Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 27.7.-3.8.

Poliisi kaipaa havaintotietoja Kouvolasta anastettuihin traileriin ja veneeseen liittyen

03.08.2020 klo 11.11 Kaakkois-Suomi

Kouvola, Oravala Palojärvenkujan veneenlaskupaikka Lintukymessä.

27.7. – 1.8.2020 anastettu Majava-merkkinen venetraileri WKM-310.

Parin kilometrin päästä täältä, on 30. – 31.7.2020 aikavälillä ilmoitettu anastetun harmaa/oranssi Buster RS -merkkisen veneen mökin laiturista. Veneessä kiinni Yamaha -merkkinen 50 hv moottori. Veneen tunnus A8725.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja numeroon 0504479574 tai [email protected]

Poliisi etsii mopon kuljettajaa Kouvolassa

31.07.2020 klo 08.40 Kaakkois-Suomi

Kouvola 30.07.2020 klo 20.20, Tommolankaaren ja Kuusaantien liittymä

Tommolankaarella liikennevaloihin pysähtyneen harmaan Volgsvagen Golf -merkkisen henkilöauton keulaan törmäsi musta Peugeot -merkkinen mopo. Mopoa kuljettanut nuori vaalea nainen oli kääntymässä Kuusaantieltä Tommolankaarelle, kun menetti mopon hallinnan ja kaatui. Tämän seurauksena mopo liukui henkilöauton keulaan. Mopon kuljettaja poistui paikalta asiaa selvittämättä.

Kyseistä mopon kuljettajaa sekä asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin: sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 0504479574.

Hirvet vaaraksi liikenteelle Seinäjoella

01.08.2020 klo 10.18 Pohjanmaa

Riista-aitojen sisään eksyneet neljä hirveä aiheuttivat poliisille hälytystehtävän tänään aamulla hieman ennen kello 07.00. Poliisi oli tapahtumapaikalla ohjaamassa liikennettä ja varoittamassa ohikulkijoita Seinäjoella Itäväylän ja Kuortaneentien liittymän läheisyydessä. Sumuinen aamu vaikeutti näkyväisyyttä ja teki eläinten havaitsemisesta haasteellista.

Poliisi ja paikalle avuksi pyydetyt SRVA- toimijat saivat lopulta karkotettua kolme eläintä riista-aitojen ulkopuolelle. Yksi hirvistä jouduttiin lopettamaan tapahtumapaikalle sen loukattua itseään riista-aitoihin pyrkimällä juoksemaan niistä läpi.

16- vuotias ajoi Lahden keskustan tuntumassa 107 km/h henkilö-autolla

01.08.2020 klo 09.19 Häme

LAHTI:

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Lahdessa Ajokadulla 31.7.2020 päivällä. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi poistiivisen tuloksen huumausaineelle. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

16-vuotiaan pojan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Lahdessa Heinlammentiellä 1.8.2020 yöllä. Poliisipartio mittasi vastaantulevan ajoneuvon nopeudeksi 107 km/h nopeusrajoituksen ollessa alueella 50 km/h. Partio kääntyi ajoneuvon perään ja ajoneuvo pysähtyi Mäntyrinteenkadulle. Kuljettajaksi paljastui 16- vuotias poika, joka oli ottanut luvatta auton käyttöönsä. Poliisi jatkaa tutkintaa, eikä tiedota asiasta enempää.

ASIKKALA:

Naishenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Asikkalassa Siltatiellä 31.7.2020 illalla. Kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 1,1 mg/l.

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Asikkalassa Lahdentiellä 31.7.2020 illalla. Kuljettajan käyttämän henkilöauton nopeudeksi mitattiin 147 km/h nopeusrajoituksen ollessa alueella 80 km/h.

HÄMEENLINNA:

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Hämeenlinnassa Mc Donalds:in ajokaistalla. Kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,73 mg/l.

Mäntyharjulla murtauduttu omakotitaloon

31.07.2020 klo 12.57 Itä-Suomi

Mäntyharjulla Koiniemessä on murtauduttu omakotitaloon keskiviikon 29.7.2020 ja torstain 30.7.2020 välisenä aikana ja sieltä on anastettu omaisuutta. Poliisi selvittää tällä hetkellä tarkemmin muun muassa tekotapaa ja anastetun omaisuuden määrää. Poliisi pyytää havaintoja mahdollisesta tekijästä tai tekijöistä. Havainnot ja tiedot tekijöistä voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen: [email protected]

Kadonnut hillastaja löytyi

31.07.2020 klo 09.13 Lappi

Poliisi sai keskiviikkona 29.07 iltasella ilmoituksen kadonneesta hillastajasta. Hillastajan auto löytyi yöllä tyhjänä Runkauksen luonnonpuiston laitamilta Simosta.

Viimeisin havainto hillastajasta oli viikonlopulta ja poliisi käynnisti alueella etsinnät.

Poliisin pyrki paikantamaan henkilön matkapuhelinta maastoon, mutta se hälytteli ajoneuvon sisällä suojassa sateelta eikä hillastajan mukana kuten pitäisi.

Keskiviikon ja torstain aikana etsintää suorittivat poliisin yksiköt koirien kanssa Lapin ja Oulun poliisilaitoksilta, Rajavartioston koirayksikkö sekä torstaina paikalle hälytetty Vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstö mönkijöillä varustettuna sekä heidän koirakot.

Poliisin suoritti myös alueella etsintälentoja miehittämättömillä ilma-aluksilla. Torstaina paikalle hälytettiin myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Torstaina alkuillasta helikopterin miehistö teki havainnon kadonneesta henkilöstä maastosta. Henkilö saatiin kuljetettua maastosta ensihoidon huomaan väsyneenä ja janoisena. Maasto oli erittäin märkää ja vaikeakulkuista.

Poliisi haluaa edelleen muistuttaa matkapuhelimen mukana pitämisen tärkeydestä sekä kirkkaan maastosta erottuvan vaatetuksen käyttämisestä marjastuksen yhteydessä.

Kiitämme kaikkia etsintään osallistuneita tahoja erikseen ja yhdessä. Yhdessä tekeminen tuottaa tulosta.

Lapin poliisilaitos

Pizzakuskin auto vietiin – poliisi kaipaa havaintoja

30.07.2020 klo 09.19 Itä-Suomi

Joensuussa 29.7.2020 klo 22 aikaan Patapuronkadulta anastettiin pizzalähetin käytössä ollut Honda-merkkinen pieni henkilöauto. Lähetti oli ollut viemässä tapahtumahetkellä pizzatilausta läheiseen taloon.

Henkilöauto löydettiin myöhemmin yöllä Reijolasta ehjänä, mutta autosta oli kuitenkin anastettu omaisuutta.

Poliisi tapasi 29.7.2020 Kontiolahdella rattijuopon, joka oli kuljettanut autoa välillä vastaantulevan liikenteen kaistalla ja kolhaissut parkkipaikalla toista autoa. Vauriot jäivät vähäisiksi. Poliisi oli tehnyt kuljettajalle puhalluskokeen, joka oli osoittanut nollaa alkoholille, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Miestä epäillään rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Kateissa ollut poika löytyi Hammaslahdella

29.07.2020 klo 15.48 Itä-Suomi

Joensuun Hammaslahdella kateissa ollut poika on löytynyt kunnossa. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

5-vuotias poika kateissa Joensuun Hammaslahdella

29.07.2020 klo 15.44 Itä-Suomi

Poliisi etsii Joensuun Hammaslahden taajamassa kadonnutta 5-vuotiasta poikaa. Pojalla on yllään Ryhmä Hau-oloasu ja päässä mahdollisesti lippahattu. Poika voi olla mahdollisesti liikkeellä lasten polkupyörällä. Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki havainnot pojasta hätäkeskukseen.

Poliisi valvoo kaljakelluntaa ja kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla ennen vaarallista rakennustyömaata

29.07.2020 klo 15.40 Helsinki

Helsingin poliisin ja pelastuslaitoksen arvion mukaan Raide-Jokerin siltatyömaa Maaherrantiellä on kaljakellujille vaarallinen. Vedessä olevien tolppien välit ovat ahtaat. Jos kellujat ruuhkautuvat sillalle, ja paikalla tapahtuu onnettomuus, on pelastaminen erittäin vaikeaa. Aidatun työmaa-alueen kohdalla ei voi rantautua, eikä työmaata pysty kiertämään maateitse.

– Kaljakelluntaan osallistuvien oman turvallisuuden takia poliisi kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla, joka on viimeinen turvallinen rantautumispaikka ennen työmaa-aluetta, muistuttaa komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitokselta.

Lisäksi poliisi muistuttaa huolehtimaan seuraavista asioista:

  • Katso kaverin perään. Ketään ei saa päästää vesille vaarallisen päihtyneenä.
  • Jokainen vastaa roskiensa siivoamisesta roskakoreihin. Roskia ei saa heittää luontoon eikä jättää lillumaan tai uppoamaan. Tölkit, pullot ja muut romppeet kulkevat mukanasi rannalle ja roskikseen asti.
  • Valvomme tapahtumaa muun partioinnin yhteydessä. Roskaamisesta voidaan kirjoittaa rikoslain mukaan 80 euron rikesakko ja tapauksia tutkitaan ympäristörikkomuksina. Maksimirangaistus ympäristörikkomuksesta on enintään kuusi kuukautta vankeutta.
  • Poliisin kuva työmaalta artikkelikuvana.

Lapsi menehtyi mönkijäturmassa Hankasalmella

29.07.2020 klo 12.52 Sisä-Suomi

Alle kouluikäinen lapsi menehtyi tiistaina 28.07.2020 mönkijäturmassa Hankasalmella. Poliisi tutkii tapahtumien kulkua sekä onnettomuuden syytä ja olosuhteita. Tässä vaiheessa tapausta tutkitaan epäiltynä kuolemantuottamuksena. Nimike voi muuttua tutkinnan edetessä. Asiasta on epäiltynä kaksi henkilöä. Esitutkinnan ollessa varsin alkuvaiheessa onnettomuudesta ei toistaiseksi voida tiedottaa enempää.

Saara Asmundela

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja

Marjastaja eksyi Oulussa

27.07.2020 klo 03.39 Oulu

Sunnuntaina 26.07. klo 23.40 aikaan hätäkeskukseen soitti Oulun pohjoiselta alueelta Siuruanjoen tuntumasta nainen ja kertoi olevansa eksyksissä. Hän oli lähtenyt illalla klo 19.00 marjastamaan läheiselle suolle, jonne oli eksynyt. Paikalle hälytettiin poliisipartioita, joista ensimmäisenä paikalle saapunut partio alkoi RPAS:lla haravoida lähimaastoa ilmasta käsin, lähes samanaikaisesti koirapartio siirtyi maastoon etsinnöille. RPAS sai etsittävästä havainnon noin 10 minuutin päästä ja poliisi avusti voipuneen marjastajan paikalle hälytettyyn sairasautoon, joka toimitti hänet Oys:iin jatkotutkimuksiin. Poliisi muistuttaa marjastajia ja muitakin maastossa liikkuvia varaamaan riittävästi juomaa ja evästä mukaansa.

Jaa artikkeli: