Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ranskalaisia Tykkimäellä

Tykkimäen pääsisäänkäynnin luona ja vähän edempänäkin oli ranskalaisia autoja esillä 18.ja 19. toukokuuta. Lauantaina vietettiin huvipuiston avajaisia. 


Citroënin sympaattisen punaisen avoauton kohdalla osui silmiin tieto, että auton kotipaikka on Valkeala. Auton tarina ei ole sieltä ilmeisimmästä ja tavallisimmasta päästä. Martti Rakkolan omistama auto on rakennettu Suomessa. Painoa on 1290 kilogrammaa ja huippunopeus on 170 kilometriä tunnissa. Vuosimallia 1970 oleva ID20 – D Super Cabriolet on valmistettu Ranskassa. Tehoa löytyy 81 hevosvoimaa.


Mikko Komonen Valkealasta kertoi opiskelleensa käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Opiskelukaverilla ollut auto oli silloin musta umpiauto, neliovinen Sedan. 


– Hänellä oli haaveena rakentaa tästä avoauto ja haki sitten siihen aikaan lääninkatsastuskonttorilta Lappeenrannasta luvat siihen ja sai luvat läpi. 
Sitten opiskeluaikoina alkoi projekti. Mikko oli jonkun verran mukana auttamassa. Mika Vesalainen siihen aikaan omisti auton ja rakensi sen. 


-Kyllä se oli hieno. Tämä on -92 silloin muutoskatsastuksen jälkeen saatu liikenteeseen. Me käytiin tällä kesällä ajelullakin silloin, Mikko mainitsi. 
Muutama vuosi sitten Mikko tapasi Martti Rakkolan Swap & Meetissä Kouvolan raviradalla. Sen jälkeen auto koki jonkun verran pieniä muutoksia.  
-Niin se vain on, että vanha kissa jaksaa vielä mennä, lisäsi Mikko lopuksi. 

JK

Otsikkokuva: Martti Rakkola istahti avoajokkiinsa.

Ei taida olla ihan tämän vuoden mallia, vaikka uus onkin

Rautaisia ranskattaria kelpasi katsella.

Jaa artikkeli: