Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pyörällä maastoon

Mielakan Bikepark hyödyntää alueen maaston korkeusvaihtelua. Ohjatut pyörälenkit, aloittelijatorstait ja muu teemapäivät tarjoavat vaihtoehtoja maastopyöräilyn ystäville. Suositulla Hissipyöräily tutuksi -kurssilla laskettiin mäenrinnettä eri suuntiin.
Paikalla oli 13. kesäkuuta noin 30-40 harrastajaa. Ensin käytiin läpi teoria-asioita ja sitten päästiin alamäkipyöräilyn pariin.

Hissin etu on huomattava.

Reittejä riittää

Bikeparkin kesätyöntekijä Joona Mukkala on 15-vuotias lahtelainen. Hän harrastaa ja kisaa DH:ssa (Downhill).
Joona Mukkala kertoi Bikeparkin olevan useita vuosia vanha. Hän mainitsi, että alamäkipyöräilyssä aloittelijan on vaikea löytää itselle sopiva vauhti ja itseluottamus. Harrastettuaan tottuu menemään, ilman että pitää jarruja pohjassa.
Bikeparkin reitit vaihtelevat aloittelijoille sopivasta vaikeaan. Niiden välissä on haastavia, helpohkoja ja enduroratoja.
Ratojen nimeämisessä on käytetty runsaasti mielikuvitusta. Sitä voi ulkopuolinen vain arvailla, mistä on keksitty niin monipuolinen reittinimistö, että niiden joukossa ovat Vihko auki, Vattupuska, Myyrä, Tarzan was here, Vuorimunkin kirous ja Saab goittaa.
-Reittien nimien takana on tarinoita reittien tekijöistä, rakennuksesta ja Mielakan historiasta, kertoi Mielakan Rinnekeskus OY:n toimitusjohtaja Inka Kaltola.
-Meillä on myös 12 pyörän pyörävuokraamo sekä pyörien huolto. Nyt rinnekahvio on avoinna ihan kaikille ulkoilijoille. Ja meiltä löytyy ihan maastopyöräreittejä alamäkireittien lisäksi, Inka Kaltola esitteli palveluita.
JK

Korkealta pääsee laskemaan eri suuntiin, joten vaihtelu on varmaa.


Jaa artikkeli: