Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisin tiedotteista 3.7.-6.7.

Kouvolan poliisi kaipaa havaintoja viikonlopun aikana vahingoitetuista henkilöautoista

06.07.2020 klo 10.21 Kaakkois-Suomi

Kouvolan poliisilla on tutkittavana useita vahingontekoja viikonlopulta. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa.

Sunnuntai 05.07.2020 klo 01.30 Kanervistontie, Mielakka

Kanervistontiellä paloi farmarimallinen Ford Mondeo henkilöauto. Palon epäillään aiheutuneen ulkopuolisen henkilön sytyttämänä.

Sunnuntai 05.07.2020 klo 02.00 – 05.20 Mielakantie, Mielakka

Mielakantiellä paloi klo 05.20 hopea Fiat Punto merkkinen henkilöauto. Tapahtumapaikalla olevien jälkien perusteella on syytä epäillä henkilöauton ajautuneen ojaan, jonka jälkeen se on sytytetty palamaan. Henkilöauto on ilmoitettu anastetuksi Puutarhurinkadulta 05.07.2020 klo 02.00 jälkeen. Poliisi pyytää havaintoja myös anastustapahtumasta.

Sunnuntai 05.07.2020 klo 17.00 – 19.20 Koululaisentie, Voikkaa

Koululaisentie 2:n parkkipaikalla vahingoitettu kahta henkilöautoa. Harmaasta Mazda 6 mallisesta henkilöautosta rikottu tuulilasi. Samalla parkkipaikalla punaisesta Renault Megane mallisesta henkilöautosta rikottu tuulilasi, sekä matkustajan puolen molemmat ikkunat.

Poliisi kaipaa havaintoja edellä mainituista tapahtumista. Havainnot voi ilmoittaa:

[email protected]

0504479574

Henkilöauto törmäsi ambulanssiin Rovaniemellä

05.07.2020 klo 16.26 Lappi

Rovaniemen poliisi sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 02:22 hätäkeskukselta ilmoituksen kolarista Korkalovaarantien ja vaaranlammentien risteyksessä. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt ensihoidon yksikköön ja poistunut paikalta. Poliisin mentyä paikalle selvisi, että ambulanssi oli ajanut Korkalovaarantietä Korkalovaaran suuntaan edessään väriltään tumma auto. Vaaranlammentien risteyksessä auto oli ollut kääntymässä oikealle Vaaranlammentielle, kun se olikin yllättäen jatkanut eteenpäin ja törmännyt ambulanssin oikeaan etukulmaan. Ambulanssissa ei ollut potilaita tapahtumahetkellä.

Ambulanssin henkilökunnan mukaan auton ajo oli ollut kiemurtelevaa. Auto oli ollut väriltään tumma ja näytti vanhalta. Auton helmassa ja takapuskurissa oli ollut lisäksi punaista maalia.

Kaksi hevosta karkuteillä Jämsässä

04.07.2020 klo 01.01 Sisä-Suomi

Hätäkeskus sai ilmoituksen 3.7.2020 klo 00.20 Golfarinkunnas 3:sta Himoksen golfkentältä, että kentällä on kaksi hevosta vapaana. Hevosensa kadottaneita kehotetaan keskittämään etsintöjään em. paikkaan.

Koulun työmaalla Veräjäpellonkadulla rikottu paikkoja yli 10 000 euron edestä – havaintoja pyydetään

03.07.2020 klo 16.04 Länsi-Uusimaa

Veräjäpellonkadulla Espoossa sijaitsevalla koulun rakennustyömaalla on viime yönä vahingoitettu omaisuutta. Yön aikana työmaalla on rikottu ikkunoita, tyhjennetty vaahtosammuttimia koulun sisällä, anastettu työkoneiden avaimia, ajettu työkoneita kuoppaan, rikottu aitoja, rikottu kahden kaivurin ikkunoita, katkottu työkoneiden tuulilasinpyyhkijän sulkia ja antenneja, katkottu työkoneen ohjauskahva jne.

Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat tallentuneet työmaalla olevien valvontakameroiden ottamiin kuviin. 

Neljä hevosta sai vammoja eilen Tuusulan Jokelassa

03.07.2020 klo 15.13 Itä-Uusimaa

Itä-Uudenmaan poliisi sai eilen torstaina 2.7. klo 21:53 eläintehtävän Tuusulan Jokelaan. Ilmoituksen mukaan varsa ja kuusi hevosta olivat vapaana ja vauhkoina.

Tapausta on tutkittu myöhemmin suurriistamiesten toimesta ja hevosissa on havaittu vammoja, joiden epäillään olevan petoeläimen, mahdollisesti ilveksen, tekemiä. Alueelta ei toistaiseksi ole kuitenkaan löytynyt tunnistettavia petoeläimen jälkiä. Arvio ilveksestä perustuu hevosissa havaittuihin kynsimisjälkiin.

-Suurriistamiehen mukaan ilves välttelee ihmisiä, mutta voi käydä laiduneläinten kuten hevosten ja lampaiden kimppuun. Samoin ei ole poissuljettua, etteikö ilves kävisi myös kissan tai koiran kimppuun. Laiduneläinten aitauksia on siten hyvä valvoa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Kimmo Klemetti.

Kuorma-auton ja veturin yhteentörmäus Ulvilassa

03.07.2020 klo 10.10 Lounais-Suomi

Ulvilassa Helsingintien varrella olevalla peltoliittymällä tapahtui n. klo 08.30 aikaan yksittäisen veturin ja kuorma-auton välinen liikenneonnettomuus. Vetruri ja kuorma-auto olivat molemmat kulkeneet Helsingin suuntaan. Kuorma-auto oli kääntynyt vasemmalle peltoliittymälle ja ei ollut jostain syystä havainnut tien vieressä kulkevalla rautatiellä tulevaa veturia.

Kuorma-auto törmäsi junaan etuosallaan. Kuljettaja vietiin tarkastettavaksi SKS:aan. Tasoristeys oli vartioimaton.

Huumekuskin kyydissä vankikarkuri Lahdessa

03.07.2020 klo 09.40 Häme

Hämeen poliisilla oli tehtäviä kuluneen vuorokauden aikana yhteensä 223, joista yövuoron partiot hoitivat hieman yli 80. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni kuusi rattijuoppoa, joista neljä oli törkeitä, kaksi tavallista ja yksi rattijuopoista autoili huumepäissään.

Lahti. Partio tapasi 43-vuotiaan naisen kuljettamassa henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena torstaina iltapäivällä Kivimaalla. Hänellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Auton kyydissä oli nelikymppinen mies, jolla oli etsintäkuulutus. Hän oli poistunut vankilasta luvatta.

Lahti. Parikymppinen mies autoili ilman ajo-oikeutta torstaiaamuna Lahden keskustassa. Tämä oli hänen 13. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.

Lahti. Hätäkeskus ilmoitti torstai-iltapäivällä näpistelijästä Simolanmutkan rautakaupassa. Partiolle selvisi, että nelikymppinen mies oli liikkeen sisällä avannut naulapyssylaatikon. Hän oli laittanut laatikon sisällön omaan kassiinsa ja poistunut liikkeestä maksamatta tuotetta. Naulapyssyn arvo oli 669 euroa.

Lisäksi selvisi, että näpistelijä on maahantulokiellossa ja hänellä oli kaksi etsintäkuulutusta vankilaan passitusta varten ja yksi haaste.

Heinola. 52-vuotias mies otti taksikyydin torstaina puolenpäivän aikoihin Hämeenkoskelta Heinolaan ja hän jätti maksamatta 196 euron kyydin päätepysäkillä. Miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja häntä epäillään lievästä petoksesta.

Heinola. Kolmekymppinen nainen syyllistyi törkeään rattijuopumukseen torstai-iltana Heinolassa. Partio pysäytti hänen kuljettamansa auton Tommolankadulla. Hän puhalsi seulonta-alkometrin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrin tulos oli 0,72 mg/l. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Riihimäki. 27-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen kuorma-autolla torstai-iltana Meijeritiellä. Hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt epäili miehen kuljettaneen kuorma-autoa päihtyneenä. Ilmoitus piti paikansa, sillä kuorma-autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Kuljettaja käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi ja hänet otettiin kiinni.

Jaa artikkeli: