Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolumni: Salamavoimaa

Nyt mietintämyssyt jakoon salamana. Ukkosen energiavarannot pitää saada hyötykäyttöön. Ihan turhaan jätetään ne taivaalle ärjymään. Paljon parempaan käyttöön pääsisivät, kun joku ottaisi niiden energiaa talteen ja jakaisi sähköksi.
– Kyllä täällä tarkenee, hihkuisivat asukkaat sitten tammikuun paukkupakkasilla, kun kesän ukkosenergiaa hyödynnettäisiin. Jos nyt sitten tammikuun paukkupakkasia joskus taas tulee.
Satu Sätky ja Ukkos Nooa menisivät sitten kumpikin saunaan, ehkä samaan, kenties ei. Kyllä olisi hetkessä lämmintä, lämmön kivutessa salamana. Ärhäkkäät löylyt.
Sitten pesutiloissa kuuluisi olla kunnon kaatosadesuihku. Pois turha vaatimattomuus ja mieluiten vaatteet päällä suihkuun ennen saunaan menoa niin voidaan luopua pesukoneista. Pesukoneen tekijät voivat vaikka kehitellä keinoja siihen, miten kaatosadesuihkun vesi saadaan kastelemaan kukkia ja vihanneksia.
Kuivia juttuja höpöttäviä naapureitakin voisi halutessaan vaikka ilahduttaa vesiannoksella. Täytyisi toki toivoa, etteivät naapurit äkkää samaa lisäominaisuutta.
Talvella jokaisella olisi oma luistinrata, ja kerrankin saataisiin lapset leikkimään takapihalla niin, että jäisivät älyluurit unholaan.
Kun kerran vauhtiin päästään, niin kyllä hyökyaallon voisi jotenkin valjastaa myös hyötykäyttöön. Jos sen voisi vaikka osittaa. Pienempinä aaltoina toisivat pikkutsunamit kipakkaa vauhtia risteilyalusten matkustuksiin.
Ai että sitä energiansäästöä. Ihan lämmittäisi kerosiinilaskun maksajan mieltä, kun kulutuslukemat olisivat alhaisemmat.
Janne Kousa

Jaa artikkeli: