Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Raviradan joulu

Perinteinen Eläinten joulu ja Erätulet järjestettiin Kouvolan Raviradalla ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Joululaulut, katsomon tuottajantorin myyntipöytien antimet ja ohjelma loivat jouluista tunnelmaa.

Joulupuuroa oli tarjolla ilmaiseksi. Mukaan saattoi perinteisen kanelin ja sokerin lisäksi valita myös voita ja rusinakeittoa. Puuro maistuikin hyvin talvenviileydessä. Erätulien luona oli mahdollisuus paistaa makkaraa.

Erävaarit kertoivat sisätiloissa metsän elämästä. Esillä olleiden täytettyjen eläinten kohdalla saattoi testata, miten hyvin lajituntemus on hallussa.

Match show’ssa luokkina olivat Pennut alle 1v ja Veteraanit yli 8v, Pienet koirat (pöydällä esitettävät) ja Isot koirat. Minna Hämäläinen, Miia Puhakka (kennel Blastwawe) ja Maarit Lempiäinen tuomaroivat.

Ulkoalueella pääsi tutustumaan Hembölen eläimiin kuten ankkoihin. Poniratsastus, -ajelu ja koiravaljakkokyyditys viihdyttivät monia.

Ohjelmaan kuului esimerkiksi seurakuntapastori Heidi Arposen joulurauhan julistaminen luonnolle ja eläimille, koiravaljakkonäytös radalla sekä joululauluja Duo Elina ja Erikalta eli Elina Hämäläiseltä ja Erika Lehtisalolta.

JK

Tapahtuma kokoaa eri sukupolvet viettämään yhdessä aikaa.
Ravejakin nähtiin. Tässä tosin ei mennä lähtösuunnassa.
Puuro teki kauppansa talvisäässä.
Rakovalkeiden tunnelmaa hakeakseen kannattaa olla ajoissa liikkeellä.
Aasi on yksi jouluun eniten liitetyistä eläimistä.
Sisällä oli myynnissä monenlaisia tuotteita.
Jaa artikkeli: