Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Rakkauden juhla

Häätapahtuma Love me do:n taustaryhmä ei jäänyt lepäämään laakereillaan keväällä, vaan toi häävinkkejä kevääseen ja kesään syksyn tapahtumaa odotellessa.

Suomen suurimmat häämessut järjesti kesäkuussa virtuaaliset häämessut yhteistyössä Taikalyhty Oy:n ja Hääideasivusto amoriini.comin kanssa. Tavoitteena oli pilottitempauksena yhdistää hääparit ja hääyritykset kautta Suomen.

Palvelun tarjoajia oli runsaasti. Maistiaisina esimerkiksi hyvin marjaisaa marmeladia ja macaronseja.
Mustion linnan kattauksessa esiteltiin menuehdotus. Siihen kuului esimerkiksi karitsatartaria.
Olisitko kuvasta keksinyt, että tämä kaksikko on ollut aiemminkin Valkealan Sanomissa? 26.9.2018 he esittivät vuorovaikutteisen Mieletön
mystinen metsäseikkailu -esityksen kirjastossa. Kruuvaus on bilebändi, jota Emmi Aarnio-Metsänen ja Tiina Laitinen esittelivät messuilla.

Kattavasti esittelyä

Tammikuussa todistin Love me do:ssa ensimmäistä kertaa käytyä hääkampausten kilpailua. Sen voitti Punavuoren Velvet-kampaamossa työskentelevä Ida Kolari. Häämessujen kävijät saivat seurata kampauksien syntymistä ja lopuksi valmiita kampauksia finaalinäytöksessä.

Tuomariston mielestä Ida Kolarin kampaus oli moderni ja ajanhenkinen, mutta samalla ajaton. Kampaus oli yhtä aikaa vahva ja herkkä, kokonaisuus puolestaan tasapainoinen ja romanttinen. Mallin yllä oli by Katariinan morsiuspuku, Woodmindin korvakorut. Kukat olivat Greenhome Viherpalvelun ja meikkaus Heidi Hyttisen. Kilpailun voittajan palkintoihin kuuluu näytteilleasettajan paikka Love me do Autumn Fair 2020 -häämessuilla.

Love me do Winter Fairissä oli häämuotinäytöksiä, luentoja, työpajoja, häämusiikkia ja vaikka mitä muuta. Helsingin Kaapelitehtaalla oli runsas määrä erilaisia näytteilleasettajia.

Tässä tehdään kilpailun voittanutta kampausta.
Valkoisen asema on edelleen vahva häämuodissa.
Erilaisin koristein saa mekkoihin loputtomasti vaihtelua.

Kevään tiedoista

Love me do crew keräsi artikkeliin tietoa hääpareille vihkimiseen ja häiden sunnitteluun sekä niiden järjestämiseen poikkeusaikana.

Osa hääpareista halusi mennä keväällä naimisiin, mutta siirtää hääjuhlan. Kirkollisissa toimituksissa lähiomaisten suhteen oli joustoa. Suurperheen ei siis tietenkään tarvinnut jättää lapsia pois. Meni sitten kirkossa tai maistraatissa naimisiin, täytyy paikalla olla ainakin kaksi vähintään 15-vuotiasta todistajaa. Kesäkuussa väkeä sai tulla häihin jo useampi kymmenen.

Tärkeää oli huolehtia, että avioliiton esteiden tutkinta on voimassa vihkimisen aikaan. Todistus on voimassa neljä kuukautta antopäivästä, joten se täytyi huomioida.

Yksi mahdollisuus oli kuvata vihkiminen ja laittaa se näkyville läheisille, jotka eivät pääse paikalle. Tätä materiaalia saattoi sitten hyödyntää myöhemmin.

Myöhemmin pidettävässä hääjuhlassa voi pyytää papin siunaamaan avioliiton. Erillisessä vihkimisessä ja hääjuhlassa on esimerkiksi se hyvä puoli, että pukuja voi hyödyntää molemmissa.

Jos siirtää häät vuodelle 2021, ei vihkipaikkaa voi välttämättä varata vielä tai osa palveluntarjoajista voi olla haluttuna ajankohtana jo varattu.

Pienyrittäjän selviytymistä helpottaa, mikäli siirretyt juhlat maksetaan ennakkoon. Häiden maksaja voi myös hajauttaa eri laskuja. Tilanne on vaikea, mutta alalla uskotaan siihen, että yhdessä selvitään. Yrittäjät voivat myös tukea toisiaan. Esimerkiksi pitopalvelu voi ruokaa asiakkaille kotiin viedessään viedä samalla kukkakaupan kukkalähetyksiä.

Täysin uutta ei häiden juhliminen eri kerroilla ole. Kiinassa tutustunut pari meni siellä naimisiin. Suomessa vietettiin toiset häät, kun täältä eivät päässeet ihmiset Kiinaan. Sulhasen suvun kanssa juhlittiin sitten Amerikassa.

JK

Miesten juhlamuoti on perinteisesti mustavalkoista, mutta poikkeuksiakin toki on.
Nykyään mustaan pukeutunut morsian herättää huomiota. Mustaa on kuitenkin käytetty häämekoissa jo aikaa sitten.
Kukat ovat oleellinen osa häiden tunnelmaa.
Konditoria Pink Lemonin kakussa on romanttisesti kuvattu vihkiparin matkaa.

Artikkelikuva: Morsian saa kimaltaa juhlapäivänään.

Jaa artikkeli: