Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pompotellen liikkuvat lapset

Niinistön koululla sai varautua 10. syyskuuta kuuntelemaan jopa useammasta tuhannesta pompusta lähteviä ääniä. Alakoululaiset harjoittelivat koripalloa. Koriskoulua vetää Kouvot, joka on perustettu vuonna 1964.
Maksuton Pikkusudet-koriskoulu 6-9-vuotiaille alkoi elokuussa. Sen teemana on Kasva isoksi, pelaa korista. Ilmaisjaksossa on mukana kaikkiaan noin 200 lasta. Ensimmäistä kertaa mukana olivat 2004-2005 syntyneet.
Järjestämisessä seuran aktiivinen ote on tärkeää. Seura nimeää ohjaajat, jotka valmentavat ja ovat vastuussa. Seura lunastaa kullekin koriskoululaiselle koripallokoululisenssin, joka kattaa Pirkka Pikkusudet-koripallon, kausituotteen sekä vakuutuksen.
Tavoitteena on liikuttaa lapsia valtakunnallisesti ja yhteisvastuullisesti. Alakoululaisia halutaan innostaa liikunnan pariin ja mahdollisesti aloittamaan seuran toiminnan mukainen koripalloharrastus. Koriskoululaiset voivat osallistua oman paikallisen alueen tai lähialueen Pikkusudet-korisriehaan.

Sinivalkoiset pallot pomppivat monet kerrat syksyn mittaan.
Pelitunnelmiin päästiin harjoittelun jälkeen.

Ryhmässä toimimista

Lapsilta löytyy tervettä leikkimielisyyttä, kuten asiaan kuuluu. Välillä harjoituksissa kiipeiltiinkin puolapuilla, mutta aina palattiin kuuntelemaan tarkasti ohjeita.
Harjoituksessa Kouvojen juniorivalmentaja Jukka Vesala opasti lapsia kahden pallon samanaikaiseen pomputtamiseen. Ensin kumpaakin pomputeltiin samaan aikaan ja sitten eri tahtiin. Siinä vaiheessa pallojen jyminä oikein korostui.
Kouvot on järjestänyt koriskouluja lapsille Niinistössä nyt viiden vuoden ajan. Vastaavia ryhmiä järjestetään myös Kouvolassa sekä Kuusankoskella. Ryhmiä on tytöille sekä pojille, ja osa harjoituksista vedetään yhdessä.
Pikkusudet -koriskoulu mahdollistaa koripalloharrastuksen aloittamisen lähellä kotia. Siitä Niinistön koulu on hyvä esimerkki.
Elo-syyskuun ilmaisjakson jälkeen toiminta vaihtuu maksulliseksi, tällöin tehdään päätökset harrastuksen jatkamisesta. Mikäli harrastus ei seurassa jatku, jää kuitenkin toiminnasta muistoksi pallo, jonka kanssa voi jatkaa pelaamista vaikka omalla kotipihalla kavereiden kanssa.
Jukka Vesala painotti lasten liikkumaan saamisen tärkeyttä. Siitä koriskoulu lähtee. Tärkeitä asioita ovat myös ryhmässä toimiminen ja sosiaalisuus. Vasta niiden jälkeen tulee se, että seuraan saataisiin lisää pelaajia.
Harjoituksia käydään leikin varjolla. Kuka pelkää pelimiestä -hippaleikissä onnistui yksi selviämään niin kauan jäämättä kiinni, että kaikki muut olivat vastassa. Siinä vaiheessa oli jo hippojen rivi niin tiuha, että pitäisi omaksua sammakkomaisia hyppytaitoja ja gepardin juoksukykyä päästäkseen turvaan.
JK

Kartioiden asettelua täytyi välillä korjailla.
Ote pallosta oli tiukka ja vauhti oli taattua.

Artikkelikuva: Pallo täytyi pompotella värikkäiden kartioiden läpi. Ne lähtivät väistämättä liikkeelle.

Jaa artikkeli: