seuraamuksia. Poliisin mukaan on yhteiskunnan kannalta tärkeää, että poliisi puuttuu myös rikollisiin tekoihin, joista ei tekijöille voi määrätä rikosoikeudellista seuraamusta heidän ikänsä vuoksi.

RAUMA: Alaikäinen epäiltynä rattijuopumuksesta

30.05.2020 klo 15.23 Lounais-Suomi

Poliisipartio pysäytti 30.05.2020 klo 01.30 Raumalla Yrittäjäntiellä 17-vuotiaan miehen, joka kuljetti henkilöautoa. Kuljettajalle tehdyn tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,33 mg/l. Asiassa epäillään rattijuopumusta ja kuljettajan nuoresta iästä johtuen tapahtuneesta ilmoitettiin myös sosiaalipäivystykseen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lusin varalaskupaikalla autoiltiin lennokkaasti

30.05.2020 klo 08.51 Häme

Hämeen poliisissa hoidettiin poliisitehtäviä 341 kappaletta perjantaiaamun ja lauantaiaamun välisenä aikana. Yövuorolle hätäkeskus jakoi tehtäviä 212 kappaletta. Yövuoro sujui kuitenkin rauhallisissa merkeissä, eikä suurempia järjestyshäiriöitä havaittu.

LAHTI

Perjantaina iltapäivällä Nastolasta tuli poliisille ilmoitus, että sieltä tehdaskiinteistön pihasta anastettiin moottoripyörä. Hetken päästä pyörän omistaja oli saanut tutultaan ilmoituksen, että pyörä on nähty matkalla Kouvolaan valtatietä 12. Kouvolan poliisipartio tavoitti pyörän ja sitä kuljettaneen nelikymppisen kouvolalaismiehen. Mies otettiin kiinni moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Mies oli kuljettanut moottoripyörää ylinopeutta ajaen.

HEINOLA

Lusissa tiellä 5 varalaskupaikalla liikennepoliisin tunnuksettoman moottoripyörän ohitti nuorehkon miehen kuljettama tähtikeulainen henkilöauto. Miehen käyttämä nopeus oli siinä määrin reilu, että rikosilmoitukseen kirjattiin epäilys törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Miehelle mitattu nopeus oli 100 km/h nopeusrajoitusalueella 187 km/h. Hänellä oli yksi matkustaja kyydissään. Poliisimoottoripyörän lisäksi mies ohitti viisi muuta ajoneuvoa. Mies määrättiin ajokieltoon.

LAHTI

Poliisi sai lauantaina aamuyöllä ilmoituksen Launeen alueella liikkuvasta henkilöautosta ja sen nuoresta naiskuljettajasta, joka ilmoittajan mukaan vaikuttaa päihtyneeltä. Poliisipartio tavoitti ilmoitetun auton ja puhallutti sen kuljettajan, joka oli hiljattain vasta saanut ajokortin. Nainen puhalsi reilut törkeän rattijuopumuksen lukemat, joten ilmoitus oli aiheellinen. Nainen oli siinä määrin humalassa, että hänet oli vietävä verikokeeseen. Myös ajokieltoon määrääminen jäi humalatilan takia myöhempään ajankohtaan. Nainen oli yksin liikenteessä.

RIIHIMÄKI

Lauantaina kello 02.45 aikaan tavattiin tiellä 54 nuorehko nainen kuljettamassa päihtyneenä autoa. Naisesta oli tullut ilmoitus, jonka mukaan tämä olisi ajamassa Hämeenlinnaan päihtyneenä. Nainen puhalsikin törkeän rattijuopumuksen lukemat tarkkuusalkometrillä. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Nainen oli yksin liikenteessä.

Autoilija törmäsi 8-vuotiaaseen Veikkolassa ja poistui paikalta – havaintoja kaivataan

29.05.2020 klo 15.31 Länsi-Uusimaa

Autoilija törmäsi suojatietä ylittäneeseen polkupyörällä liikkuneeseen lapseen keskiviikkona 27.5. kello 12.15 Allastiellä Veikkolan kirjaston kohdalla. Lapsi oli kaatunut ja loukkaantunut lievästi. Autoilija oli poistunut paikalta.

Nettipetoksia tehnyt vangittiin

29.05.2020 klo 11.41 Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on poliisin vaatimuksesta eilen vanginnut 21-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä 41 petoksesta, jotka hänen epäillään tehneen viime heinäkuun ja huhtikuun välillä.

Edellisen tuomion petoksista hän on saanut loppuvuodesta 2019, jolloin hänet tuomittiin vuosina 2018 ja 2019 tehdyistä 83 petoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kuusi päivää tuomion jälkeen hän teki seuraavan petoksen.

Petokset ovat olleet enimmäkseen tyypillisiä nettipetoksia, joissa myydään olematonta tavaraa hyväuskoisille ihmisille lähinnä Tori.fi-sivustolla.

Rikosten esitutkintaa tehdään Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen operatiivisessa tutkintayksikössä.

Jaa artikkeli: