Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteista 7.7.-20.7.

Teksti ja kuvat Poliisi

Omaisuus- ja liikennerikoksia Pohjois-Kymenlaaksossa

20.07.2020 klo 15.12 Kaakkois-Suomi

Anastetuksi epäilty polkupyörä

Kaakkois-Suomen poliisin hallussa on anastetuksi epäilty polkupyörä, josta ei ole saapunut poliisille rikosilmoitusta. Nishiki-merkkinen pyörä on anastettu todennäköisesti Kouvolan keskustan Salpausselänkadulla sijaitsevan pizzerian vierustalta 15. – 16.7.2020.

Polkupyörävarkauksien ja kätkemisrikosten selvittämiseksi on tärkeää, että rikosilmoituksessa poliisille annetaan polkupyörästä mahdollisimman yksilöivät tiedot. Ilman tunnistetietoja syyllisten kiinnisaaminen on haastavaa. Rikosilmoitukseen on hyvä liittää myös valokuva.

Anastettu Arctic Cat moottorikelkka

Pilkanmaalta anastettiin 10. – 17.7.2020 moottorikelkka. Arctic Cat Bearcat 570 XTE -moottorikelkassa on sininen keula ja musta penkki.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa: [email protected] tai p. 0504479574.

Viikonlopun liikennerikokset Pohjois-Kymenlaaksossa

Viikonlopun aikana Pohjois-Kymenlaaksossa tapahtui neljä ulosajoa sekä yksi peräänajo. Onnettomuuksista aiheutui lieviä henkilövahinkoja. Kaikkia kuljettajia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja osaa rattijuopumuksesta. Kahdella kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Lauantai-iltana 18.7.2020 partio pysäytti Korialla henkilöauton, jonka kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Lisäksi viikonlopun aikana kolme kuljettajaa pakeni poliisia henkilöautolla Kouvolassa. Poliisi tavoitti kaikki kuljettajat ja heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kahta kuljettajaa rattijuopumuksista.

Lauantaina 18.7.2020 poliisi mittasi Iitissä 50 km/h nopeusrajoitusalueella kahdelle moottoripyörälle 118 km/h nopeuden. Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja heidät määrättiin ajokieltoon.

Noheva polkupyörän omistaja selvitti, kuka hänen varastettua pyöräänsä kauppasi – poliisi otti kiinni epäillyn pyörävarkaan ja takavarikoi kymmeniä pyöriä

20.07.2020 klo 14.58 Helsinki

Kun talon pihasta oli varastettu polkupyörä Helsingin Myllypurossa heinäkuussa, pyörän omistaja päätti selvittää, onko varastettu pyörä mahdollisesti myynnissä jossain. Hän löysi oman pyöränsä myynti-ilmoituksen ja sopi tapaamisen myyjän kanssa.

Tapaamispaikalla poliisi otti myyjän kiinni pyörävarkaudesta epäiltynä.

– Poliisi teki pyörävarkaudesta epäillyn asuntoon kotietsinnän. Asunnosta takavarikoitiin yhteensä 30 anastetuksi epäiltyä polkupyörää tai polkupyörän runkoa sekä muita polkupyörän osia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta.

– Tässä tapauksessa epäillyn pyörävarkaan jäljille pääsemisessä oli pyörän omistajan nohevuuden lisäksi ratkaisevaa, että varastettu pyörä oli helposti tunnistettavissa. Pyörä kannattaa siis tehdä varkauden varalta tavalla tai toisella helposti yksilöitäväksi, jotta yksilöitävät tuntomerkit voi kirjata rikosilmoitukseen, jos kävisi niin ikävästi, että pyörä varastettaisiin, Petersohn-Järvinen neuvoo.

Poliisi on tähän mennessä selvittänyt kolmen takavarioidun pyörän osalta epäillyn alkurikoksen eli mistä pyörä on peräisin.

Tampereella heiteltiin kerrostalosta tavaraa sisäpihalle

16.07.2020 klo 15.23 Sisä-Suomi

Keskiviikon vastaisena yönä Tampereella Härmälässä heiteltiin kerrostalon 6. kerroksesta huonekaluja ja muuta irtainta omaisuutta taloyhtiön sisäpihalle. Asiasta tehtiin useita ilmoituksia hätäkeskukseen. Ihmisiä ei loukkaantunut eikä sisäpihalla olleet autot vaurioituneet. Talossa asuvaa miestä epäillään vaaran aiheuttamisesta.

Päivitys Pyhäjoella sattuneesta karhukolarista 16.7.2020

20.07.2020 klo 14.48 Oulu

Poliisi tiedotti karhukolarista Pyhäjoella 16.7.2020. Paikalla oli poliisin apuna SRVA, joka käytti jäljestämisessä koiria. Karhusta ei tehty havaintoa onnettomuuspaikan läheisyydestä. Tiedotteen mukaisesti karhun etsinnät lopetettiin samana päivänä. Uusia ilmoituksia karhusta ei ole tullut, eikä karhua ole tarkoitus enää jäljestää. Loukkaantunut karhu voi olla vaarallinen, mutta tässä tapauksessa loukkaantumisen tasosta tai karhun nykyisestä sijainnista ei ole tietoa.

Karhukolari Pyhäjoella 16.7.2020

16.07.2020 klo 10.18 Oulu

Tänään aamupäivällä hieman kello yhdeksän jälkeen sattui Pyhäjoella Oulaistentiellä henkilöauton ja karhun välinen kolari. Tarkempi tapahtumapaikka noin 2.5 kilometriä Pirttikosken kylältä Pyhänkosken suuntaan. Karhu oli tullut yllättäen tielle auton eteen ja jarrutuksesta huolimatta törmäykseltä ei vältytty. Karhu jatkoi matkaansa tien yli metsään Oulaistentien länsipuolelle Rahkanevan suuntaan.

Karhu on todennäköisesti loukkaantunut. Vahingoittunut karhu saattaa olla vaarallinen ja kyseiselle alueelle tai sen läheisyyteen ei pidä sivullisten mennä. Poliisi on pyytänyt virka-apua SRVA:lta karhun tilan selvittämiseksi.

Poliisia avustanut soutaja on tavoitettu

15.07.2020 klo 14.11 Sisä-Suomi

Hetki sitten poliisi etsi soutajaa, joka auttoi poliisia saamaan epäillyt varkaat kiinni Pyhäjärvellä. Kyseinen soutaja otti poliisin yhteyttä ja kiitokset saadaan nyt perille. Kiitos kaikille avusta!

Poliisi etsii poliisia avustanutta soutajaa

15.07.2020 klo 13.28 Sisä-Suomi

Poliisilla oli Tampereella Pyhäjärvellä sunnuntaina 12.7. puolen päivän aikaan tehtävä, jossa ainakin yhdessä saunalautassa oli käynyt varkaita. Epäillyt varkaat olisivat Rantaperkiön venesataman lähellä. Partion saapuessa paikalle rannasta pakeni veneeseen vesille kolme henkilöä. Partio käskytti heitä tulemaan takaisin, mutta he eivät totelleet.

Lähistöllä oli kalastaja soutuveneellä, ja poliisi pyysi häntä apuun ja ottamaan ensin hänet kyytiin ja sitten soutamaan kohti pakovenettä. Kalastaja souti pakoveneen kiinni niin, että kyydissä ollut poliisi sai kiinni veneessä olevasta köydestä ja hinasi veneen rantaan. Epäillyt varkaat vietiin poliisiasemalle ja poliisi selvittää tapahtumia. Poliisi tutkii tapahtumia mm. varkautena, niskotteluna poliisia vastaan ja huumausaineen käyttörikoksena.

Kaikessa kiireessä poliisia avustaneen soutajan yhteystiedot jäi poliisilta pyytämättä. Poliisi pyytääkin nyt kyseistä soutajaa ottamaan yhteyttä, jotta poliisi voi toimittaa pienen kiitoksen hänelle. Poliisi kiittää näin julkisestikin kyseistä soutajaa avusta!

Mansikka- ja rahavarkaita Säkylässä ja Eurassa

14.07.2020 klo 14.43 Lounais-Suomi

Varhain lauantaiaamulla ja maanantaiaamulla oli Euran ja Säkylän suunnalla liikkeellä makeannälkäisiä kassalipasvarkaita. Euran S-marketin piha-alueella olleesta marjojen myyntiteltasta lähti vihreällä Volvolla liikkeellä olleen nuorenparin matkaan kassalipas pohjakassoineen ja kaksi laatikkoa marjoja. Myyntikojuun sisälle pääsemisen apuna, vaneriseinän murtamiseen pariskunta käytti sorkkarautaa. Asianomistajlle koitui runsaan kahdensadan euron rahallinen vahinko.

Lauantain vastaisena yönä Kauttualla murtauduttiin jäätelökioskiin. Kioskin lukitusrautaa oli väännetty ja näin saatu lukitustelki rikki. Sisällä oli pengottu paikkoja. Täältäkin matkaan lähtenyt ainakin valkoinen kassalipas, jossa kolikoita n. parin sadan euron edestä.

Maanantaiaamulla Volvon keula käännettiin kohti Säkylää ja siellä seurueen naispuolinen jäsen anasti K-Supermarketin edessä olleesta marjanmyyntipisteessä olleelta nuorelta myyjätytöltä kassalippaan sisältöineen ja aiheutti n. 300 taloudellisen menetyksen marjantuottajalle.
Kilvetön vihreä farmari Volvo poistui paikalta ja palasi takaisin Euraan, jossa K-market Vison pihassa olleesta myyntipisteestä toinen seurueen jäsen nappasi kassalippaan kommandopipoon sonnustautuneena. Lippaassa rahaa n. 100 käteistä.

Poliisi tavoitti seurueen Säkylässä hetken takaa-ajon jälkeen. Auton kuljettaja v. 2000 syntynyt mies ja v. 2001 syntynyt nainen kuljetettiin Porin poliisiasemalle kiinniotettuina selvittämään anastuksiaan.

Huittisissa rähinöitiin grillijonossa

14.07.2020 klo 10.46 Lounais-Suomi

HUITTINEN

Huittisten linja-autoaseman pihassa sijaitsevalla grillikioskilla rähinöitiin 11.7. aamuyöllä. Seurueille oli jostakin syystä tullut riitaa keskenään ja tilanne oli eskaloitunut siinä määrin, että v. -92 syntynyt mieshenkilö päätti käyttää mukanaan ollutta pippurisumutetta. Sumutteelle altistui kolme henkilöä. Tekijä pakeni seurueineen paikalta, mutta selvittelyidensä perusteella poliisi löysi tekijän sekä tekovälineen parisen tuntia myöhemmin. Tekijä otettiin kiinni ja toimitettiin Porin poliisivankilaan. Tekijää epäillään mm. kolmesta eri pahoinpitelystä sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Kadonneena ollut Serine Turan on löytynyt kunnossa

14.07.2020 klo 09.54 Häme

Poliisi pyysi eilen 13.7.2020 havaintoja Serine Turanista. Kadonneena ollut Serine on löytynyt kunnossa.

Poliisi kiittää kaikkia vihjeitä antaneita!

Raahessa etsittiin marjastajaa

13.07.2020 klo 22.49 Oulu

Iäkäs mies eksyi maastoon marjastusreissulla Raahen Pitkäsjärvellä 13.7.2020. Poliisi sai ilmoituksen klo 16.28, jonka mukaan iäkäs mies oli lähtenyt aamupäivällä poimimaan hilloja Raahen Pitkäsjärvelle, eikä häneen enää saatu yhteyttä klo 13 jälkeen. Poliisi aloitti paikalla maastoetsinnät ja paikalle hälytettiin myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Lopulta vapaaehtoinen pelastuspalvelu löysi miehen klo 21.00 aikaan noin 6 kilometrin päästä lähtöpaikastaan. Mies oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Poliisi kiittää vapaaehtoisia etsintöihin osallistuneita avusta.

Poliisin kauko-ohjattava drooni löysi kadonneen marjastajan lauantaina Tervolassa

13.07.2020 klo 15.36 Lappi

Meri-Lapin poliisi sai lauantaina 11.7. klo 17 ilmoituksen Tervolassa kadonneesta iäkkäästä, lähes 80-vuotiaasta naisesta. Nainen oli lähtenyt klo 13 aikaan päivällä katsomaan hilloja, jättäen matkapuhelimen kotinsa pöydälle, jotta se ei tipu metsään. Kadonneen hillastajan mies otti yhteyttä hätäkeskukseen, jonka jälkeen poliisi käynnisti etsinnät kadonneen löytämiseksi.

Etsinnöissä apuna poliisi käytti mönkijöitä sekä kauko-ohjattavaa helikopteria, eli droonia. Lisäksi virka-apuna paikalle saapui koirapartiot puolustusvoimien varikolta Tervolasta ja mukaan liittyi myös vapaaehtoisen pelastuspalvelu VAPEPA:n 15 henkinen ryhmä.

Iltakymmeneltä poliisin drooni-ohjaaja paikallisti tumman hahmon maastossa, noin 600 metriä tiedetystä kadonneen lähtöpaikasta. Löydettäessä henkilö ei kyennyt omin avuin liikkumaan, mutta saatiin yhteisvoimin kannettua maastossa 300 metriä ambulanssille hoitoon.

Poliisi kehoittaa kansalaisia ottamaan juomista ja välipalaa, sekä täydellä akulla varustetun matkapuhelimen lyhyillekin matkoille marjaretkille mukaan, jotta avun hälyttäminen paikalle on mahdollista.

Mahdollisen eksymisen sattuessa älä hätäänny, siirry näkyvälle paikalle esimerkiksi metsäaukealle, pysy paikallasi ja soita hätäkeskukseen!

Ajokortteja hyllylle oikein urakalla

12.07.2020 klo 09.31 Häme

LAHTI:

18-vuotiaan mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Lahdessa VT4 : llä Kujalan kohdalla 11.7.2020 aamulla. Poliisipartio mittasi ajoneuvon noepudeksi 197 km/h nopeusrajoituksen ollessa alueella 100 km/h.

HÄMEENLINNA:

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Hämeenlinnassa VT10 :llä Painokankaan kohdalla 12.7.2020 yöllä. Poliisipartio mittasi ajoneuvon nopeudeksi 163 km/h nopeusrajoituksen ollessa alueella 80 km/h.

LOPPI:

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen Lopella Lopen kantatiellä 11.7.2020 iltapäivällä. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle.

HEINOLA:

Naishenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Heinolassa Heinäsaarentiellä 11.7.2020 iltapäivällä. Kuljettajalle suoritettu tarkkuusalkometrikoe antoi tulokseksi 1,19 mg/l. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

ORIMATTILA:

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Orimattilassa Puistotiellä 11.7.2020 illlalla. Kuljettajalla suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

RIIHIMÄKI:

11.7.2020 Hämeenlinnassa illalla noin klo 22 aikaan Prisman parkkialueelle oli kokoontunut useita satoja autoja cruisailemaan. Noin puolentoista tunnin päästä ajoneuvot siirtyivät Riihimäelle Merkoksen pihaan ja myöhemmin Wurth:in parkkipaikalle. Kokoontuneet ajoneuvot aiheuttivat huomattavaa häiriötä soittamalla musiikkia ja polttamalla kumia. Paikalle häiriön vuoksi saapui useita poliisipartioita rauhoittelemaan tilannetta. Poliisi otti neljä ajokorttia poliisin haltuun.

Rahapelien ikärajavalvontaa tehostetaan

10.07.2020 klo 11.45 Poliisihallitus

Poliisihallitus on alkuvuonna 2020 selvittänyt ikärajavalvonnan toteutumista raha-automaattipelaamisessa. Arpajaislain mukaan alle 18-vuotiaan ei saa antaa pelata rahapelejä. Kielto on ehdoton.

Taloustutkimus toteutti helmikuussa 2020 Poliisihallitukselle selvityksen siitä, kuinka hyvin nuorilta henkilöiltä varmistetaan heidän täysi-ikäisyytensä heidän pelatessaan Veikkaus Oy:n raha-automaattipelejä. Selvityksen tulokset osoittivat vakavia puutteita raha-automaattipelien ikärajavalvonnassa.

Selvityksen tulokset

Selvityksen mukaan vain joka neljättä nuorelta vaikuttavaa pelaajaa pyydettiin todistamaan ikänsä. Tilanne oli vakavin asiamiespisteissä, joissa vain joka kuudetta testihenkilöä pyydettiin todistamaan ikänsä hänen siirtyessään pelaamaan tai pelaamisen aikana. Veikkauksen omissa pisteissä ikä tarkistettiin useammin, mutta niissäkin 60% nuorista pelaajista välttyi iän tarkistamiselta.

Poliisihallitus pyysi saatujen tulosten johdosta Manner-Suomessa yksinoikeudella rahapelejä myyvältä Veikkaukselta selvitystä ikärajavalvonnan toteutumisesta ja antoi tulokset myös suurta osaa asiamiehistä edustavan Päivittäistavarakauppa ry:n käyttöön.

– Rahapelaaminen aiheuttaa laajalle joukolle suomalaisia taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Rahapelien 18 vuoden ikäraja ei ole suositus vaan ehdoton ja hyvin perusteltu. Alaikäisten suojaaminen rahapelaamiselta on hyvin tärkeää, sillä tiedämme riskien ongelmapelaamiseen olevan sitä suuremmat mitä nuorempana rahapelaaminen aloitetaan, ryhmäpäällikkö Jarkko Mikkola Poliisihallituksen arpajaishallinnosta toteaa.

Toimenpiteet ikärajavalvonnan tehostamiseksi

Veikkaus Oy on aloittanut korjaavien toimenpiteiden käyttöönoton. Keskeisenä toimenpiteenä yhtiö ilmoitti Poliisihallitukselle nostavansa rahapelimyynnin suojaikärajan 23 vuodesta 30 vuoteen kaikissa myyntipisteissä ja pyrkivänsä toteuttamaan muutoksen vuoden 2020 aikana. Veikkauksen omien pelipisteiden osalta uusi suojaikäraja on kuitenkin otettu käyttöön jo 26.6.2020 alkaen.

Uusi käytäntö vastaa päivittäistavarakaupassa myytävien alkoholi- ja tupakkatuotteiden suojaikärajaa. Suojaikärajalla pyritään varmistamaan, että ikärajavalvonta toimii käytännössä, eikä myyntihenkilökunta tekisi arviota iästä turhan kevyesti henkilön ulkoisen olemuksen perusteella.

– Selvitys osoittaa tarpeen parantaa rahapelaamisen ikärajan valvontaa. Parannamme valvontaa ja ikärajan toimivuuden seurantaa lisäämällä mystery shoppauksien määrää, pelimyyjille annettavaa koulutusta ja tarpeen mukaan ikärajavalvonnassa käytettäviä pelinantolaitteita. Järeimpinä toimenpiteinä tulevat olemaan suojaikärajan nosto 30 vuoteen vuoden 2020 kuluessa ja alkuvuonna 2021 toteutuva kaikkien hajasijoitettujen automaattien pakollinen tunnistautuminen. Veikkaus tulee jatkossa myös reagoimaan puutteisiin aiempaa nopeammin ja tiukentamaan sanktioita. Puutteisiin reagoinnissa tulemme tarvittaessa hyödyntämään kesän 2020 kuluessa rakentamaamme ja käyttöönottamaamme, Veikkauksen hallinnoimaa peliautomaattien etäsulkua. Rahapelien ikärajavalvonnassa Veikkauksen on pystyttävä parempaan tasoon, vastuullisuusjohtaja Jarmo Kumpulainen Veikkauksesta sanoo.

Poliisihallitus pitää Veikkauksen esittämiä toimenpiteitä ikärajavalvonnan tehostamiseksi välttämättöminä ja hyvinä.

– Veikkauksen on jatkossa seurattava ikärajavalvonnan toteutumista tarkoin ja ryhdyttävä toimenpiteisiin, mikäli puutteita havaitaan, sanoo ryhmäpäällikkö Mikkola.

Myös Päivittäistavarakauppa ry pitää toimenpiteitä tervetulleina ja näkee niiden selkeyttävän rahapelien myynnin ikärajavalvontaa kaupoissa.

– Pelaajan pakolliseen tunnistautumiseen siirtyminen tuo merkittävän parannuksen raha-automaattipelien ikärajavalvontaan myymälöissä. Se on hyvä käytännön työkalu kaupan henkilökunnalle, kuten on myös siirtyminen tupakka- ja alkoholituotteiden tavoin raha-automaattipeleissäkin 30 vuoden suojaikärajaan. Kun kaikilta alle 30-vuotialta vaikuttavilta pelaajilta tarkastetaan ikä, alaikäisten pelaamisen riski vähenee huomattavasti, toteaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Poliisihallitus jatkaa ikärajavalvonnan toteutumisen seurantaa ja arvioi tulevien toimenpiteiden vaikuttavuutta.

– Nyt toteutettavien toimenpiteiden lisäksi Veikkauksen on jatkossa raportoitava ajantasaisesti ikärajavalvonnasta Poliisihallitukselle, Mikkola sanoo.

Miten selvitys toteutettiin?

Testikäyntejä tekivät nuorelta näyttävät, mutta 18 vuotta täyttäneet nuoret. Heidän tehtävänään oli pelata raha-automaattipelejä Veikkauksen omissa pelipisteissä ja asiamiespisteissä (mm. kauppojen ja kioskien yhteydessä). Selvityksen otokseen kuuluivat kaikki Veikkauksen omat pelipisteet. Asiamiespisteet valittiin siten, että edustettuina olivat sekä suurimmat kaupungit että pienempiä paikkakuntia.

Pelaajan tuli pelipisteeseen saapuessaan antaa henkilökunnalle tilaisuus havaita hänet. Tämän jälkeen havainnoitiin, miten henkilökunta puuttui nuorten pelipisteessä oleiluun ja pelaamiseen. Henkilökunnan edustajan puuttuessa pelaamiseen tai varmistaessa pelaajan ikää, pelaaja oli ohjeistettu sanomaan, että hänellä ei ole henkilöllisyystodistusta mukanaan. Näin voitiin myös havainnoida, sallittiinko pelaamisen jatkaminen vai keskeytettiinkö se. Välittömästi käynnin jälkeen havainnoijat tallensivat havaintonsa älypuhelimellaan web-lomakkeelle.

Havainnoijat tekivät eri kaupungeissa yhteensä 300 testikäyntiä, joista 34 kohdistui Feel Vegaseihin, 79 Pelaamoihin ja 187 asiamiespisteisiin. Käynnit tehtiin 4.-25.2.2020 välisenä aikana.

Loukkaantunut karhu Pieksämäellä

10.07.2020 klo 08.58 Itä-Suomi

Poliisi etsii yhdessä SRVA-toimijoiden kanssa mahdollisesti loukkaantunutta karhua Pieksämäellä

Poliisi sai perjantaiaamuna hieman kahdeksan jälkeen tiedon verisistä eläimenjäljistä Partaharjuntiellä Kukkaromäen eteläpuolella. Poliisi on pyytänyt suurriistavirka-apuhenkilöstöä avustamaan eläimen jäljityksessä, tunnistamisessa sekä havainnoinnista mahdolliseen loukkaantumiseen liittyen. Poliisi kehottaa välttämään tarpeetonta liikkumista Kukkaromäen eteläpuolisella alueella.

Älä kuljeta räjähteitä itse poliisiasemalle – muistilista

09.07.2020 klo 14.44 Länsi-Uusimaa

Avulias asukas oli löytänyt räjähteen kotoaan ja toimitti sen eilen poliisiasemalle. Räjähde osoittautui kranaatinheittimen kranaatiksi ja poliisiaseman päivystys jouduttiin tyhjentämään ja eristämään useaksi tunniksi. Puolustusvoimien henkilökunta kävi myöhemmin noutamassa kranaatin.

Räjähteen käsittely aiheuttaa aina vaaratilanteen löytäjälle ja hänen ympärillään oleville henkilöille. Räjähteen kuljettaminen lisää vaaraa ja vaarassa olevien ihmisten määrää entisestään.

Jos löydät räjähteitä tai esineitä, joiden epäilet olevan räjähteitä;

  1. älä kuljeta räjähteitä tai esineitä itse poliisiasemalle
  2. soita hätäkeskukseen 112, josta sinulle annetaan tarkempia toimintaohjeita
  3. hätäkeskus antaa tehtävän erikoiskoulutetulle poliisipartiolle
  4. poliisipartio tulee paikalle tai voi tunnistaa esineen jopa etänä esimerkiksi valokuvasta, jonka lähetät partiolle
  5. poliisi hoitaa räjähteen kuljetuksen tai raivauksen paikan päällä, usein yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa
  6. kuljetus ja muut toimenpiteet räjähteiden hävittämiseksi ovat maksuttomia
  7. räjähteitä ja ammuksia voi luovuttaa poliisille ilman rangaistuksen pelkoa https://www.poliisi.fi/luvat/luvattomat_ampuma-aseet_ja_rajahteet
  8. vain varmuudella tunnistettuja vaarattomia patruunoita ja esimerkiksi hätäraketteja voi kuljettaa itse hävitettäväksi

Myyjää auttanutta miesasiakasta etsitään

09.07.2020 klo 12.33 Lappi

Torniossa Puutarhakadun K-Marketissa sattui 8.7.2020 keskiviikkona iltapäivällä klo 13.00 jälkeen tilanne, missä mieshenkilö oli anastamassa alkoholijuomia ja myyjä meni estelemään häntä.

Tilanne eskaloitui myyjän kannalta uhkaavaksi ja lopulta mies poistui myymälästä anastamiensa juomien kanssa. Paikalla ollut sivullinen miesasiakas oli mennyt tilanteeseen väliin ja hetkellisesti paininut juomat anastaneen henkilön kanssa.

Poliisi kaipaisikin nyt tutkinnallisesta syistä sitä väliin mennyttä henkilöä ilmoittautumaan. 

Bembölen Shell ryöstettiin – poliisipartio otti epäillyt tekijät kiinni reilun tunnin päästä ryöstöstä

09.07.2020 klo 09.43Länsi-Uusimaa

Naamioitunut mies ryösti Bembölen Shellin puukolla uhaten tänään aamulla noin kello 6.30. Mies sai saaliikseen vähäisen määrän omaisuutta.

Poliisi suoritti etsintöjä alueella ja noin tunnin päästä ryöstöstä poliisipartio havaitsi Espoon keskuksessa anastetun auton pysäköitynä. Auton luota poistui kaksi miestä, jotka poliisipartio otti kiinni. Samalla selvisi, että toisen miehen epäillään ryöstäneen Bembölen Shellin. Hänen mukanaan olleen miehen epäillään osallistuneen tekoon myös.

Tapahtunutta tutkitaan törkeänä ryöstönä ja epäillyt tekijät toimitettiin Espoon poliisivankilaan.

Mies putosi talon katolta Tapiolassa

08.07.2020 klo 15.23 Länsi-Uusimaa

Mies putosi talon katolta Tapiolassa tänään aamulla noin kello 7 aikaan ja kuoli saamiinsa vammoihin. Asiassa ei epäillä rikosta. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos suorittaa asiassa kuolemansyyntutkinnan.

Helsingin poliisi tutkii useita Postin nimissä toteutettuja huijauksia ‒ rikoshyöty yli 200 000 euroa

08.07.2020 klo 09.14 Helsinki

Helsingin poliisilaitos tutkii Postin nimissä tehtyjä ammattimaisia huijauksia, jotka on toteutettu kolmena eri ajankohtana. Viime viikonlopun aikana ja sen jälkeen Helsingin poliisilaitoksella on tiedossa yli 30 uhria. Viime viikonlopun osalta rikoshyöty on ollut noin 19 000 euroa.

Kaikissa tapauksissa Postin saapumisilmoitukselta näyttävä tekstiviesti on ohjannut käyttäjän www.smartpostkoodi.net tai www.smartpostseuranta.com-verkkosivulle. Tietojen kalastelua varten tehty väliaikainen sivusto on pyytänyt tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla. Ainakin Nordean ja OP:n verkkopankkitunnuksia ja henkilötietoja hyödyntämällä on haettu pikalainoja. Lainarahat on siirretty heti suomalaiselle pankkitilille ja nostettu välittömästi ulos automaatista Virossa.

‒ Huijaukset ovat ammattimaisesti toteutettu. Verkkosivu on kaikilla kerroilla ollut käytössä vain yhden viikonlopun, jonka aikana tekstiviestejä on lähetetty paljon. Rahat on nostettu muulien avulla samana viikonloppuna, kertoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Rahojen nostamiseen on käytetty muuleja eli henkilöitä, joiden tehtävänä on vastaanottaa rikoksella hankittua omaisuutta ja toimittaa se ketjussa eteenpäin. Muulina toimiminen on rangaistava teko.

Mikäli olet saanut vastaavan tekstiviestin ja antanut joitakin tietoja huijaussivustolle, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi ja tee sen jälkeen ilmoitus poliisille.

Näin tökerösti on ihmisiä huijattu.

Poliisi pyytää havaintoja Condor A 350 -moottoripyörästä

07.07.2020 klo 15.34 Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyytää havaintoja 15.6.2020 Kouvolassa anastetusta tummanvihreästä Condor A 350 moottoripyörästä, rekisterinumero MN-63.

Ajon aikana rikkoutunut moottoripyörä oli anastettu maanantaina 15.6.2020 klo 8.00 – 12.00 välisenä aikana, kun se oli pysäköitynä Kouvolan Oravalassa, Heinolantien varressa olevalla linja-autopysäkillä, lähellä Myllysillantien risteystä.

Jaa artikkeli: