Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Sirkustelua kouluilla

Tykkimäen Sirkuskoulu järjesti kevätnäytökset treenipaikoillaan.

Tornionmäen koulun liikuntasalissa näytös järjestettiin 11. toukokuuta iltapäivällä. Sippolassa esiinnyttiin edeltävänä keskiviikkona.
Sippolan koulu on alakoulu keskellä Sippolan kirkonkylää. Oppilaita koulussa on 75. Koulurakennus valmistui vuonna 1960. Useimmat oppilaat tulevat kouluun koulukuljetuksilla ympäröivältä maaseudulta ja pikkutaajamista. Kyydit ovat tarpeen myös monille sirkuksenharrastajille. 


Tornionmäen koulu lakkautettiin useita vuosia sitten. Sarkolan koulu alkoi toimia väistötiloissa  Tornionmäessä 11.3. tänä vuonna, joten rakennus toimii taas koulutiloina. Tykkimäen Sirkuskoulu on järjestänyt useat harjoitukset viikoittain Tornionmäen koululla. 

Tornionmäen koulu oli hämyisä. Sää ulkona oli harmaa ja taivaalta tuli vettä. 

Joulukuusen jalka piti paikallaan bussipysäkin merkkiä. Lavastuksen ohella oli mietitty myös asuja ja maskeerausta. Monenlaista jonglöörausta ja tasapainottelua nähtiin. Selvästi oli ahkerasti harjoiteltu. 

Etäisyys yleisöstä on koulun liikuntasalissa haasteellisempi punnita kuin esimerkiksi konserttikäyttöön tarkoitetussa salissa. Mitä kauempana eturivi on, sen heikompi on näkyvyys ja sitä vähemmän saliin mahtuu yleisöä. Toisaalta jos esiintyjillä on liian vähän tilaa, temppujen tekeminen vaikeutuu ja riskit kasvavat. Hyvin oli tila esiintyjille arvioitu.

Diabolon kalastusta voi odottaa näkevänsä vain sirkuksessa. Taito oli harrastajalla sillä tasolla, että luulisi hänen kalojakin saavan. Siimat vain veteen ja tasapainottelemaan kalaa diabolon sijaan, niin eipähän tarvitsisi kuljettaa onkea mukana. 

JK

Jaa artikkeli: