Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 10-12.5.

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja mahdolliseen tuhotyöhön Korialla

10.05.2020 klo 14.18 Kaakkois-Suomi

Kouvolan Korialla Asentajantiellä paloi sunnuntaina 10.5.2020 noin klo 11.19 akaen noin puoli hehtaaria maata.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Paikalta nähtiin poistuvan tummiin pukeutuneen hoikan, pitkän mieshenkilön. Hän poistui Asentajantietä valaistun kuntoradan suuntaan.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja teosta tai tuntomerkkeihin sopivasta miehestä numeroon 0504479574 tai sähköpostitse [email protected]

Länsi-Uudenmaan räjähdekuljetukset pääosin kunnossa

12.05.2020 klo 14.33 Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen partiot valvovat tänään 12.5. Espoossa louhintatyömaille meneviä räjähdekuljetuksia. Valvonnan aikana on tähän mennessä tarkastettu kahdeksan kuljetusta, joista ainoastaan yhdestä kuljetuksesta löytyi huomautettavaa.

Kuljetusten valvonnan lisäksi poliisi valvoo tänään tehostetusti räjäytystyömaita ja räjähteiden säilyttämistä. Valvontaa suorittavat poliisilaitoksen räjähdeasioihin erikoiskoulutetut poliisit yhdessä ammattiliikenteen valvontaan koulutettujen poliisien kanssa.

Komisario Ilkka Kantolan mukaan vuonna 2019 vastaavassa valvonnassa tarkastetuissa kymmenessä kuljetuksessa löytyi vakavia puutteita kolmessa kuljetuksessa. Vakavin tapaus oli tuolloin 100 kg dynamiittia sijoitettuna samaan tilaan sytyttimien kanssa. Mainituissa kolmessa kuljetuksessa puutteita oli keskimäärin kuudessa eri asiakohdassa.

– Vastuullisuus on lisääntynyt ja aiemmista puutteista on opittu. Räjähteiden kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen, kiittelee komisario Kantola.

Poikkeuksellinen huijausyritys Joensuussa

12.05.2020 klo 08.11 Itä-Suomi

Saimme sunnuntaina 10.5. tietää, että joensuulaiselle miehelle oli tullut puhelu tuntemattomasta matkapuhelinliittymästä. Tämä mies omistaa arvokkaan matkailuauton. Asianomistajalle soittanut miesääni oli kertonut, että asianomistaja oli voittanut arvonnassa 1000 euron lahjakortin matkailuauton huoltoa varten. Miesääni oli ilmoittanut, että asianomistajan matkailuauto voidaan käydä jo saman päivän aikana huoltoon paikalliseen huoltoyritykseen.

Asianomistajalle oli herännyt epäilys puhelusta ja hän oli yhteydessä poliisiin. Hän oli myös varmistanut yritykseltä, onko hänen autonsa tulossa todellisuudessa huoltoon sinne. Yritys ei tiennyt lahjakortista tai huollosta mitään.

Poliisi otti asianomistajan kotiosoitteen lähettyviltä kiinni kolme miestä rikoksesta epäiltynä. Miehet ilmoittivat poliisille jo tapahtumapaikalla, että he olivat tulleet hakemaan matkailuautoa huoltoon. Eilen maanantaina suoritetuissa kuulusteluissa kävi ilmi, että myös näille kolmelle henkilölle oli soitettu tuntemattomasta numerosta ja pyydetty hakemaan matkailuauto sovittuun huoltoon. Miesääni oli pyytänyt hakijoita jättämään matkailuauto Joensuun lähiseudulla olevan huoltoaseman pihaan.

Tämän hetkisen esitutkinnan perusteella näyttää siis siltä, että tämä sama tuntematon mieshenkilö oli erehdyttänyt sekä matkailuauton omistajaa että matkailuautoa hakemaan lähteneitä henkilöitä.

Poliisi pyrkii selvittämään parhaillaan soittajan henkilöllisyyttä puhelinnumeron perusteella. Kaikki kolme henkilöä ovat edelleen pidätettynä, sillä pyrimme varmistumaan siitä, että heidän kertomuksensa tapahtumien kulusta ja heihin kohdistuneesta huijauksesta pitää paikkansa.

On mahdollista, että vastaavat huijausyritykset tulevat jatkumaan ja huijausyrityksen kohteena voi olla muutakin omaisuutta kuin matkailuautoja. Jos puhelimessa oleva soittaja kertoo mahdollisista lahjakorteista tai muista ilmaislahjoista, kannattaa asia tarkistaa tavalla tai toisella, ennen kuin luovuttaa omaisuuttaan tuntemattomille ihmisille. Tässä tapauksessa matkailuauton omistaja toimi esimerkillisesti, eikä taloudellista vahinkoa päässyt syntymään. Tutkimme tapausta törkeän petoksen yrityksenä.

Kouvolan Myllykoskella liikkuu karhu -Tilanne ohi

11.05.2020 klo 21.33 Kaakkois-Suomi

Kouvolan Myllykosken alueella on tehty useita karhu havaintoja ja poliisi on tällä hetkellä paikalla yhdessä Suomen riistakeskuksen SRVA-toimijioiden kanssa. Karhu pyritään karkoittamaan alueelta. Poliisi pyytää, että asukkaat pysyisivät sisätiloissa.

PÄIVITYS: Karhu saatu onnistuneesti karkoitettua pois asuntoalueelta. Tilanne ohi.

Yleisimmät sähköpotkulaudat rinnastetaan polkupyöriin – älä aja jalkakäytävällä!

11.05.2020 klo 15.47 Sisä-Suomi

Sähköpotkulautoja on jälleen ilmestynyt katukuvaan, ja vuokrattavia sähköpotkulautoja on myös useissa kaupungeissa. Yleisimmät sähköpotkulaudat ovat kevyitä sähköajoneuvoja, jotka ovat teholtaan enintään 1 kW ja rakenteelliselta enimmäisnopeudeltaan 16 – 25 km/h. Tällaisen sähköpotkulaudan käyttäjän on muistettava, että tieliikennelain mukaan hän on polkupyöräilijä, joten potkulaudalla liikutaan pyörätiellä tai ajoradalla – ei jalkakäytävällä.

Osa sähköpotkulautoja käyttävistä aiheuttaa vaaratilanteita puikkelehtiessaan jalkakäytävällä kävelijöiden seassa. Jalkakäytävällä ei saa ajaa, ja sähköpotkulaudan hiljaisuuden vuoksi jalankulkija ei huomaa sen lähestymistä helposti. Jalankulkijalla on luottamusperiaatteen mukaisesti lupa luottaa, että sähköpotkulautailijat noudattavat liikennesääntöjä. Nopeus lisää entisestään sen käyttäjän vastuuta ja velvollisuutta ajaa vain siellä, missä se on sallittua.

Yleiset säännöt, että jokaisen on noudatettava olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta, koskevat niin jalankulkijoita, pyöräilijöitä kuin sähköpotkulautojenkin käyttäjiä. Tienkäyttäjän ennakointivelvollisuus tulee uutena lakiin kirjattuna asiana 1.6. alkaen: Tienkäyttäjän on ennakoitava toisten tienkäyttäjien toimintaa vaaran ja vahingon välttämiseksi ja sovitettava oma toimintansa sen mukaisesti sujuvan ja turvallisen liikenteen edistämiseksi. Tästä asiasta voit lukea lisää tämänpäiväisestä Sisä-Suomen poliisilaitoksen Facebook-päivityksestä.

Jos sähköpotkulaudalla ajaa jalkakäytävällä, poliisi voi kirjoittaa siitä 40 euron sakon.

Alempitehoinen sähköpotkulauta, jonka moottorin teho on enintään 1 kW ja suurin rakenteellinen nopeus on enintään 15 km/h, määritellään jalankulkua avustavaksi tai korvaavaksi liikkumisvälineeksi. Tällaisella laudalla liikkuva katsotaan jalankulkijaksi. Alempitehoista sähköpotkulautaa saa kuljettaa myös jalkakäytävällä, mutta sen kuljettajan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku. Näitä sähköpotkulautoja näkee liikenteessä kuitenkin harvoin.

Turvallista liikkumista, liikuitpa sitten jalan tai millä välineellä tahansa!

Eläinlääkäriasemalle murtautuneiden saaliiksi hengenvaarallisia aineita

11.05.2020 klo 15.36 Länsi-Uusimaa

Karkkilan Eläinlääkäriasemalle, Valtatie 3, murtauduttiin viime yönä 11.5. kello 1.20 aikaan. Silminnäkijän mukaan paikalta oli poistunut Pusulan suuntaan kaksi henkilöä valkoisella porrasperäisellä henkilöautolla. Toinen henkilö oli melko pitkä, hänellä oli lippis ja tummat vaatteet ja hän oli ontunut toista jalkaansa. Lyhyemmällä henkilöllä oli päällään harmaa huppari.

Rikoksentekijät olivat vieneet eläinlääkäriasemalta erilaisia lääkkeitä. Näiden lääkkeiden joukossa on myös eläimien lopetukseen käytettäviä lääkkeitä, jotka voivat olla ihmisellekin hengenvaarallisia.

KILPA-AJON SEURAUKSENA ULOSAJO ESPOOSSA LÄNSIVÄYLÄLLÄ 9.5.2020

11.05.2020 klo 09.10 Länsi-Uusimaa

Lauantaina 9.5.2020 klo 21.10 aikaan kaksi henkilöautoa ajoi todistajien kertoman mukaan kilpaa Matinkylän kohdalla Helsingin suuntaan. Nopeutta on n. 140 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h.

Toisen auton 18-vuotias kuljettaja oli lähtenyt ohittamaan muuta liikennettä oikealta puolelta, kun hän oli menettänyt auton hallinnan ja suistunut oikealle puolelle tietä.

Auto oli pyörinyt useita kertoja ympäri ja kaikki kolme autossa ollutta nuorta miestä olivat loukkaantuneet.

Kaikki loukkaantuneet kuljetettiin Jorvin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena vammantuottamuksena.

Jaa artikkeli: