Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Siina seurakunnassa

Siina ja Taikaradion koko perheen lastenkonsertti Kuusankosken seurakuntakeskuksessa juhlisti seurakuntaa 30. maaliskuuta. Yhteisvastuukeräyksen hyväksi saattoi antaa  vapaaehtoisen pääsymaksun.

Siina & Taikaradio -Trion lastenkonsertissa trion toisina osapuolina olivat Juha Yli-Knuuttila akustisessa kitarassa ja Jani Paulamäki sähkökitarassa.

Alkujumppa oli aivan itsenäinen, lasten liikkuessa innoissaan jo ennen konsertin alkamista. Lapsia vilisteli myös konsertin aikana välillä eri puolille. Vanhemmat huolehtivat, etteivät lapset mene innoissaan lavalle. Toiset pienet taas viihtyivät hyvin aikuisten syleissä. 

Huugi-guugia
 

Ensin viriteltiin soittokädet. Etusormitaputus oli hiljainen, mutta kädet yhteen lyömällä saatiin jo ääntä kunnolla kuuluviin. 
Paikalla oli paljon seurakuntalaisia, etenkin Kuusankoskelta. Onnittelulaulussa onnittelun saajan saattoikin hyvin asettaa me-muotoon, kun Kuusankosken seurakunta viettää pitkin vuotta 100-vuotisjuhliaan. 

Päästä varpaisiin koskettavaa laululeikkiä laulettiin takaperoisesti. Siis varpaat saivat ensin huomiota ja päähän kohotettiin kosketus vasta viimeisenä. 

Oma nimi täytyi sanoa tosi isosti ääneen. Sen sijaan, että uudelleen otettaessa olisi huudettu se, mitä äänijänteistä lähtee, sanottiinkin oma nimi kuiskaten. 

Jänis istui maassa ja sammakkokin tulla tupsahti lauluun. Liikkumaan pääsi moneen otteeseen. 
Taivaan isällä on paljon lapsia ja Ken on luonut kukkasen edustivat hengellistä puolta. 

Huugi-guugissa sai hyvin liikuntaa. Rekvisiitasta löytyi vaikka mitä. Tähdestä saattoi päätellä, että luvassa oli Tuiki, tuiki tähtönen. 
Mone lapsen lisäksi aikuisiakin oli jokunen lattialla penkkirivien edessä. Siten saattoi päästä paremmin tunnelman keskelle, eikä haitannut katsomossa istuvien lasten lavalle näkemistä. Yleisön joukossa liikkuvilla lapsilla oli tutkivia ja uteliaita katseita ja aurinkoisia hymyjä.  
Siina Hirvosen kertoessa tarinaa pillillä olisi pitänyt osata pillikieltä ymmärtääkseen. 

Halutessaan sai Siinalta nimmarikortin, ja jonoa kertyikin runsaasti. Sitä ennen reipas kukkaistyttö ojensi Siinalle kukkaset. Erivärisiä pillejä moni osti kotiinviemisiksi. Niitä otettiin saman tien käyttöön. Eräs osallistuja arveli kotimatkasta tulevan mielenkiintoisen.

Siina Hirvonen on koulutukseltaan musiikkipedagogi ja musiikki-leikkikoulunopettaja. Hän on toiminut varhaisiän musiikinopettajana esimerkiksi Helsingin Konservatoriossa. Pikku Kakkosta hän on juontanut musisoiden, ja konsertteja on ollut eri puolilla Suomea.
Siina Hirvonen sai valtakunnallisen Vuoden Kasvattaja 2010 -palkinnon ansioutuneesta työstään lasten musiikki- ja kulttuurikasvatuksen parissa.

JK


Esityksessä oli vuorovaikutteisuutta. 


Jaa artikkeli: