Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Rokkiralli

Syyskuun toisena viikonloppuna Tykkimäen moottoriradalla seurattiin Rokkirallia. Lauantai-iltapäivänä ehti hyvin vielä nähdä ajoja. Päivän mittaan oli useita taukoja.

Rokkiralli Ry:n sivustolta selviää, että Tykkimäen Moottoriradalla on pituutta 1060 metriä. Rata on 12-18 metriä leveä. Rakennusvuosi oli 1979. Rokkirallia ajettiin Kouvolassa ensimmäisen kerran vuonna 2000.

Lauantaina vuorossa olivat superi, vetari ja leidi, sunnuntaina superi, kardaani ja junnu. Junior Rock eli junnuluokka on 15-18 vuotiaille kuljettajille. Auto voi olla etu- tai takavetoinen. Luokkaan kuuluu, että van-hemmilta täytyy olla lupa rokkirallin ajamiseen.

Lady Rock, eli leidiluokka on täysi-ikäisyyden saavuttaneille naisille. Kisarenkaiden täytyy olla katuliikenteeseenkin hyväksyttyjä renkaita. Talvella piikkipyörät pitää kuitenkin olla ralliin tarkoitettu. Niin sanotut ruusunastat ovat kiellettyjä.

Kardaani Rock on tarkoitettu vain takavetoisille autoille. Autoja saa virittää. Turboja ja ilokaasuja ei kuitenkaan saa käyttää.

Vetari Rock, eli etuvetoluokassa semifinaali- ja finaaliautot ovat myyntivelvotteisia. Niiden myyntihinta on 650 €.

Super Rock, eli superluokka mahdollistaa turbot, ei kuitenkaan ilokaasua. Kilpa-autolle ei ole asetettu painorajaa. Rallirenkaat, sekä sliksit sallitaan.

Janne Kousa

Jaa artikkeli: