Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 23.-26.6.

Tulipalo omakotitalossa Kouvolassa Aurantiellä

26.06.2020 klo 09.31 Kaakkois-Suomi

Eilen torstaina 25.6.2020 on omakotitalo palanut osoitteessa Aurantie 15, Kouvola. Poliisi pyytää paikallaolleilta havaintoja tai videoita tapahtumasta.

Yhteydenotot sähköpostitse [email protected] tai 050 447 9574.

Konnevedellä ajelehtinut soutuvene hinattu Neiturin kanavan uimarannalle

26.06.2020 klo 08.43 Sisä-Suomi

Kansalainen teki Salonpäänsaaresta 26.6 klo 04 havainnon vihreästä lasikuituisesta n. 4 metrisestä soutuveneestä, joka ajelehti Konnevedessä Noitanen-saaren läheisyydessä. Vene hinattiin järvipelastusseuran toimesta Neiturin kanavan uimarannalle. Veneessä mela ja airot paikallaan. Veneessä oli lisäksi katkennut puukko, matopurkki, kaksi uistinta ja lasten pelastusliivit. Tuntomerkkeihin sopivaa venettä kaipaavan pyydetään ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen.

Helsingin poliisi on saanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista ‒ kahdessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa

23.06.2020 klo 13.06 Helsinki

Helsingin poliisi on vastaanottanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista. Kahdessa uudessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa asianomistajaa kohden.

Huijarit soittavat useista eri numeroista ja puhuvat yleensä englantia. He esiintyvät teknisenä tukena ja saavat asianomistajan asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelle. Sen jälkeen huijarit pyytävät asianomistajaa kirjautumaan sähköpostiin, tai pankkiin ja sitä kautta pääsevät näihin käsiksi.

Huijarit saattavat myös pyytää ajokorttikuvaa ja tällä avataan tili bitcoin-välittäjälle, jonne varoja siirretään. Huijarit pyytävät usein myös luottokortin kaikki tiedot ja kortti tai kortit käytetään tyhjäksi.

‒ Jos saat teknistä tukea esittävän huijaussoiton, niin lopeta puhelu. Omia pankkitietoja tai muita henkilötietoja ei teknisen tuen esittäjälle tule missään tapauksessa antaa. Eikä missään nimessä pidä asentaa ohjelmia tai hyväksyä etäyhteyttä tietokoneelle neuvoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Pelkästä huijaussoiton vastaanottamisesta tai siihen vastaamisesta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, vaan ilmoittaa asiasta Nettivinkin kautta.

Törkeitä liikenteen vaarantamisia juhannusviikonloppuna

22.06.2020 klo 13.36 Sisä-Suomi

Torstaina 18.6.2020 liikennepoliisi valvoi nopeuksia juhannuksen menoliikenteessä Orivedellä 9-tiellä Pitkäjärven kohdalla. Iltapäivällä puoli kolmen aikaan mitattiin 100 km/h nopeusrajoitusalueella henkilöautolle 152 km/h nopeus. Hetken päästä tiellä ajoi henkilöauto, jolle mitattiin nopeudeksi 154 km/h. Kolmen jälkeen jälleen henkilöauto ajoi tutkaan 166 km/h. Illemmalla kello kuuden aikaan sama meno jatkui ja henkilöautolle mitattiin 181 km/h nopeus. Seuraava kuljettaja ajoi samalla tieosuudella puoli seitsemän aikaan 175 km/h. Lähempänä kello seitsemää tavattiin samassa paikassa jälleen kaksi kuljettajaa, joista toinen ajoi 165 km/h ja toinen 191 km/h.

Juhannusaattona 19.6. liikennepoliisi valvoi liikennettä muun muassa Jyväskylässä Keljon moottoritiellä, jossa hieman ennen neljää partio kohtasi 80 km/h nopeusrajoitusalueella 166 km/h kulkevan henkilöauton. Samoihin aikoihin 4-tien Rantaväylällä liikennepoliisi mittasi 70 km/h alueella henkilöautolle nopeutta 134 km/h. Pian viiden jälkeen vt4:llä Kirrin moottoritiellä, jossa nopeusrajoitus on 100 km/h, partion ohitti henkilöauto ajaen 162 km/h. Myös 4-tiellä Mannilan kohdalla tavattiin 100 km/h rajoitusalueella moottoripyörä, jolle liikennepoliisin partio mittasi nopeutta 187 km/h.

Sunnuntaina 21.6. Hämeenkyrössä vt3:lla mitattiin henkilöautolle nopeutta 166 km/h osuudella, jossa rajoitus on 100.

Kaikissa näissä ylinopeuksissa kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja heidät määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Jaa artikkeli: