Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Se pöllömpi musiikkimatka

Pohjois-Kymen Musiikkiopisto järjesti 26. maaliskuuta lastenkonsertin Sointu-pöllö maailmalla. 

Simelius-salissa oli sen verran monta lasta vanhemman sylissä, että tyhjien paikkojen arvioiminen oli haasteellista. Selvää oli, että lastenmusiikin ystäviä oli runsaasti paikalla.

Sointu-pöllön mukana retkeiltiin ympäri maailmaa. Lentomatkalla täytyi pitää taukoja, jottei pöllö vallan uuvu, ja saihan Sointu matkata laivallakin.

Maailmanympärilentäjä

Sointupöllö lennähti hassun hauskan talon katolle. Peppi Pitkätossunarvaaminen hihkaistiin melkein kaanonissa. Olin kuulevinani huvikummulla tehdyn säveltuttavuutta Vuorenkuninkaan kanssa. Voi toki olla niin, että pöllön siivet lehahtelivat niin vauhdikkaalle matkalle, etten pysynyt aivan matkassa kiinni. 

Kuvitusta
Kuvitus oli olennainen osa esitystä. 


Sointupöllö säästi lentovoimiaan laivan kyydissä. Vaan laivapa joutui hurjaan myrskyyn, joka sai yleisönkin keinumaan. Aaltoja nähtiin monessa korkeudessa. Pohjois-Amerikan rannikolta päädyttiin erämaahan Buffalo Jimin vieraaksi. 

Etelä-Amerikan vierailu muistutti 1974 Suomessa ensikerran levylle päässeestä työnvieroksujasta. Sambalele-pojalle papaijapuussa istuskelu, laulu, soitto ja tanssi ovat tärkeämpiä kuin muiden kanssa ahertelu. Brasiliasta kantautuneen Sambalelen suomenkieliset sanat ovat Anna Liisa Tenkun käsialaa. 

Piirroksissa nähtiin hiirihaukka, tiikerihai ja lohikäärme. Eläimet vaikuttivat vähän hassuilta, kun ne olivat prikulleen nimensä näköisiä. Tiikerihai oli näistä vihjeistä kappaleesta kertova. Instrumentaalina soitettu tiikerihai jäi uiskentelemaan Havaijin vesiin. 

Itse Aasiaan

Japanin Aoshimaa kutsutaan kissasaareksi. Kerrotaan, että kissoja olisi yli 120 ja ihmisiä alle kuudennes kissojen määrästä. Kun Japanissa tehtiin vieläpä animaatio Kissojen valtakunta, on ihan ymmärrettävää, että Japaniin liitettiin kissalaulu. Kun mietitään laulua, joka voisi kertoa hyvin etevästä kotikissasta, niin Mustan kissan tangohan se siinä kielen päällä odottaa laulamista.

Intiassa kori sihisi ja suhisi. Laulu kertoikin käärmeenlumoojasta. Telefooni Afrikassa osui jo koti-ikävän aikaan. Sointu-pöllö lähti lentämään kohti Suomea. Ranskassa tarjoutui levähdystauko. Jaakko-kullan säveltä mukaileva laulu olikin osoitettu Soinnulle. 
Kuvitteellisia juhlahattuja ja muita tamineita päästiin heiluttamaan juhlien kunniaksi. 

JK 

Pepin hevonen
Rekvisiittaa oli monenlaista. 
Jaa artikkeli: