Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ravitsemustietoa taitoluistelutähdeltä

Marraskuun kolmantenatoista huomasin Simelius-salin lähistöllä olleesta esittelypisteestä, että jotakin täytyy tapahtua. Vilahdin luvan kanssa saliin, jossa luennoi parhaillaan Laura Lepistö. Aiheena oli ravitsemus.
Ravitsemusseminaari suunnattiin esimerkiksi urheilijoille, vanhemmille ja valmentajille. Laura Lepistön lisäksi terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen luennoi aiheinaan Urheilijan ravitsemus – Ravinnolla puhtia arkeen ja treeni kulkemaan sekä Häiriintynyt ruokasuhde urheilijalla – Kun ruoka pelottaa.
Seminaarin järjestivät KymLi, Kymsote, Kouvolan Urheiluakatemia ja Mehiläinen Oy.

Laura oli valinnut valokuvia kuvittamaan kerrontaansa. Varhaisimmat olivat lapsuudesta.

Huippuluistelija

Huippu-urheilun arjesta kertoi omia kokemuksiaan Laura Lepistö, taitoluistelun Euroopan mestari, MM – pronssimitalisti ja yrittäjä.
Laura Lepistö harrasti äidin iloksi pianonsoittoa. Hän oli vauhdikas ja energinen lapsi. Harjoittelumäärä nousi nopeasti. Kavereita oli koulusta ja luistelusta. Kaverien mukana oleminen olikin yksi taitoluistelun suurimpia motivaattoreita.
Aktiivisessa lapsuudessa ruokailu oli mutkatonta. Ruokaillessa keräännyttiin yhteen. Energiaa kului. Ravintopäiväkirjan pitäminen tuli ajankohtaiseksi jo lapsuudessa.

Laura Lepistö on kokenut taitoluistelu-urallaan niin voittoja, haasteita kuin glamouriakin.

MM-kilpailuissa Laura Lepistö pääsi heti kympin sakkiin. Kiira Korven kanssa hän oli tasainen kilpakumppani.
Sykähdyttävin hetki Lauran uralla oli vuonna 2009. Hän pitää todella hienona sitä, että pääsi inspiroimaan muita. Laura voitti EM-kultaa. Menestyksen myötä tuli mediahuomiota ja julkisuutta. Kisoja seurasi huomattava osa Suomenkin väestöstä.
Julkisuudesta tuli alkushokki. Laura pystyi puhumaan asiasta Kiira Korven kanssa. Ihana manageri oli tukipilari.
Kilpailu-uransa Laura Lepistö päätti 2012. Lopettamispäätökseen vaikutti esimerkiksi aiemmin tapahtunut akillesjänteen tulehtuminen.

Laura Lepistö on yksi Suomen menestyneimmistä taitoluistelijoista.

Ura mahdollisti esimerkiksi sen, että Laura Lepistö pääsi taitoluistelemaan etenkin Baywatchista ja Ritari Ässä -sarjoista tunnetun David Hasselhoffin kanssa. Laura Lepistö oli yksi David Hasselhoff Show’n vieraista.
Mieluisalla näytösluistelulla Laura sai pehmeän laskun irti kilpailuista. Leirit ja esikuvatyö ovat Lauran sydäntä lähellä. Ylelle hän pääsi asiantuntijatöihin. Taitoluistimia ja tarvikkeita valmistavalle Riedellille Laura on myös tehnyt töitä.
JK

Jaa artikkeli: