Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisin tiedotteista 16.5.-19.5.

Mopoauton ja täysperävaunuyhdistelmän välinen liikenneonnettomuus Porintiellä Vihdissä

19.05.2020 klo 14.25 Länsi-Uusimaa

Maanantaina aamupäivällä tapahtui Porintien ja Oinasjoentien risteyksessä kolmipyöräistä mopoautoa kuljettaneen henkilön loukkaantumiseen johtanut onnettomuus. Hän oli ajanut Oinasjoen risteyksestä Porintielle ilmeisenä tarkoituksenaan ylittää tie kevyenliikenteen väylälle. Helsingin suunnasta tulleen täysperävaunuyhdistelmän kuljettaja oli mopoauton havaittuaan yrittänyt väistää pientareen puolelle. Yhdistelmä kuitenkin osui mopoautoon sillä seurauksella, että mopoauto kaatui. Molemmat ajoneuvot vahingoittuivat törmäyksessä. Mopoautoa kuljettanut henkilö kuljetettiin sairaalahoitoon.

Poliisi voitti juoksukilpailun Lahdessa

19.05.2020 klo 08.42 Häme

Lahti. Hätäkeskus ilmoitti maanantaiaamuna sekavasta miehestä, joka yritti päästä Harjukadulla kiinteistöön sisälle ovia hakkaamalla. Partion mennessä paikalle piileskeli mies auton takana. Hän lähti juoksemaan karkuun partiota, mutta tällä kertaa konstaapeli oli nopeampi juoksukilpailussa.

Miehen hallusta löytyi erilaisia esineitä, jotka olivat anastettu Harjukadulle pysäköidystä henkilöautosta. Hänet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Poliisi tehnyt karkotusmääräyksen Pieksämäen karhuille

18.05.2020 klo 19.25 Itä-Suomi

Poliisi on maanantaina tehnyt poliisilain 2 luvun 16 §:n mukaisen päätöksen karhujen karkottamisesta Pieksämäen kaupungin alueella. Karkotusalueen rajat: Isokylä-Iso Naakkima (järvi)-Maavesi (järvi)-Suosaari. Eläinten jäljittämisen ja karkottamisen suorittavat Pieksämäen riistanhoitoyhdistyksen ja muut tehtävään osallistuvat SRVA-toimijat.

Suomen Riistakeskus antoi 20.4.2020 tekemällään päätöksellä Pieksämäen riistanhoitoyhdistykselle poikkeusluvan kolmen karhun häiritsemiseen Pieksämäen alueella. Poikkeuslupa oli voimassa 20.4.- 11.5.2020, mutta karkotukset eivät ole kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta. Poliisille on välitetty hätäkeskuksesta viisi karhuhavaintoa Pieksämäeltä Riistakeskuksen karkotusmääräyksen päätyttyä. Riistahallinnon Tassu-järjestelmään on paikkakunnalle kirjattu yhteensä 30 karhuhavaintoa 1.-18.5.2020 välisenä aikana. Näistä kolme on kirjattu pihakäynneiksi.

Karhut ovat liikkuneet toistuvasti asuttujen rakennusten pihoissa. On todennäköistä, että karhut ovat tottuneet etsimään ravintoa asutuksen läheltä ja menettäneet samalla ihmisarkuuttaan. Keväällä alueella on säännöllisesti liikkunut emäkarhu ja kaksi erauspentua.

Koska alueella on vakituista asutusta, liikennettä (ml. rautatiet), vilkkaita ulkoilualueita, hevos- ja tuotantoeläintiloja sekä kouluun kulkevia lapsia, Itä-Suomen poliisilaitos katsoo, että karhujen liikkuminen heikentää alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta. Poliisilain 2:16 §:n mukaan poliisilla on oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle tai huomattavaa vahinkoa omaisuudelle taikka vakavasti vaarantaa liikennettä.

Poliisi toivoo, että pihavierailuja tekevistä karhuista ilmoitetaan Pieksämäellä välittömästi hätäkeskukseen, jolloin karkotustoimenpiteet voidaan käynnistää nopeasti. Lisäksi poliisi toivoo, että karkotusalueen asukkaat poistavat pihoista mahdollisuuksien mukaan karhuille ravinnoksi kelpaavat tuotteet ja säilyttävät roska-astiansa mahdollisimman suojaisessa ja mielellään lukitussa tilassa. Karhuja ei myöskään missään tapauksessa pidä ruokkia. (Toim. huom. erauspentu liikkuu itsenäisesti, eikä seuraa enää emoaan.)

Pienkone teki pakkolaskun Hyrynsalmella

16.05.2020 klo 18.21 Oulu

Poliisille tuli lauantaina 16.5, klo:12.59 aikaan hätäkeskuksen kautta tehtävä, jonka mukaan pienlentokone on joutunut tekemään pakkolaskun Hyrynjärven jäälle Hyrynsalmella. Poliisi sai tapahtumapaikalla tietää, että pudonnut kone oli yksi kuuden lentokoneen ryhmää, joka oli ollut putoamispaikan päällä lennossa muodostelmassa. Pakkolaskun tehnyt kone oli joutunut ohjaajan mukaan muiden koneiden jättöpyörteeseen, jonka takia kone oli menettänyt ohjattavuutensa ja tämän vuoksi ohjaaja oli joutunut tekemään pakkolaskun.

Paikalla olleiden poliisien mukaan kyseisen onnettomuuskoneen ohjaaja ei loukkaantunut tapauksessa. Lentokone vaurioitui potkuristaan ja laskutelineistään jonkin verran.

Poliisi tutkii onnettomuuden johtaineita syitä, eikä tiedota asiasta tällä erää enempää.

Rovaniemellä vahingoitettu useita autoja 15.5 – 16.5 välisenä yönä

16.05.2020 klo 10.56 Lappi

Rovaniemen poliisi on saanut useita ilmoituksia autoihin kohdistuneista vahingonteoista, jotka ovat tapahtuneet eri puolella kaupunkia 15.5. – 16.5.2020 välisenä yönä:

-Lähteentiellä henkilöautosta oli rikottu sivu- ja takaikkuna,

-Pihkaporintiellä henkilöautosta oli rikottu tuulilasi, vasemman puolen ikkunat ja takalasi,

-Kylväjäntiellä henkilöautosta oli rikottu kaksi ikkunaa ja autoa oli töhritty spraymaalilla,

– Rinteenkulman parkkihallissa henkilöautoa oli töhritty spraymaalilla,

– Mäkirannassa kahdesta autosta oli rikottu ikkunat,

– Karpalokadulla henkilöautoa oli töhritty spraymaalilla.

Jaa artikkeli: