Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 27.4.-6.5.

Kouvolan Jaalassa menehtyneen moottoripyöräilijän onnettomuustutkinta jatkuu

04.05.2020 klo 11.06 Kaakkois-Suomi

Sunnuntaina 3.5.2020 iltapäivällä noin 16.40 aikaan Kouvolan Jaalassa tapahtuneessa moottoripyörän sekä pakettiauto- ja perävaunuyhdistelmän välisessä liikenneonnettomuudessa menehtyi noin neljäkymppinen Iittiläinen mieshenkilö. Menehtynyt oli moottoripyörän kuljettaja. Hänellä ei ollut kyydissä matkustajia. Pakettiautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Poliisin alustavien tietojen perusteella, ajoneuvoyhdistelmä lähestyi onnettomuusristeystä Mettikyläntien suunnasta, tarkoituksena kääntyä vasemmalle Iitinkirkontielle kohti Iittiä. Samaan aikaan Iitinkirkontietä kohti Jaalaa lähestyi moottoripyörä. Ajoneuvoyhdistelmän kääntyessä tielle, moottoripyöräilijä oli todennäköisesti yrittänyt väistää kohtaamista vastaantulevien ajokaistalle, mutta osunut pakettiauton etuosaan. Iitinkirkontiellä on tapahtumakohdassa 80 km/h nopeusrajoitus. Ajoneuvoyhdistelmälle oli väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Tapahtuma-aikana sää on ollut kirkas ja pilvipoutainen sekä päällysteisen ajoradan pinta on ollut paljas ja kuiva. Ajoradassa ei ollut havaittavissa jarrutusjälkiä. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla. Paikalla oli myös onnettomuustutkintalautakunta.

Liikenneonnettomuuden tutkinta jatkuu Kouvolan poliisissa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana.

Tapahtumapaikalta on havainto Jaalan suunnasta tulleesta henkilöautosta, joka oli pysähtynyt auttamaan onnettomuuspaikalle. Auto oli kuitenkin poistunut ennen viranomaisten tuloa. Kyseisellä autoilijalla on todennäköisesti lisätietoja tapahtumasta ja Kouvolan poliisi toivoo, että tämä autoilija ilmoittautuu itse tai muut asiasta tietävät ottavat yhteyttä lisäselvyyden saamiseksi joko sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 050 4479574.

Laaja kannabiskasvattamo Lounais-suomessa

06.05.2020 klo 11.42 Lounais-Suomi

Lounais-Suomen poliisilaitos on alkuvuoden tutkinut laajaa kannabiksen kasvatusta Salossa. Asian esitutkinta saadaan tällä viikolla valmiiksi ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Asiassa on vangittuna edelleen kolme henkilöä ja tämän lisäksi poliisi epäilee kolmea muuta asiasta. Esitutkinnan perusteella Salossa on vuodesta 2013 lähtien kasvatettu kannabista ammattimaisesti siten, että vuosien 2013 – 2020 aikana paikalla on tuotettu noin 147 kiloa kannabiksen kukintoa. Ammattimainen kasvatustila on remontoitu vanhaan navettarakennukseen.

Tuotettu huumausaine epäillään myydyn eteenpäin. Epäillään, että siitä on saatu huomattava rikoshyöty. Esitutkinnan aikana on tehty myös turvaamistoimia rikoksesta epäiltyjen omaisuuteen.

Kittilässä kadonnut arvokas miehittämätön ilma-alus on löytynyt

05.05.2020 klo 09.18 Lappi

Kittilän poliisilla oli tutkittavana tapaus, missä kiinteäsiipinen UA-lennokki eli miehittämätön ilma-alus katosi 12.3.2020 Sinermäjärven alueella Kittilässä. Poliisi julkaisi asiasta tiedotteen lisätietojen saamiseksi.

Poliisi sai nopeasti tietoja asiasta ja selvisi, että kadonnut ilma-alus on löytynyt.

Poliisi kiittää saamistaan tiedoista.

Moottoripyöräilijä törmäsi poliisiautoon Mikkelissä

02.05.2020 klo 17.55 Itä-Suomi

Moottoripyöräiljä oli ajanut tiellä 72 Mikkelin suunnasta pohjoiseen sivullisten ilmoitusten perusteella huomattavaa ylinopeutta. Moottoripyöräilijä ohitti tunnuksellisen poliisimoottoripyörän kovalla ylinopeudella Moilalan kohdalla. Samainen moottoripyöräilijä yritti ohittaa myös poliisimoottoripyörän edessä liikkuneen tunnuksellisen poliisiauton huomattavalla ylinopeudella vaikka poliisiautossa oli hälytyslaitteet päällä. Moottoripyöräilijä joutui vastaantulevan liikenteen vuoksi palaamaan takaisin poliisiauton perään ja tekemään voimakkaan jarrutuksen. Jarrutuksesta huolimatta moottoripyörä törmäsi poliisiauton takasosaan.

1970 -luvulla syntynyt moottoripyöräilijä loukkaantui törmäyksessä lievästi. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Poliisi muistuttaa ajokelien parantuessa turvallisen ajonopeuden noudattamisesta. Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella on todettu viime viikkojen aikana runsaasti huomattavia ylinopeuksia.

Vappuaattona Kittilässä pitkä takaa-ajo

01.05.2020 klo 04.00 Lappi

30.4.2020 n. klo 21:30 poliisipartio yritti pysäyttää Kittilän kylällä entuudestaan tuntemansa paikkakuntalaisen miehen kuljettaman auton, mutta auton kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä, vaan lähti ajamaan karkuun. Miehen kuljettaman auton nopeus vaihteli takaa-ajon aikana 40 km/h – 175 km/h välillä. Takaa-ajetussa autossa oli useita henkilöitä. Kesken takaa-ajon yksi kyydissä olleista henkilöistä hyppäsi risteyksessä vauhtiaan hiljentäneestä autosta pois kyydistä. Takaa-ajo jatkui lopulta 68 km Kolarin kylälle asti, kunnes auto ajoi poliisin tielle asettamaan piikkimattoon. Piikkimattoon ajamisen ja auton renkaiden tyhjentymisen jälkeen ajo jatkui enää 200 m ja poliisi sai otettua autolla liikkeellä olleet miehet kiinni. Poliisi tutkii tapahtumia mm. törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Poliisi tutkii vauvan pahoinpitelyä Helsingissä: ”Tärkeintä on, että asia on saatettu viranomaisten tietoon”

28.04.2020 klo 11.25 Helsinki

Julkisuudessa on ollut esillä, että Helsingin poliisi tutkii noin pari viikkoa sitten poliisin tietoon tullutta alle yksivuotiaaseen lapseen kohdistunutta epäiltyä väkivaltarikosta.

‒ Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä ja heitteillepanona. Tutkinta on kesken ja poliisi odottaa asiassa muun muassa lääkärinlausuntoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua, kun tutkinta etenee.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.

‒ Tärkeintä on, että asia on saatettu viranomaisten tietoon. Kehotamme kaikkia, jotka ovat huolissaan lähimmäisen, erityisesti lapsen hyvinvoinnista, olemaan yhteydessä viranomaisiin. Rikosepäilyistä tulee ilmoittaa viipymättä poliisille. Akuuteissa tilanteissa ilmoitus tulee tehdä hätänumeroon 112. Lastensuojeluilmoituksen voi ja se kannattaa tehdä jo siinä vaiheessa, kun herää huoli perheen tilanteesta.

Poliisi ei kommentoi tämän nimenomaisen tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

‒ Kuten sanottu, tapauksen tutkinta on vielä olennaisesti kesken. Lisäksi haluamme suojella rikoksen uhrin, eli tässä tapauksessa pienen lapsen yksityisyyttä, Antikainen perustelee.

Täysperävaunurekka ajautui ulos Oulussa Kiimingintiellä

27.04.2020 klo 13.10 Oulu

Täysperävaunurekka oli ajamassa Kiimingintietä etelän suuntaan 27.4 klo 09:10, kun ajautui tieltä ulos Kotajärven kohdalla ja kaatui tielle. Täysperävaunurekka tukki molemmat kaistat sulkien liikenteen kyseisellä tiellä. Paikalla suoritetaan ajoneuvon nostoa ja tie avataan liikenteelle noin kello 15-16.

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Jaa artikkeli: