Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Puotimuseolla soi harmonikka

Perinteinen kesäkauden avaus Kustaan Kuhinoiden merkeissä järjestettiin aurinkoisena päivänä
Valkealan Puotimuseolla. Kustaan Kuhinat on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2001.

Tälläkin kertaa myös Kus­taa kunnioitti läsnäolol­laan kesä-vieraita. Pi­halla paistuivat makkarat ja lasten pomppulinna oli valmii­na pomppuintoisille.

Kahvit tarjottiin vieraille JEV-säätiön tukemana. Puotimuseon Ihan hanurista-näyttely ilahdut­taa vielä koko kesän kävijöitä.

Perinteinen arpamyynti on yhdistykselle tärkeä tulonlähde ja tälläkin kertaa palkintopöytä notkui hienoja arpapalkintoja.

Nita Ahola

Kouvolan kaupungin terveh­dyksen tilaisuuteen toi liikunta-ja kulttuurilautakunnan varapu­heenjohtaja Nita Ahola.

– Kustaan kuhinat on yksi kesän ensimmäisiä tapahtumia koko Kouvolassa. On aika naut­tia kulttuurista, liikunnasta ja yhdessäolosta historian lomas­sa, Ahola totesi.

Kulttuuritoimijoilla on Aho­lan mukaan merkittävä rooli ja jalansija Kouvolassa. Kulttuu­ri tarjoaa paikkakuntalaisille ja muille vierailijoille elämyksiä ja tunteita, asioita mitä ei muualla välttämättä koe.

– On hienoa, että ylläpidetään Puotimuseota ja tätä upeaa mil­jöötä, Ahola kiittelee.

Paikallinen tietokirjailija

Nuori valkealalainen tieto­kirjailija Elias Hiltunen oli esittelemässä tuotantoaan Kä­räjätalolla. Hiltunen kertoo in­nostuksensa ja kiinnostuksensa historiaan ja erityisesti sotahis­toriaan tulevan ainakin osittain hänen isältään.

– Olen lukenut paljon sotaan liittyvistä asioista. Siitä on syn­tynyt muutama kirja.

Elias Hiltunen on julkaissut jo kolme kirjaa omakustantei­sena. Hän pitää tätä kolmatta tänä vuonna ilmestynyttä kirjaa tähän astisista kirjoistaan pääte­oksena.

Elias Hiltunen on valkealalainen tietokirjailija

Uusinta kirjaa Hiltunen teki noin puolitoista vuotta. Ensin vuorossa oli suunnittelua ja tie­tojen keräämistä. Kirjan läh­deluettelo onkin kunnioitusta herättävä. Hiltusen kirjoja voi ostaa Käräjätalolta.

Kohtelias nuorimies kertoi kesälomasuunnitelmiin kuulu­van muutama reissu Suomessa. Hän aikoo myös vierailla eri so­tamuistomerkeillä.

Kustaan kuhinoissa saatiin kuulla myös musiikkia. Kirkon­kylän Luova lava-ryhmä kävi myös antamassa iloiset maisti­aiset tulevasta esityksestään.

Helteinen heinäkuu

Koko perheen tapahtumaa juhlittiin Puotimuseolla heinä­kuun 2. päivänä. Pihassa oli taas pomppulinna lapsille ja frisbee­golfiakin pääsi kokeilemaan. Myyntiaitat olivat avoinna ja monet päätyivätkin ostoksille ja ihastelemaan tarjontaa.

Vuoden Elovalkeakylä Vuo­hijärvi oli hyvin edustettuna ti­laisuudessa. Aina yhtä iloiset ja hyväntuuliset Elo-Maija Taina Horppu ja Elo-Matti Hannu Nurmi nauttivat tapahtumas­ta yhdessä muiden vieraiden kanssa. Teija Järvenheimo piti kattavan esityksen Vuohijärven historiasta.

– Kalso-niminen henkilö mai­nitaan saapuneen Vuohijärven eteläpäähän jo 1300-luvulla, samoihin aikoihin kuin Oravan Matti Valkealaan, Järvenheimo kertoi.

Järvenheimolla on vankka tuntemus alueen historiasta ja myös nykyajasta. Mielenkiin­toisen esityksen pääsee koko­naisuudessaan kuulemaan Elo­valkeiden avajaisissa Horpun uimarannalla 29.7.2022.

Luvassa on monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa, joten lähtekäämme kaikki juhlimaan Valkealan omaa juhlaa Eloval­keille.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: