Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Rehtorin aamukahvit Valkealan yläkoululla

Valkealan Yläkoulun rehtori Pauli Pölönen kutsui oppilaiden huoltajia, koulun henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita ja muuten valkealalaisia aamukahvitilaisuuteen 10. toukokuuta.

Kaksituntinen kahvittelutapahtuma Yläkoulun ruokalassa oli osa 10-vuotisen Kouvolan juhlintaa. 

– Koulussamme on muun muassa kotitaloustunneilla tehty Kouvola-kakkuja sekä syöty juhlava lounas, rehtori kertoo viikon muusta ohjelmasta. 

Lisäksi viikon aikana kuultiin Kouvola-aamunavaus sekä siivottiin kouluympäristöä. Aamukahvin tarkoituksena oli avata koulun ovet vierailijoille.

Rehtori Pauli Pölönen kertoi kahvinjuonnin lomassa uudesta monitoimitalosta. Hanke on alkanut vuonna 2016, ja alustavan tiedon mukaan se olisi valmis vuoden 2022 aikana. Monitoimitalon tarkoituksena on kerätä julkiset palvelut saman katon alle. 

– Taloon on suunnitteilla esimerkiksi uusi yhteinen koulurakennus, kirjasto ja nuorisotyön tiloja. Lisäksi rakennukseen tulee hyvät musiikin ja kuvaamataidon opetustilat, jotka palvelevat musiikin ja kuvataiteen harrastajia myös kouluajan ulkopuolella, Pauli kertoo.

Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia parantamaan suunnitellaan myös uusi liikuntasali. Sille on kysyntää, vaikka salit on jo Valkealatalolla ja Uttihallissa. 

– Näitä kolmea salia pystytään tulevaisuudessa hyödyntämään esimerkiksi eri lajien turnauksissa,  Pauli selittää.


Myös alueen yrittäjien toivotaan hyödyntävän tulevaa monitoimitaloa tapahtumien järjestämisessä.  Tarjolla tulee olemaan hyvät aula- ja esiintymistilat. 

Saadun palautteen perusteella monitoimitalo on erittäin odotettu, varsinkin, kun Kirkonkylän koulun oppilaat ovat väistötiloissa. Yläkoulun rakennus sekä keittiötilat alkavat tulla tiensä päähän. 

– Uudessa koulurakennuksessa tulee olemaan enemmän oleskelutiloja kuin nykyisessä, ja uudet tilat lisäävät viihtyvyyttä. Uusissa keittiötiloissa huomioidaan työergonomia, Pauli sanoo.

HS

Jaa artikkeli: