Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ruuhkainen alku

Selänpään asemalla järjestettiin 29. syyskuuta Mikkomarkkinat. Myynnissä oli monenlaista käsin tehtyä ja kerättyä. Sateisessa säässä sisällä myyminen ja ostaminen houkutteli monia. Ulkoa ostettiin leikkeleitä ja muita lihatuotteita.
Paikalle saapuessamme oli suurin ruuhka jo ohi. Eija Seppälä kertoi, että 120 arpaa meni kaupaksi alle tunnissa. Pika-arpoja täytyi rullata lisää. Erkki Seppälä arvioi ensimmäisen tunnin väkimääräksi noin 150 henkeä. Sivuttain täytyi ruuhkaisimmissa kohdin kulkea.
Marttojen pöydällä oli suolaista ja makeaa tarjolla. Viitosella sai monenlaista. Pienemmästä määrästä oli hinta neuvoteltavissa.

Irma Oleniuksella oli myytävänään käsitöitä, leivonnaisia ja itse kerättyjä aronioita.

Käsitöitä ja herkkuja

Leila Pekkanen myi itse neulomiaan sukkia. Hän kertoi, ettei ennen ainakaan kaupasta ostettua voinut olla. Kaikki piti olla itse tehtyä. Sukkia hän kutoo televisiota katsellessaan. Koot oli merkitty ja värejä oli monipuolisesti. Värit määräytyvät sen mukaan, mitä neuloja katsoo kauniiksi.
Maarit Hämäläisellä leivospiparit menivät heti kättelyssä. Myynnissä oli vielä itse tehtyjä poppanoita, mattoja, lasitöitä, villasukkia ja lapasia. Lasitöitä hän tekee kansalaisopistossa ja kotona. Ystävätär sulattaa hänen lasitöitään.
Ensio Kalliolla oli myynnissä kierrätyslasikoruja titaanikoukuilla. Suuren osan koruista hän oli itse tehnyt. Materiaaleina oli myös esimerkiksi hopeaa ja ametisteja.
Kirkonkylän koulun 5A-luokan hyväksi oli myynnissä hunajaa ja käsitöitä. Hyvin tekivät nekin kauppansa.
JK

Pöytä kylpi Leila Pekkasen villasukkien väreissä.
Maarit Hämäläisellä oli myynnissä monia lasitöitä ja kudontatuotteita.
Ensio Kallio esitteli erilaisista materiaaleista valmistamiaan koruja.

Artikkelikuva: Leila Pekkanen esitteli kutomiaan värikkäitä sukkia.

Jaa artikkeli: