Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Pyörillä ja jaloin uutta reittiä

Avajaispäivään oli ilmoittautunut noin 40 pyöräilijää ja 30 vaeltajaa. Kolmessa ryhmässä he lähtivät Orilammen majan pihasta.

Moni oli kokeillut Reporeittiä jo ennen avajaisia. Kyvin toiminnanjohtaja Jukka Kinnunen ja hankepäällikkö Mikko Vaurula kertoivat saaneensa myönteistä palautetta kohdatuilta reitin käyttäjiltä. Ilman uusia opasteitakin oli ollut helppo pysyä reitillä, joka toimii hyvin pyöräilijöillekin. Palautetta tuli myös hienoista maisemista ja tukevista silloista.

Orilammen majan pihassa valmistautuivat hyväkuntoiset ihmiset avajaispäivän avoimeen osuuteen. Tavoitimme kaksi naista odottelemasta aloitusta. Joukko täydentyi pian viiteen henkeen. Kuudetta ilmoittautunutta ei näkynyt.

Laura Pursiainen kertoi heidän olevan VeloSaimaan väkeä Mikkelistä. Hän oli ensikertalainen Repovedellä ajelemassa. Seija Tarkiaselle puolestaan maisemat ovat tuttuja. Hän ylisti erityisesti Matkoslammen levähdyspaikkaa ja sen ”käpyä”. Anna Siiriäinen kertoi, että hänen poikansa on käynyt Repovedellä. Kun kuvat saatiin otettua, Valtteri Mertaoja ja Niko Oksanen kertoivat vielä seuran toiminnasta. Melkein joka ilta on joku porukka lähdössä ajamaan. Wap-ryhmästä saa vähintään jonkun ajoseuraksi, kunhan kyselee. Velon omat ajot ovat torstaisin. Valtteri kertoi osallistuneensa paljon yhteisiin ajoihin.

Jukka Kinnunen kuulutti väkeä koolle kertoakseen hieman päivän suunnitelmista ja reiteistä. Pyöräilijät lähtivät ohjatusti ensin liikkeelle. Valittavana oli helppo reitti kohti Mäntyharjua tai vaativampi Repoveden ympäri. Kävelijät lähtivät kohti Murjanvuorta osan jatkaen Särkilammen luontotuvalle asti eväs- ja huoltotaukoa viettämään.

• A&SK

Artikkelikuva: Anna Siiriäinen, Laura Pursiainen, Seija Tarkiainen, Valtteri Mertaoja ja Niko Oksanen saapuivat Reporeitin avajaisiin Mikkelistä.

Kyvin toiminnanjohtaja Jukka Kinnunen toivotti väen tervetulleeksi avajaisiin ja esitteli vaihtoehdot ennen ryhmiin jakautumista.
Jaa artikkeli: