Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Rakkaudesta syntymäpäivänä

Marika Hölttä ja Juho Lepistö konsertoivat Kuusankosken 19. kirkkomusiikkiviikolla. Marika Hölttä täytti 21. marraskuuta 28 vuotta. Konsertti olikin oivallinen tapa juhlimiseen.
Marika Hölttä toivoo voivansa laulunlahjallaan rikastuttaa toisten ihmisten elämää. Hän laulaa myös Luojamme kunniaksi. Rakkaus oli kantavana teemana läpi konsertin viidentoista teoksen.
Mozartin Tu virginum corona teoksesta Exultate, jubilate, Schubertin Ave Maria, Oskar Merikannon Oi kiitos, sa Luojani armollinen, Kuulan Sinipiika, Offenbachin Olympian nukkeaaria ”Les Oiseaux” -oopperasta Hoffmanin kertomukset ja muut esitykset loivat konsertista kauniin juhlallisen kokonaisuuden.
Suomennokset auttoivat hahmottamaan monikielisen konsertin ajatuksia. Useamman kappaleen sanat oli Marika Hölttä itse suomentanut.
Nukkeaaria oli konsertin hauskinta antia. Kappale jakautuu väkisinkin useampaan osaan, sillä eihän vieterinukke yhteen menoon voi laulaa. Siksi kappaletta laulava tarvitsee avustajan. Sillä mikäpä vieterinukke voisi itse virittää itsensä. Rakkaudesta on tämäkin aaria rakentunut. Nuorelle tytölle puhuu rakkaudesta esimerkiksi sinitaivaan tähti.
Laurettan aaria ”’O mio babbino caro” on monin verroin oopperaansa tunnetumpi. Sitä on kuultu niin sarjoissa kuin elokuvissakin, ja moni on laulun levyttänyt. Senkin Marika tulkitsi herkän kauniisti.
JK

Juho Lepistö tulkitsi yksin Rachmaninovin Etydin Op. 33, No. 2.
Marika Hölttä on kotoisin Kuusankoskelta, joten kuulijoissa oli varmasti monia, joille hän on tuttu jo vuosien takaa.
Jaa artikkeli: