Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 25.11.

Pari pitsaa maksettiin väärällä rahalla Riihimäellä

 25.11.2020 11.08 UUTINEN

Hämeen melko rauhalliseen arkivuorokauteen mahtui ylinopeuksia, rattijuopumuiksia sekä näpistyksiä. Riihimäellä pitsalähetti huomasi saaneensa maksuksi väärennettyä rahaa. Poliisi tavoitti maksajan osoitteesta, johon pitsat oli aiemmin toimitettu.

Partio sai tiistaina iltapäivällä hätäkeskukselta tehtävän Hämeenkadulle. Ilmoituksen mukaan pitsatilaus oli maksettu väärennetyllä setelillä. Pitsalähetti oli saanut maksuksi 50 euron setelin 15 euron arvoisesta tilauksesta. Rahan antanut nainen oli poistunut rappukäytävään ottamatta vaihtorahaa. Partio sai pitseriassa selville pitsan toimitusosoitteen, josta se tapasi tilauksen tehneen parikymppisen naisen. Hänen epäillään syyllistyneen lievään petokseen ja rahanväärennykseen.

Nuori nainen kaahasi 175 km/h Janakkalassa

Partio mittasi keskiviikon vastaisena yönä kello yhden aikaan henkilöautolle nopeudeksi 140 km/h valtatiellä 3 Linnatuulen pohjoispuolella. Kyseisessä paikassa on 100 km/h nopeusrajoitus. Partio ilmoitti autosta toiselle partiolle, joka mittasi sille hetkeä myöhemmin nopeudeksi 175 km/h, nopeusrajoituksen ollessa edelleen 100 km/h.


Partio pysäytti auton Kormun liittymään. Autoa kuljetti 17-vuotias ajo-oikeudeton nuorinainen. Hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Hänet käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
 

Hämeenlinnassa mies ajeli alkoholin vaikutuksen alaisena

Partio tapasi 57-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena tiistaina puolenpäivän jälkeen Antreantiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,53 mg/l ja hänet käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lahdessa näpistelijän matkaan konjakkia 

Lahden keskustassa 27-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen tiistaina puolenpäivän aikoihin. Mies oli mennyt Alkon myymälään Aleksanterinkadulla ja hän oli ottanut hyllystä 25,90 euron arvoisen konjakkipullon piilottaen sen housunkaulukseen. Hän poistui myymälästä maksamatta tuotetta. Mies otettiin kiinni epäiltynä näpistykseen ja hänet vietiin poliisilaitokselle kuulusteluun. Miehellä on 12 aikaisempaa omaisuusrikosta vuoden sisällä.

Mukkulassa partio suoritti valvontaa puolenyön jälkeen valvontaa, kun se havaitsi henkilöauton kiihdyttävän kovalla nopeudella ostoskeskuksen pihasta. Partio päätti tarkastaa kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 24-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,53 mg/l. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Tehtäviä oli vuorokauden aikana 183, joista 66 tehtävää hoidettiin yövuoron aikana. Muutamia henkilöitä otetiin säilöön päihtymyksen ja häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Jaa artikkeli: