Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 6.9.-10.9.

Poliisi kiittää tiedoista: Kaikki kadoksissa olleet taideteoksen osat on löydetty

10.09.2020 klo 15.41 Helsinki

Helsingin poliisi tiedotti tiistaina, että se etsii kolmea taideteoksen osaa, jotka saattavat sisältää räjähdysainetta. Poliisi sai tiedotteen julkaisemisen jälkeen tietoja kadoksissa olleiden osien olinpaikoista, ja kaikki osat ovat nyt poliisin hallussa. Poliisi kiittää tiedoista ja yhteistyöstä!

– Ketään ei epäillä tähän liittyen rikoksesta. Poliisi tekee teoksen osat vaarattomiksi ja palauttaa ne omistajilleen, kertoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Taideteoksen osissa on ollut ruutia ja muita mahdollisesti vaarallisia aineita.

– Sisältöä ei eritellä tämän tarkemmin, koska kyseessä ei ole rikostutkinta, vaan poliisin intressi asian suhteen on tehdä osat vaarattomiksi.

Poliisilla ei ole asiasta muuta tiedotettavaa.

Väärä raha eikä rannekello kelvanneet maksuvälineenä taksissa

10.09.2020 klo 10.28 Häme

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Tehtäviä oli vuorokauden aikana 210, joista yövuoron aikana hoidettiin 66. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni muutamia varkaita ja kahdeksan rattijuoppoa. Rattijuopoista neljä ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisina ja neljä alkoholin vaikutuksen alaisina.

LAHTI. Nuorimies kavereineen otti taksikyydin keskiviikkona iltapäivällä Möysästä Renkomäkeen. Hän yritti maksaa kyydin väärennetyllä 20 euron setelillä. Taksinkuljettaja totesi rahan väärennetyksi, jolloin nuorimies tarjosi rannekelloa maksuksi. Kello ei kelvannut maksuksi kuskille. Nuoren kaveri tuli hoitamaan maksun kuljettajalle.

Poliisi tutkii tapahtunutta väärän rahan käyttönä.

LAHTI. Hätäkeskukseen ilmoitettiin varhain torstaiaamuna varkaudesta Rauhankadulla. Ilmoituksen mukaan urheilukaupan ikkuna rikottiin, liikkeen sisältä otettiin polkupyörä, ja tekijä poistui Harjukadun suuntaan. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan henkilön Vuorikadulta ilman polkupyörää. Hän oli jättänyt noin 4500 euron arvoisen polkupyörän pusikkoon. Kolmikymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

LAHTI. Mieskaksikon epäillään syyllistyneen varkauden yritykseen torstaina aamuyöllä Kivakadun rakennustyömaalla. Kaksikko murtautui työmaalle ja he yrittivät anastaa työkaluja. He olivat murtaneet lukkoja myös rakennuksen sisällä ja keränneet työkaluja mukaansa. Vartijat ottivat miehet kiinni rakennuksen sisällä. Toisen miehen hallusta löytyi myös teräase, joten häntä epäillään myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Heidät otettiin kiinni odottamaan kuulusteluja.

LAHTI. Tapanäpistelijälle iski jano ja nälkä keskiviikkoiltana Kivimaalla. Hän oli mennyt ruokakauppaan ja laittanut takkinsa sisään alkoholijuomia ja ruokaa noin 45 euron arvosta. Hän oli poistumassa kaupasta, kun vartija pysäytti hänet. Vartija pyysi miestä avaamaan takkinsa, johon mies ei suostunut. Hän alkoi vastustella kiinniottoa, joten vartija joutui viemään miehen maahan. Miehellä on 11 aikaisempaa näpistystä vuoden aikana. Hänet otettiin kiinni poliisilakiperusteisesti.

LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti sekavasta miehestä keskiviikkona hieman ennen puoltayötä Mukkulassa. Ilmoituksen mukaan mies oli avannut auton peräkontin lapiolla. Partio tapasi paikalta sekavan kolmikymppisen miehen. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumaavia lääkkeitä huumausaineen käyttörikoksen verran. Miehelle ilmoitettiin, että hänet otetaan kiinni. Tästä hermostuneena mies ryntäsi aggressiivisesti kohti poliiseja nyrkit pystyssä.

Mies kuljetettiin poliisilaitokselle kiinniotettuna ja putkalla hänelle tehtiin tarkastusta ennen säilytystilaan laittamista. Tarkastuksen yhteydessä hän yritti purra vartijaa.

Asiasta kirjattiin rikosilmoitus virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI. Lahden alueella jäi kiinni kolme huumerattijuoppoa ja kolme törkeään rattijuopumukseen syyllistynyttä kuljettajaa.

Partio tapasi keski-ikäisen miehen kuljettamassa kuorma-autoa ilman voimassa olevaa ajo-oikeutta huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Ahtialantiellä. Hänellä on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.

43-vuotias mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikko-iltana Savontiellä.

36-vuotias nainen puolestaan kuljetti liikenteestä poistettua määräaikaiskatsastamatonta henkilöautoa ilman ajo-oikeutta huumausaineiden vaikutuksen alaisena puolenyön jälkeen Ahtialantiellä. Lisäksi autoon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet.

Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona iltapäivällä epäillystä rattijuoposta Launeella. Partio tapasi ilmoitetun auton keskustan alueella. Autoa kuljetti 57-vuotias mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Seulonta-alkometriin hän puhalsi 0,99 mg/l tuloksen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Partio tapasi keskiviikkoiltana henkilöauton Sopenkorvessa, josta oli tullut ilmoitus epäillystä rattijuoposta. Autoa kuljettanut nelikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 1,10 mg/l.

Tonttilassa puolestaan tavattiin 70-vuotias mies kuljettamassa pakettiautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,97 mg/l tuloksen. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

HEINOLA. 43-vuotias törmäsi henkilöautolla liikennemerkkiin torstaina aamuyöllä Karjalankadun ja Alhontien risteyksessä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

HUMPPILA. Partio tapasi 23-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkoiltana Humppilantiellä. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen usealle huumausaineelle. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Poliisi etsii taideteoksen osia, jotka saattavat sisältää räjähdysainetta ‒ ”kolme kadoksissa olevaa osaa täytyy löytää ja tehdä vaarattomiksi”

08.09.2020 klo 11.08 Helsinki

Helsingin poliisille selvisi elokuussa, että edesmenneen suomalaisen kuvataiteilijan Markus Copperin Sixpack of Instant Death -teoksen (1995) kuusi osaa saattavat sisältää räjähdysainetta. Poliisi on tavoittanut puolet osista, mutta kolme osaa on edelleen kateissa.

‒ Poliisi on pyrkinyt selvittämään vielä kateissa olevien osien olinpaikan, mutta ei ole saanut selville, missä ja kenen hallussa ne ovat. Poliisi pyytää nyt tietoja puuttuvista osista, koska ne on löydettävä ja tehtävä vaarattomiksi, toteaa rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa, mitä räjähdysainetta ja kuinka suuria määriä kateissa olevat osat sisältävät. Senkin vuoksi kateissa olevista osista on viipymättä ilmoitettava poliisille.

‒ Osan haltijaa ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisi tekee teoksen osan ainoastaan vaarattomaksi ja palauttaa tämän jälkeen takaisin omistajalleen, Vuorisalo painottaa.

Kuva teoksen osasta Poliisi.

Henkilöauton ja perävaunun ulosajo Siilinjärvellä

07.09.2020 klo 16.31 Itä-Suomi

Henkilöauton ja perävaunun yhdistelmä karkasi kuljettajansa käsistä Siilinjärven Kasurilassa 559-tiellä tänään 7.9.2020 n. klo 12.55 aikaan. Paikalla on 80 km/h nopeusrajoitus.

Raskaassa rakennustarvikelastissa ollut jarrullinen perävaunu lähti heittelehtimään ja törmäsi sähköpylvääseen.

Poliisi punnitsi perävaunun ja painoa oli sallittuun kytkentämassaan nähden kaksinkertaisesti. Sallittu kytkentämassa oli 1800 kg, punnittu 3600 kg. Kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt yhdistelmän kuljettamiseen.

Poliisi haluaa muistuttaa perävaunun kuormauksen merkityksestä liikenneturvallisuuteen. Puutteellinen sidonta voi aiheuttaa kuorman putoamisen tai liikkumisen kuormatilassa jolloin ajoneuvon nopea painopisteen muutos voi aiheuttaa ajoneuvon hallinnan menetyksen.

Perävaunun liian painava kuorma tai virheellinen kuorman sijoitus voivat helposti lähteä ohjaamaan vetoautoa ja aiheuttaa yhdistelmän hallinnan totaalisen menetyksen.

Tässäkin tapauksessa oli vakavan vahingon vaara. Täysin hallitsemattomasti heittelehtinyt yhdistelmä olisi voinut vastaan tulevaan liikenteeseen törmätessään aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja. Nyt tapauksesta selvittiin tuurilla. Liikenne oli tapahtuma-aikaan vilkasta.

Poliisi kirjoitti kuljettajalle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta.

Nuorehko mies kuoli Kotkan poliisiaseman putkassa

07.09.2020 klo 14.07 Kaakkois-Suomi

Poliisilla oli ollut tehtävä lauantai-iltapäivällä Kotkassa. Henkilö oli käyttäytynyt uhkaavasti, minkä vuoksi poliisi oli ottanut henkilön kiinni ja vienyt Kotkan poliisiasemalle päihtyneiden tiloihin. Henkilö oli löydetty myöhemmin kuolleena poliisin tiloista. Poliisin tiloissa menehtynyt henkilö on noin kolmekymmentävuotias.

Tapahtumien tutkinta on siirretty Itä-Suomen poliisilaitokselle ja tutkinnanjohtajaksi on nimetty kihlakunnansyyttäjä Yrjö Pulkkinen. Tässä vaiheessa asiasta ei ole lisää tiedotettavaa.

Rekan ulosajo vt 23:lla Leppävirralla

07.09.2020 klo 08.36 Itä-Suomi

Rekka on ajanut ulos vt 23:lla Leppävirralla lähellä Näätänmaan risteystä.

Rekka on ollut matkalla Varkauden suunnasta Joensuun suuntaan kun se on ajautunut ajosuunnassaan oikealle ojaan. Yhdistelmä on kokonaisuudessaan ojassa. Perävaunu pystyssä ja kuorma-auto kyljellään.

Kuljettaja on loukkaantunut vakavasti onnettomuudessa.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Liikenne tapahtumapaikalla voi hieman häiriintyä ja hidastua pelastustöiden johdosta, mutta liikenne kuitenkin sujuu onnettomuuspaikan ohi. Tapahtumapaikalla on ohituskaistan takia kolme ajokaistaa.

Poliisi tiedottaa tapahtumasta lisää myöhemmin tänään.

Jatkotiedote

Tänään 7.9.2020 n. klo 07.53 aikaan tapahtuneessa onnettomuudessa ulosajaneen rekan kuljettaja on menehtynyt onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Kevyessä kappaletavaralastissa ollut rekka ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajosuunnassaan oikealle ojaan. Tämän seurauksena vetoauto kaatui ja ohjaamo vaurioitui pahoin.

Poliisi ja tutkijalautakunta suorittavat onnettomuuspaikalla teknistä tutkintaa. Tapahtumapaikalla on aiemmasta tiedotteesta poiketen kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin eli siis yhteensä 4 ajokaistaa. Onnettomuudella ei ole ollut vaikutusta Varkauden suuntaan ajaviin. Joensuun suuntaan ajavat ohjataan edelleen vasemmanpuoleista ajokaistaa pitkin tapahtumapaikan ohi. Poliisin toiminta onnettomuuspaikalla jatkuu vielä useamman tunnin ajan.

Mikkelistä Haukivuoren paloasemalta anastettiin miehistönkuljetusauto

06.09.2020 klo 09.18 Itä-Suomi

Mikkelistä Haukivuoren paloasemalta Paloasemantie 48:sta anastettiin 5.-6.9.2020 välisenä yönä Mercedes-Benz Vito merkkinen miehistönkuljetusauto, jonka rekisterinumero on NLC-663. Auton on väritykseltään punainen, jossa on valkoinen sivussa menevä raita sekä sivussa ja takana merkintä ”ES167”, ajoneuvon katossa merkintä ”RES167”.

Artikkelikuva autosta.

Jaa artikkeli: