Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Sikajuhlat rannalla

Kevätin tämän vuoden sikajuhlat onnistuivat erinomaisesti.

Rapojärven rantamien ilta hämärtyi hitaasti 8.8. Toikkalan Kevätin karavaanialueelle pystytettyjen telttojen alle ja liepeille kerääntynyt väki viihtyi pitkään. Suurin osa ehti syödä palvattua sikaa, perunoita ja kaalisalaattia sekä juoda kuka mitäkin ennen ohjelman alkua.

Liisa Lukkarinen kertoi, että 200 oli ruokailuvälinesettejä laitettu tarjolle. Paljon ei illan lopulla ollut jäljellä. Vaikka lasketaan henkilökunta pois vahvuudesta, kävijöitä oli selvästi yli 150.

Yrjö Ahola Kannusjärveltä oli palvannut valmiiksi kaksi noin 60 kilon sikaa. Hän totesi, että näin ei rasvaa ole liikaa ja liha on varmasti tasakypsää. Vaikka sika ei oikeastaan kuulu ruokavalioon, olihan sitä maistettava, ja hyvää oli.

ABBA’n naiset eli Salla vainio ja Virve Mattila vauhdissa.
Danny ja Armi hellinä eli Simo-Pekka Patrikainen ja Riina Mattila.

Tuttuja artisteja

Sikajuhlien ohjelma alkoi vähän ennen yhdeksää. Simo-Pekka Patrikainen eläytyi niin monipuolisesti, että pärjäsi yksin miesrooleissa. Mattilan naiset Tirvalta saivat vuorotella. Virve Mattila ja Salla Vainio olivat yhdessä parhaimmillaan ABBA’n naiset. Riina Mattila oli Armina muka jo liian vanha Dannylle, vaikka on oikeasti vasta menossa lukioon. Äiti ylpeänä lopussa kertoikin hänen aloittavan Tampereella musiikkiteatterilinjalla. Opetus on yksilöllistä, sillä sinne valittiin koko Suomesta alle kymmenen opiskelijaa.

Vauhdikkaassa koosteessa oli kolme kieltä ja artisteja Katri Helenasta Elvikseen ja Pirkko Mannolasta Madonnaan. Osa oli aiemmin nähtyä, osa melko uutta.

Osa yleisöstä lähti varsinkin lopussa hyvin mukaan niin taputtamaan kuin tanssimaan. Hyvin selvittiin siitäkin, että jokunen pyrki mukaan esiintymään. Kaikilla sopivasti rentoutuneilla tuntui olevan hauskaa. Esiintyjillä oli kuumat paikat. Vaikka ilta alkoi viiletä, pikaiset vaatteiden ja peruukkien vaihdot täytyi tehdä sisätiloissa.

Esityksen loputtua vauhdikkaaseen yhteisnumeroon alkoi väki poistua tasaiseen tahtiin pimenevään elokuun iltaan.
• Teksti: Auli Kousa
• Kuvat: Seppo Kousa

Artikkelikuva: ”Katri Helena” viihdytti yleisöä alkuillasta hetken verran.

Sallan löytämät kengät uhkasivat saada päähuomion.
Viimeisen kimaran aikana hehkuivat pimenevään elokuun iltaan muutkin valot.
Jaa artikkeli: