Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Rallicrossin NEZ-kilpailut Tykkimäellä

Rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruussarjan, RallyX:n, kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Kouvolan Tykkimäellä viikonloppuna 27.-29.5.2022. 

Mukana Kouvolassa on jopa 100 kuljettajaa viidessä eri luokassa. Kuljettajien joukossa on kovia nimiä, kuten nelinkertainen rallicrossin maailmanmestari Johan Kristoffersson, niin ikään MM-sarjan kuljettaja Niclas Grönholm, joka voitti MM-osakilpailun 2020 Tykkimäellä, SM-voittaja Jere Kalliokoski ja kaksinkertainen jääradan SM-hopeamitalisti ValUA:n Jari Tuuri. Heidät nähdään Supercar-luokassa, joka on niin sanottu lajin kuninkuusluokka.

Avoimessa 2-vetoisten luokassa on paljon kotimaisia kuljettajia. SM-sarja alkaa vasta heinäkuussa, joten moni on lähtenyt testaamaan vauhtia kovatasoiseen kilpailuun. Valkealan UA:sta mukana ovat Jori Seppälä, Jarno Vanhatalo ja Anton Seppä.

Crosscar-luokissa on myös hyvä edustus suomalaiskuljettajia. Valkealan UA:ta edustavat Xtrem junior-luokassa mukana oleva koko sarjan kiertävä Tino Niemi ja Kouvolan osakilpailut Xtrem-luokassa ajavat Marko Vainikka.

Järjestävä seura, Valkealan Urheiluautoilijat, on tehnyt RallyX:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen eli Kouvolassa kilpaillaan sarjan merkeissä myös vuosina 2023 ja 2024.Tykkimäen rinteille odotetaan tuhansia rallicrossin ystäviä. Nähtävää riittää varmasti! Kuljettajille vaativa ja vaihteleva rata on ollut kansainväliselläkin tasolla todella tykätty. 

Artikkelikuvan ottanut Päivi Mentula. Kuvassa Team Dynamo, kuljettajat Jari Tuuri ja Anton Seppä valmiina RallyX Kouvolaan

Jaa artikkeli: