Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 26.6.-30.6.

Mies huijasi taas olemattomilla tuotteilla – esiintyi 40:llä eri nimellä, huijasi 55 uhria

30.06.2020 klo 13.45 Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan poliisin Espoon operatiivinen tutkinta on saanut valmiiksi esitutkinnan rikossarjassa, jossa noin 20-vuotias mies on huijannut ihmisiltä rahaa myymällä olemattomia tuotteita netissä. Yhteensä 55 ihmistä maksoi miehelle muun muassa olemattomista pelikonsoleista, keräilyrahoista sekä konsertti- ja urheilukisalipuista. Mies sai 27 – 1 550 euron huijauksilla yhteensä 15 500 euroa rikoshyötyä.

Mies ei huijannut ensimmäistä kertaa. Hänet on aiemmin tuomittu tuomioistuimessa 28 petoksen sarjasta sekä 83 petoksen sarjasta. Nyt esitutkinnassa olleen petossarjan ensimmäisen petoksen hän teki kuusi päivää edellisen tuomionsa jälkeen.

Rikokset tehtiin netin kauppasivustojen kautta, joissa rikoksesta epäilty on esiintynyt jopa 40:llä eri nimellä. Hän käytti useita eri sähköpostiosoitteita ja yhteistietoja peittääkseen todellisen henkilöllisyytensä. Hän pyrki monin tavoin antamaan itsestään luotettavan kuvan ostajille. Hän kertoi välttävänsä henkilökohtaisia tapaamisia koronatilanteen vuoksi ja oli keskustellut ostajien kanssa netissä tapahtuvista huijauksista.

Asia on nyt siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa käydä läpi seuraava tarkistuslista ennen ostopäätöstä:

  • onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen?
  • onko myyjän profiili nettisivustolla luotettavan oloinen?
  • vältteleekö myyjä tapaamista erikoisilla syillä?
  • asuuko myyjä siellä missä sanoo asuvansa?
  • käytä postiennakkoa tuntemattomien kesken – maksat vasta noutaessasi paketin
  • tai pyri sopimaan tapaaminen myyjän kanssa ja maksa tuote tapaamisen yhteydessä

Helsingin kaupunginteatterin tiloissa sattunut räjähdys oli työtapaturma

29.06.2020 klo 16.37 Helsinki

Helsingin kaupunginteatterin sprinklerikeskuksessa tapahtui maanantaina 29.6.2020 noin kello 12 räjähdys, jossa loukkaantui yksi henkilö. Poliisi tutkii tapausta ja on suorittanut iltapäivän aikana tapahtumapaikalla teknisiä tutkintatoimenpiteitä.

Poliisi on tarkastanut koko rakennuksen, eikä sieltä ole löytynyt mitään sellaista, jonka vuoksi räjähdystä olisi syytä epäillä tahallaan aiheutetuksi.

‒ Kyseessä on työtapaturma. Räjähdyksessä loukkaantunut mies vietiin sairaalahoitoon. Hän oli sprinklerihuoneessa tekemässä huoltotöitä, kun räjähdys tapahtui, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Sprinklerikeskus, jossa räjähdys tapahtui, on suljettu betoninen tila maan alla. Aineelliset vahingot rajoittuivat rappukäytävään, jossa sprinklerikeskus sijaitsee.

– Tämänhetkisten tietojen perusteella epäillään, että räjähdyksen aiheutti kuivista sinkkiputkista pieneen tilaan muodostunut kaasu. Jatkamme tutkintaa muun muassa räjähdyksen syyn varmistamiseksi, Risu jatkaa.

Henkilöautolla kaiteeseen ja murtoja saunojen pukuhuoneiden kaappeihin Tampereella

29.06.2020 klo 14.41 Sisä-Suomi

Henkilöautolla törmättiin liikenteenjakajan kaiteeseen Pyhäjärventiellä Hervannan valtaväylällä sijaitsevan sillan alapuolella perjantaina alkuillasta. Auto pyörähti kahteen kertaan katon kautta ympäri ja päätyi tien laidassa olevaan ojaan. Autoa kuljettanut mies loukkaantui. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Tampereella on kesäkuun aikana murtauduttu useita kertoja yleisten saunojen pukuhuoneiden kaappeihin. Viimeisin tapaus on torstailta, jolloin miesten pukuhuoneen kaappi murrettiin auki Tampereen keskustassa. Asiakkaan kaikki kaapissa ollut omaisuus anastettiin ja hänen pankkikorttiaan ehdittiin käyttää luvattomasti ennen sen sulkemista. Poliisi tutkii asiaa varkautena ja lievänä maksuvälinepetoksena.

Poliisi otti viikonloppuna kiinni henkilön, joka ampui ilmaan käsiaseella ravintolalaivan edustalla Helsingissä

29.06.2020 klo 14.07 Helsinki

Poliisi sai perjantain ja lauantain välisenä yönä hälytystehtävän Helsingin Hakaniemenrannassa sijaitsevaan ravintolalaivaan, jonka ulkopuolella oli ilmoitustietojen mukaan ammuttu aseella laukaus ilmaan. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Ilmoituksen mukaan ilmaan ampunut henkilö oli mennyt laukauksen jälkeen sisälle ravintolalaivaan ase mukanaan.

Poliisi otti henkilön kiinni, kun tämä oli poistumassa ravintolalaivasta. Henkilön hallusta löytyi käsiase ja epäiltyä huumausainetta. Poliisi takavarikoi sekä käsiaseen että epäillyn huumausaineen.

Poliisi epäilee henkilöä ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Kuopiossa sähköavusteisen pyörän anastaja kiinni tuoreeltaan

27.06.2020 klo 15.25 Itä-Suomi

Sähköavusteinen pyörä anastettiin Kuopion keskustassa torstaina illan suussa.

Pyörän omistaja teki heti ilmoituksen poliisille ja ilmoitti pyörävarkaudesta myös sosiaalisessa mediassa. Perjantaina asianomistaja meni saamansa vihjeen perusteella Kuopiossa uimarannalle, josta pyörä ja epäilty löytyikin. Paikalle kutsuttu poliisipartion otti paikalta lähteneen miehen tuoreeltaan kiinni. Mies myönsi teon ja asia on selvitetty.

Kuopiossa on anastettu kesäkuun kuluessa useita sähköavusteisia pyöriä tavallisten pyörien varkauksien ohessa.

Anastetut pyörät ovat usein uudehkoja ja varsin kalliita, jopa useiden tuhansien arvoisia. Ne kiinnostavat varkaita yhä enemmän.

Poliisi oheistaa kaikkia pyörän omistajia lukitsemaan pyörät huolellisesti. Pyörä kannattaa mahdollisuuden mukaan lukita kunnollisella vaijerilukolla myös johonkin kiinteään tolppaan tms. Tämä ei välttämättä estä varkautta, mutta hankaloittaa varasta puuhissaan. Pyörän tunnisteet, mm. runkonumero on hyvä tallentaa itselle. Pyörästä on myös hyvä ottaa kuva. Sähköavusteisen pyörän irrotettava akku kannattaa ottaa mukaan kun pyörä jätetään säilytykseen pidemmäksi aikaan esim. ulkotilaan, koska akuton pyörä ei ole niin kiinnostava kohde varkaalle.

Pelti kolisi ja liekit loimusi Joensuussa

26.06.2020 klo 16.31 Itä-Suomi

Perjantaina klo 8.30 aikoihin sattui kahden henkilöauton kolari Joensuussa Kajaanintien ja Voimatien risteyksessä. Toista autoa ajoi joensuulainen mies ja toista autoa kontiolahtelainen nainen. Kolarissa tuli peltivaurioita, mutta vakavilta henkilövahingoilta säästyttiin. Asiaa tutkitaan liikennevalojen noudattamatta jättämisen takia liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Perjantaina ennen puoltapäivää Joensuussa Raivaajantiellä oli syttynyt palamaan kuorma-auto toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Kuorma-auto ei ollut ajossa ja palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos sammutti palon ja poliisi tutkii asiaa palonsyyntutkintana.

Juuassa Kosulantiellä sijaitsevan vapaa-ajan asunnon rannasta oli anastettu Mix Buster-alumiinivene, sekä 15 hv:n Suzuki-perämoottori. Anastus oli tapahtunut 25.–26.6 välisenä yönä.

Jaa artikkeli: