Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisitiedotteita tiivistettynä 22.-26.4.

Kouvolassa perjantai-iltana ulosajo: poliisi pyytää havaintoja

25.04.2020 klo 15.27 Kaakkois-Suomi

Henkilöauto ajautui ulos tieltä perjantaina 24.4. klo 22 aikaan Kouvolassa Koriantiellä lähellä Hevossuon risteystä. Tapahtuman epäillään alkaneen ohitustilanteesta, jossa ohitukseen lähtenyt auto on ajautunut pientareen puolelle menettäen auton hallinnan ja ajautuneen tien yli toiselle puolelle ojaan. Kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantuivat ja heidät toimitettiin sairaalahoitoon. Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta asiassa. Ohitus on tapahtunut kohti VT6:tta ja ohitettavana ollut tumma henkilöauto on mahdollisesti ollut Volkswagen Golf.

Kouvolan poliisi pyytää ohitetun henkilöauton kuljettajaa, mahdollisia silminnäkijöitä sekä asiasta tietäviä olemaan yhteydessä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 0504479574.

Kouvolassa anastettu akkuja työkoneista

24.04.2020 klo 12.45 Kaakkois-Suomi

Kouvolassa Utintiellä Haukkasuon turvetuotantoalueen vieressä on anastettu työkoneista akkuja 23.4.-24.4. välisenä yönä.

Työkoneiden akkuja on anastettu myös aiemmin. Pellontaustantiellä on anastettu työkoneista akkuja 17.4. -20.4. välisenä aikana sekä 27.3. – 30.3. välisenä aikana.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot näihin tapahtumiin liittyen sähköpostitse

Poliisi puuttui häiriökäyttäytymiseen Seinäjoen keskustassa

26.04.2020 klo 07.55 Pohjanmaa

Poliisi joutui puuttumaan sunnuntain vastaisena yönä Seinäjoen Maakunnankadulla entisen Anttilan tavaratalon parkkipaikalla tapahtuneeseen häiriökäyttäytymiseen.

Suuri joukko autoilijoita oli kokoontunut jälleen häiriten alueen asukkaiden kotirauhaa sekä rikkomaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Häiriötä aiheutettiin mm. soittamalla musiikkia voimakkaasti, käyttämällä autojen äänimerkinantolaitteita tarpeettomasti sekä käyttämällä erillistä megafonia oman äänen tehostamiseksi. Poliisi määräsi parkkialueen tyhjennettäväksi poliisilain nojalla. Lisäksi paikalla jaettiin rangaistusmääräyksiä mm. järjestysrikkomuksista sekä niskoittelusta poliisia vastaan.

Yksi henkilö otettiin kiinni, koska hän ei noudattanut poliisin antamaan poistumiskäskyä.

Megafonin omistaja menetti kyseisen äänentoistolaitteen rikoksentekovälineenä.

Tarkennus aikaisempaan tiedotteeseen. Tapahtumapaikalta otettiin kiinni kaksi henkilöä.

[email protected] tai puhelimitse 0504479574.

Mies menehtyi metsätöissä Suonenjoella varhain lauantaiaamuna

25.04.2020 klo 10.08 Itä-Suomi

Suonenjokelainen, vuonna 1973 syntynyt mies oli ollut metsätöissä Heikinjärventien läheisyydessä. Työskennellessään suurten kivilohkareiden juurella oli lohkareesta irronnut isokokoinen pala, joka oli tippunut miehen päälle. Mies oli menehtynyt välittömästi.

Poliisi ja pelastuslaitos joutuivat käyttämään lohkareen siirtämiseksi kaivinkonetta. Tapahtumapaikalle hälytettiin myös lääkärihelikopteri.

KRP jatkaa HVK:n suojainkauppaan liittyvää esitutkintaa – pidätetyt päästetty vapaaksi

24.04.2020 klo 17.27 Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi on jatkanut Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) suojainkauppoihin liittyvää esitutkintaa. Pidätettynä olleet kaksi henkilöä on päästetty vapaaksi. Heidät otettiin kiinni ja pidätettiin keskiviikkona 22. huhtikuuta.

– Henkilöitä epäillään edelleen rikoksesta, mutta poliisin arvion mukaan asian selvittäminen ei edellytä henkilöiden vaatimista vangiksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Laaksonen Keskusrikospoliisista.

Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat tällä hetkellä muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu. Esitutkinnassa selvitetään parasta aikaa tapahtumien kulkua, tarkastellaan etsinnöillä haltuun saatua materiaalia ja kuullaan todistajia.

Tutkinnan aikana on takavarikoitu varoja yhteensä noin 3 miljoonan euron arvosta sekä kaksi arvoautoa.

Esitutkinnassa selvitetään HVK:n ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältöä ja sitä, vastasiko toimitus näiden sopimusten sisältöä.

Rautalammilla roskien poltossa loukkaantunut nainen on menehtynyt

24.04.2020 klo 13.58 Itä-Suomi

Torstaina roskienpoltossa loukkaantunut nainen on menehtynyt Kuopion Yliopistollisessa sairaalassa. Poliisi jatkaa asian tutkintaa kuolemansyyn- ja palonsyyntutkintana. Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Oulun poliisi valvoo vappuna kokoontumisia – paras poliisi on kuitenkin vastuu

24.04.2020 klo 13.21 Oulu

Oulun poliisi on huolissaan tulevasta vapusta ja lämpenevän sään vaikutuksesta vapun juhlintaan. Etenkin nuorten tapaamiset isommissa porukoissa ovat lisääntyneet viime aikoina eri puolilla maata.

Vapun osalta julkisten kokoontumisten kielto koskee kaikkia kokoontumislain yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, joissa olisi enemmän kuin 10 henkilöä. Tämän lisäksi poliisi arvioi erikseen enintään 10 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, jos niistä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai terveydelle.

Vappuna on kiellettyä järjestää:

yli 10 henkilön mielenosoituksia
yli 10 henkilön kulkueita
yli 10 henkilön vappuparaateja
yli 10 henkilön muita yleisiä kokouksia
yli 10 henkilön muita yleisötilaisuuksia (avoimet huvitilaisuudet, kilpailut, näytökset ja muut niihin rinnastettavat tilaisuudet, joita ei ole pidettävä yleisinä kokouksina)
enintään 10 henkilön yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, jos kokoontumisen järjestämisestä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai vaaraa ihmisten terveydelle.
näiden lisäksi kiellettyä on järjestää aluehallintovirastojen kieltämiä väkeä kokoavia tilaisuuksia eli tilaisuuksia, joissa on enemmän kuin 10 henkilöä.

Kortiton moottoripyöräilijä pakeni poliisia huimilla nopeuksilla Lahdesta Kärkölään

24.04.2020 klo 09.06 Häme

HOLLOLA

Torstaina aamupäivällä kello 10.40 aikaan liikennevalvontaa vt4:llä suorittanut poliisipartio päätti pysäyttää etelän suunnasta Lahden suuntaan tulleen moottoripyörän tarkistusta varten. Poliisipartion näyttäessä pysäytysmerkkiä, moottoripyöräilijä kurvasikin Miekkiön kohdalla olevalle levähdysalueelle. Levähdysalueella moottoripyöräilijä kuitenkin kiihdytti voimakkaasti pyrkien karistamaan poliisipartion kannoiltaan. Moottoripyöräilijä suuntasi Renkomäen rampin kautta edelleen Simolanmutkan liikenneasemalle ja sieltä edelleen kohti Jokimaata. Takaa-ajo jatkui Helsingintielle kohti etelään päättyen Marttilaan Mertielle missä moottoripyöräilijä luopui pakenemisesta. Takaa-ajoon osallistui useita poliisipartioita. Pakenevalle moottoripyöräilijälle mitattiin pahimmillaan nopeudeksi 180km/h, rajoituksen pakoreitillä vaihdellessa 50-100km/h välillä. Moottoripyörää kuljettanutta vuonna 1987 syntynyttä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kevät on sesonkiaikaa pyörävarkauksissa

23.04.2020 klo 12.37 Länsi-Uusimaa

Muun muassa kuluneella viikolla on Länsi-Uudellamaalla kaupiteltu varastettua polkupyörää Facebook-kirpputorilla. Pyörä oli varastettu omistajan kaupassa käynnin aikana, vaikka se oli asianmukaisesti lukittu. Varastettua pyörää oli vähän modifioitu ja laitettu tämän jälkeen myyntiin.

Varastetun pyörän oikea omistaja oli tehnyt salapoliisityötä ja selannut myynti-ilmoituksia sekä havainnut tutun pyörän olevan kaupan Facebook-kirppiksellä. Pyörän oikea omistaja sopi myyjän kanssa kaupat myyjän kotiin ja kutsui kaupantekotilaisuuteen myös poliisipartion. Kaupiteltu pyörä tunnistettiin alkuperäiselle pyörän omistajalle kuuluvaksi.

Poliisin tietoon tulee lukuisia pyörävarkauksia vuosittain. Tapauksia tutkitaan ja selvitetään, mutta myös pyörän oma-aloitteinen etsintä voi edesauttaa pyörän löytymistä oikealle omistajalle, kuten tässä tapauksessa kävi. Pyörän hankintahetkellä kannattaa pyörän sarjanumero ottaa talteen sekä huolehtia riittävästä lukitsemista.

Poliisi mitannut erittäin kovia ylinopeuksia Itä-Uudellamaalla – useita ajokortteja lähtenyt jo hyllylle

23.04.2020 klo 12.16 Itä-Uusimaa

Aurinkoinen ja kuiva keli ja teille vaihdetut kesänopeudet ovat saaneet aikaiseksi sen, että kaasua painetaan kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat useilta kuljettajilta.

Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin partiot mittasivat viime viikonloppuna 17.4.–19.4.2020 erittäin kovia ylinopeuksia poliisilaitoksen alueen pääväylillä sekä myös pienemmillä tieosuuksilla.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia mitattiin viikonlopun aikana Porvoossa, Hyvinkäällä, Vantaalla ja Mäntsälässä kahdeksan. Törkeimmät lukemat mitattiin Hyvinkäällä ja Mäntsälässä. Hyvinkäällä kuljettajalle mitattiin Valtatie 3:lla nopeudeksi 245km/h. Sallittu nopeus kyseisellä tiellä on 120km/h. Mäntsälässä, Nummisentiellä kuljettaja kaahasi 164km/h, sallitun nopeuden ollessa 60km/h.

Korttinsa hyllylle viikonloppuna kaahasi peräti 24 kuljettajaa.

– Heistä kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja 16 kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Timo Leppälä.

– Osa näistä kuljettajista vaaransi liikennettä lisäksi keulimalla moottoripyörällä ja osalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, Leppälä jatkaa.

Näissä tapauksissa kovimmat nopeudet mitattiin Porvoossa Nesteentiellä, missä kuljettajalle mitattiin nopeudeksi 102km/h, kun sallittu nopeus on kyseisellä tiepätkällä 60km/h. Tuusulassa Tuusulanväylällä poliisi nappasi kaksi moottoripyörillään keulinutta ja kaahaillutta kuljettajaa.

Samaan poliisin haaviin jäi tässä yhteydessä myös kolme rattijuoppoa ja neljä kuljettajaa, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Nyt alkuviikosta sama ralli on jatkunut. Maanantain ja keskiviikon välisenä aikana mitattiin nopeuksia, joista kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja viidentoista kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä. Myös näiden kaikkien 23 kuljettajan ajokortit lähtivät hyllylle.

– Tällainen ilmiö toistuu lähes joka kevät ja poliisi peräänkuuluttaa nyt kaksi- ja nelipyöräisten ajoneuvojen kuljettajilta malttia liikenteeseen. Kovilla nopeuksilla voi olla paljon vakavammatkin seuraukset, kuin sakkolappu tai ajo-oikeuden menetys. Kovat nopeudet etenkin pienemmillä tieosuuksilla tai taajamissa, missä liikenteessä on myös paljon jalankulkijoita, voivat aiheuttaa jopa kohtalokkaita seurauksia, Leppälä summaa.

Varkaissa pinkillä autolla

22.04.2020 klo 20.04 Lounais-Suomi

Lounais-Suomen poliisi hälytettiin keskiviikkoiltapäivänä kiireelliselle tehtävälle Salon Pertteliin.

Ilmoituksen mukaan kaksi päihtynyttä miestä olivat yrittäneet anastaa autonrenkaita. Tultuaan häirityiksi he pakenivat autollaan paikalta ja osuivat paetessaan ilmoittajaan, joka loukkaantui.

Miehistä, sekä heidän käyttämästään autosta saatiin poikkeuksellisen hyvät tuntomerkit.

Miehet olivat keksineet lähteä varkaisiin kirkkaan pinkiksi maalatulla Skodalla, jonka omatekoinen rekisterikilpi oli heidän mielestään kekseliäs ja ajankohtainen COVID-19. Toista samanlaista ajoneuvoa Salon Perttelissä tuskin liikkuu.

Miesten ja auton tavoittaminen ei siis osoittautunut poliisille kovinkaan vaikeaksi.

Tapahtumasta pyydettiin paikallisen nettipoliisin toimesta vihjeitä, eikä kulunut pitkäkään aika, kun auto löytyi vihjeen perusteella Perttelistä erään talon talliin piilotettuna, ympärillään kohtalainen määrä anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

Kiitämme asian selvittelyssä auttaneista vihjeistä. Niitä tuli monta.

Kaksi miestä on otettu kiinni epäiltyinä ryöstöön sekä muutamiin muihin asiaan liittyviin teonkuvauksiin.

Salon polisii jatkaa miesten edesottamuksien selvittelyä.

Jaa artikkeli: