Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Seurakunnalta lähtökassit

Helena Kokkonen-Nurmela ja Merja Larvi lähtivät eläkkeelle. Helatorstaina väen paljous korostui etenkin seurakuntasalissa, missä ihan kaikki eivät mahtuneet pöytien ääreen.
Puheiden ja onnittelujen ohella Helena ja Merja saivat läksiäislahjoja.
Kirkossa kanttorit esittivät laulun Oi katso mikä aamu. Seurakuntakeskuksen yläsalissa laulettiin yhdessä Kesäpäivä Kangasalla, Rakastan elämää ja Tahtoisin toivoa sinulle. Tirvan kirkon kuoro lauloi. Ukulele-ryhmä esitti esimerkiksi Merjan ja Helenan polkan.

Kanttori Maria Kuusiniemi ja entinen kirkkoherra Niilo Honkanen toivat terveiset Lappeenrannasta. Niilo hauskuutti kertomalla, ettei Lappeenrannasta löytynyt aamupäivällä mitään järkevää ohjelmaa. Siksi he tulivat Valkealaan.

Helatorstaina muistellaan Kristuksen taivaaseenastumista. Saarnassaan Merja Larvi pohti, miten Jeesus nousi taivaisiin. Nousiko hän niin kuin lentokoneella pilven päälle? Muitakin vaihtoehtoja hän esitti. Hän puhui myös kilpailusta ja ihmisen mittaamisesta ja arvioimisesta. Hän mainitsi itsemurhaa yrittäneen tytön ja totesi, että Jumala haluaa ihmisistä sotureita pahaa vastaan. Pimeyden kiroamisen sijaan tulee sytyttää kynttilä.
Itselleni ainakin heräsi kysymys, miksi Merja Larvi halusi muistella lähtöpuheessaan aikaa, jolloin seurakunnassa riideltiin.
Helena Kokkonen-Nurmela muisteli hetkeä, jolloin Sakari Vihma haastatteli häntä töihin.
JK

Jaa artikkeli: